آیت الله لطف الله دژکام در نشست مشترک با اعضای اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی استان فارس اظهار کرد: برای رفع کمبودهای فاز اجرایی سند مهندسی فرهنگی نیاز به اتاق فکر داریم و همسو شدن با اهداف این سند در ادارات و نزد نخبگان، تشکلهای مردمی و فعالان فرهنگی،بزرگترین کاری است که اتاق فکر در مقطع کنونی باید دنبال کند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس اظهار داشت: ما فرآیندی به نام مدیریت فرهنگی استان فارس در مقابل خود داریم که از طراحی، برنامه ریزی و تدوین راهبرد شروع شده تا به اجرایی و عملیاتی شدن آن برسد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس افزود: در یک قسمت این فرآیند که تدوین نقشه راه بوده موفق بودیم و به لطف خدا یک سند استانی به دست رییس جمهور رونمایی شده است اما این پایان یک مقطع کار بود و آغاز مقطع بعدی اجرای سند است.
وی بیان داشت: البته این پرسش مطرح است که ادارات و سازمان های فرهنگی استان، فعالان فرهنگی استان و هرکس که دلسوز فرهنگ این جامعه است برای عملیاتی کردن این سند، باید از کجا کار را آغاز و به کجا ختم کند؟
او اضافه کرد: پاسخ به این پرسش و اینکه سهم سازمان ها و ارگان ها و فعالان فرهنگی مردمی به درستی و دقیق تبیین شود، وظیفه اتاق فکر است. ما در اتاق فکر باید به فکر کمبودهای فاز اجرایی سند نقشه مهندسی فرهنگی باشیم.
آیتالله دژکام عنوان داشت: وظیفه و تکلیف دیگری که باید دنبال شود، این است که باید گفتمان سازی، پیگیری و مطالبه گری در خصوص این سند به نحو احسن اتفاق بیفتد و جامعه نخبگانی استان، مدیران استان و نهایتا بدنه کارشناسی استان دقیقا نسبت به این سند توجیه و همراه شوند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار داشت:باید در ادارات فرهنگی، برای کارشناسان و مدیران کارگاه آموزشی برگزار شود و آنها به درستی نسبت به اهداف سند توجیه و همراه شوند.
او بیان داشت: امیدواریم مدیران فرهنگی که در دولت جدید در استان فارس منصوب می شوند، کسانی باشند که حقیقتا دغدغه بهبود وضعیت فرهنگی و نیز اجرای نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس را داشته باشند.
آیتالله دژکام عنوان داشت: حال با فرض اینکه این نقشه وارد فاز اجرایی می شود، سوال این است که چطور نظارت کنیم که اجرای این سند درست انجام شود؟ البته نه فقط در شیراز بلکه در کل استان باید شبکه مناسبی برای نظارت محقق شدن اهداف این سند داشته باشیم که اهداف این سند چطور محقق می شود؟ از اقداماتی که صورت می گیرد چطور می خواهیم بازخوردگیری کنیم؟ اینها همه مسائلی است که باید اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی به آن پاسخ دهد تا خود شورای فرهنگ عمومی استان بتواند آن را دنبال کند.
وی با اشاره به آیه شریفه «حَسبُنَا اللَّهُ وَنِعمَ الوَکیلُ»، گفت: در روایت داریم اگر می خواهید در کاری وارد شوید"حَسبُنَا اللَّهُ وَنِعمَ الوَکیلُ" را که بگویید نتیجه می گیرید و خواهش می کنم اول جلسات خود این آیه را بخوانید چون به کار ما برکت می دهد.
آیتالله دژکام ادامه داد: بنده درخصوص اجرایی کردن سند نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس، بارها گفته ام آن را باید با توسل به ذات اقدس الهی پیش ببریم در غیر این صورت، بدون توسل و توکل، کاری از پیش نمی رود.بدون اذن خدا خیال می کنید می توانید کار مؤثری بکنیم؟ مگر اینکه از ناحیه خدا مددی و عنایتی برسد تا برنامه ریزی ها و تلاش های ما به بار بنشیند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس بیان کرد: در کار فرهنگی در قالب اهداف انقلاب اسلامی، اشتباه می کند هرکس که فکر کند بدون توسل و اخلاص، تنها با تکیه بر برنامه ریزی و فکر و توان خودش می تواند کاری از پیش ببرد، اشتباه میکند.
امام جمعه شیراز عنوان کرد: یک مسئله مهم در رابطه با فرآیند مدیریت فرهنگی این است که توکل و توسل کجای آن قرار می گیرد؟ شما باید با توکل آغاز کنید و با توکل و توسل ادامه دهید و البته برنامه ریزی دقیق و تلاش را فراموش نکنید.هر وقت توکل و توسل نباشد شما در تحقق اهداف خود موفق نخواهید بود. ممکن است بسیار کار کنید اما این ره که می روید شما را به نتیجه مطلوب نمی رساند.
آیتالله دژکام عنوان داشت: ما اگر خودمان از این نقطه آغاز نکنیم و به دیگران هم نگوییم که از این نقطه شروع کنند فرآیند ناقصی را دامن زده ایم و انقلاب اسلامی انقلاب معنویت و انقلاب توجه به عوامل غیب است و اگر کار را فقط محدود به مدیریت فرهنگی خود کنیم نباید باورمان شود که موفق خواهیم بود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس ابراز کرد: امیدواریم کار اجرایی و عملی را نشان دهیم و در سفر بعدی رئیسجمهوری باید آثار سندی که رونمایی شد جلوهگر باشد. خودمان نیز با دغدغه فرهنگی دنبال اجرا و عملیاتی کردن سند باشیم.
آیت الله دکتر سید ابراهیم رییسی رئیسجمهوری پنجشنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ در هفتمین سفر استانی دولت سیزدهم به استان فارس سفر کرد.
نظر شما