علی اصغر محمدی روز دوشنبه با بیان اینکه در هر هکتار حدود ۴۵ تن چغندر قند برداشت می شود، در گفت و گو با ایرنا، افزود: خرید تضمینی این محصول هرساله با توجه به قرارداد کارخانه قند با کشاورزان و سنجش عیار محصول انجام می شود.
محمدی با بیان اینکه سطح برداشت این محصول ۹۰ هزار تن در میامی برآورد می شود، تصریح کرد: برداشت چغندر قند از پایان مهرماه در این شهرستان آغاز شد و تا پایان آذرماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی ادامه داد: محصول چغندر میامی بیشتر به کارخانههای قند در شهرستان های همجوار شامل شاهرود و شیروان تحویل داده میشود.
به گفته وی، سال گذشته حدود ۱۰۵ هزارتن چغندر در این شهرستان تولید و به کارخانجات قند تحویل داده شد.
چغندرقند از تیره اسفناج است که به صورت گیاهی یک ساله زراعت میشود، این محصول در آب و هوای کوهستانی از رشد و کیفیت خوبی برخوردار است و سازگاری وسیعی با شرایط محیط دارد، نسبت به سرما و گرما مقاوم است و تحمل بی آبی دارد و در برابر شوری خاک نیز مقاوم است.
میامی با تولید محصولات فراوان به عنوان قطب کشاورزی استان سمنان محسوب می شود ولی با توجه به نبود کارخانه های فرآوری و بسته بندی محصولات تولیدی به صورت خام به بازار عرضه می شود.
از آن جا که ۸۸ درصد جمعیت شهرستان میامی روستایی هستند و به کار کشاورزی و دامداری اشتغال دارند، حدود نیمی از سال را بیکار هستند از این رو ساخت واحدهای فرآوری در اشتغال و درآمد بیشتر آنها تاثیرگذار خواهد بود.
سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن محصولات زراعی و باغی در شهرستان میامی تولید می شود. از مجموع ۲۳ هزار هکتار زمین قابل کشت این شهرستان حدود ۱۵ هزار هکتار به گندم دیم و آبی و باقی به کشت فلفل، آفتابگردان ، کلزا ، چغندر قند و انواع حبوبات اختصاص دارد.
شهرستان میامی با جمعیتی حدود ۴۰ هزار تن با ۲ بخش کالپوش و مرکزی در شرق شهرستان شاهرود قرار دارد.
نظر شما