به گزارش ایرنا به نقل از دانشگاه تبریز، بر پایه ویرایش ۲۰۲۲ رتبهبندی بهترین دانشگاههای جهان در نظام رتبه بندی موسوم به «یو. اس. نیوز» که در ماه های پایانی سال جاری میلادی منتشر شده است، دانشگاه تبریز با کسب ۴۷.۱ امتیاز، رتبه ۶۸۴ جهان را کسب کرده، در حالی که این دانشگاه در سال گذشته رتبه ۸۳۱ جهانی را داشت.
در ویرایش ۲۰۲۲ نظام رتبه بندی دانشگاهی «یو.اس.نیوز»، ۴۴ موسسه دانشگاهی ایرانیدر بین موسسههای برتر جهان جای گرفتهاند که بر مبنای آن، دانشگاه تبریز در سطح آسیا، رتبه ۱۵۵ و در سطح ایران نیز رتبه هفتم را به دست آورده است.
دانشگاههای «تهران»، «آزاد اسلامی»، «علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران»، «صنعتی نوشیروانی بابل»، «صنعتی اصفهان»، و «صنعتی امیرکبیر» پنج موسسه برتر ایرانی در ویرایش ۲۰۲۲ رتبه بندی «یو. اس.نیوز» هستند.
نظام رتبه بندی «یو.اس.نیوز» به رتبهبندی یک هزار و ۷۵۰ موسسه علمی و دانشگاهی برتر از ۹۰ کشور پرداخته که بر پایه ویرایش ۲۰۲۲ آن، دانشگاه هاروارد با بیشترین امتیاز، پیشگام دانشگاه های جهان است.
همچنین دانشگاه تبریز در رتبه بندی موضوعی نظام رتبه بندی «یو.اس.نیوز» نیز توانسته رتبههای درخشان جهانی را به خود اختصاص دهد، به طوری که در مهندسی عمران، رتبه ۳۹ جهان، مهندسی مکانیک رتبه ۷۷ جهان، انرژی و سوخت رتبه ۹۳ جهان، مهندسی رتبه ۱۳۴ جهان، علوم کشاورزی رتبه ۱۷۱ جهان، مهندسی شیمی رتبه ۱۸۴ جهان، مهندسی برق و الکترونیک رتبه ۲۰۸ جهان، اپتیک رتبه ۲۸۴ جهان، شیمی رتبه ۳۹۶ جهان، علوم مواد رتبه ۴۶۰ جهان و در شیمی فیزیک رتبه ۴۸۹ جهانی را به خود اختصاص داده است.
رتبه دانشگاه تبریز در سایر شاخصهای این نظام رتبهبندی جهانی نیز به شرح زیر است:
شهرت پژوهش در سطح بین المللی، رتبه ۷۲۹ جهان
شهرت پژوهش در آسیا، رتبه ۱۹۶
تعداد مقالات، رتبه ۶۴۵ جهانی
تعداد کتب انتشار یافته، رتبه ۱۴۰۰ جهانی
تعداد مقالات ارایه شده در کنفرانس ها، رتبه ۹۳۳ جهانی
شاخص تاثیر استنادی نرمال شده، رتبه ۹۷۷ جهانی
تعداد کل استنادات، رتبه ۶۷۶ جهانی
تعداد مقالاتی که جزء ۱۰ درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه ۵۷۸ جهانی
درصد مقالاتی که جزء ۱۰ درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه ۵۸۱ جهانی
مشارکت بین المللی (به نسبت کشور)، رتبه ۱۴۰ جهانی
مشارکت بین المللی، رتبه ۱۱۹۴ جهانی
تعداد مقالاتی که جزء یک درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه ۷۶۲ جهانی
درصد مقالاتی که جزء یک درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه ۱۱۲۸ جهانی
در ویرایش ۲۰۲۲ نظام رتبه بندی جهانی «یو.اس.نیوز» صرفاً موسسههایی ارزیابی شده اند که دستکم یک هزار و ۲۵۰ مقاله در پنج سال گذشته (از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی) در نمایهنامه «وب آو ساینس» داشته باشند.
دادههای ارزیابی این نظام رتبه بندی جهانی با همکاری شرکت «کلاریویت آنالیتیکس» (ناشر پایگاههای «وب آو ساینس» و «اینسایتس») گردآوری میشوند.
دانشگاه تبریز به عنوان دومین دانشگاه قدیمی ایران، بعد از دانشگاه تهران، با ۷۵ سال قدمت، حدود ۲۴ هزار دانشجو و ۸۰۰ عضو هیات علمی دارد.
نظر شما