مهران چراغپور روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این کاهش بارشها بیشترین تاثیر خود را بر منابع آب زیرزمینی و افت شدید آبخوانها برجا گذاشته است که میتواند به تشدید تنش آبی در استان منجر شود.
وی با اشاره به وقوع خشکسالیهای ۱۵ سال اخیر در استان، تصریح کرد: خشکسالیهای اخیر از سال آبی ۸۵-۸۶ در استان آغاز شده است و در طول این سالها بین یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ میلیمتر کمبود بارش در استان گزارش شده که معادل نبود هیچ بارشی در طول ۲ سال است.
چراغپور با بیان اینکه ۹۶.۱ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی است، اظهار داشت: در حال حاضر تنها ۳.۹ درصد مساحت استان در حد نرمال است اما ۱۸.۷ درصد آن با خشکسالی خفیف، ۲۸ درصد با خشکسالی متوسط، ۲۲.۸ درصد با خشکسالی شدید و ۲۶.۷ درصد با خشکسالی بسیار شدید مواجه است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه خشکسالی در سال آبی ۹۹-۱۴۰۰ نسبت به سال قبل با شدت بیشتری مواجه شده است، افزود: بارشها در سال آبی ۹۹-۹۸ نسبت به میانگین بلندمدت هفت درصد کاهش داشته این در حالیست که این کاهش بارشها در سال آبی۹۹-۱۴۰۰ به ۴۰ درصد افزایش یافته است.
چراغپور در ادامه از افزایش دما در سال آبی ۹۹-۱۴۰۰ خبر داد و گفت: دما در سالی آبی که گذشت بین نیم تا ۲ درجه گرمتر شد به طوری که اگر چه دما در پاییز چهار دهم درجه کاهش داشت اما در زمستان ۱.۷ درصد افزایش، بهار ۲.۷ درصد افزایش و در تابستان ۱.۱ درجه نسبت به دوره مشابه میانگین بلندمدت با افزایش روبرو شد.
وی خاطر نشان کرد: تغییر بارشها از برف به باران از یک سو و گرمایش هوا سبب شد تا نه تنها بارش برف قابل توجهی در استان شکل نگیرد بلکه همان میزان اندک نیز به سرعت آب شود و نتواند سفرههای آب زیرزمینی را تغذیه کند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال آبی ۸۵-۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.
سال آبی از یکم مهر تا ۳۱ شهریور محاسبه میشود.
نظر شما