دکتر مسعود یونسیان اپیدمیولوژیست روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه آموزش ایرنا افزود: روش مناسب برای بازگشایی این نیست که تاریخ تقویمی را ملاک قرار دهیم و بر اساس آن از یک زمان مشخص اقدام به بازگشایی کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: کرونا با تقویم جلو نمی رود تا ما در زمان خاص، کار مشخصی مانند بازگشایی مدارس یا دانشگاه ها را انجام دهیم. اقداماتی مانند بازگشایی ها باید به شکل پویا، علمی و با رصد دقیق و روزانه آمارهای وزارت بهداشت و درمان از کرونا انجام شود.
وی تاکید کرد که روزانه باید وضعیت کشور یا هر منطقه به دقت رصد شود تا در صورت فراهم بودن شرایط، بازگشایی ادامه یابد. اگر شرایط تغییر یافت برنامه ها را باید متوقف کنیم. به عبارت دیگر، قطعیت دادن بازگشایی ها به زمان خاص، قدری نگران کننده و خطرناک است.
یونسیان افزود: اگر مشاهده کردیم که تصمیم اتخاذ شده، مناسب نبوده یا تغییر شرایط باعث نامناسب شدن آن شد، در اولین فرصت باید جلوی آن اقدام گرفته و برنامه جایگزین بر اساس مستندات علمی اخذ و اجرایی شود.
بازگشایی مدارس با دستورالعمل انجام نمیشود
وی ادامه داد: نباید تصور کنیم که فقط با صدور نامه و دستورالعمل می توان به هدف بازگشایی ایمن مدارس رسید و همه دانش آموزان را به مدرسه آورد.
یونسیان، تعامل با خانواده ها را شرط اصلی بازگشایی مدارس اعلام کرد و گفت: با تعامل مناسب و سازنده با اولیای دانش آموزان می توان آنان را قانع کرد که فرزندان خود را به مدرسه بیاورند یا کماکان از روش آموزش مجازی استفاده کنند.
وی تاکید کرد که مسوولان هم باید دغدغه، نگرانی و مشکلات معلمان، دانش آموزان و اولیای دانش آموزان را به طور کامل بشنوند و برای رفع آنها اقدام سریع و عاجل کنند، اگر این کار انجام نگیرد، شاهد تبعیت کامل و مناسبی از سوی اولیای دانش آموزان نخواهیم بود.
این اپیدمیولوژیست افزود: در صورتی که تعامل مناسب با خانواده ها صورت گرفته باشد و پروتکل های بهداشتی هم به دقت رعایت شود، زمینه بازگشایی مدارس فراهم می شود، در غیر این صورت احتمال مقاومت مردم در مقابل برخی اقدامات و فعالیت های مسئولان وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه فضای مناسبی باید فراهم شود تا دغدغه های طرفین را شنید، گفت: این موارد شامل مسوولان مدارس، معلمان، اولیای دانش آموزان و سایر مسوولان می شود و همه آنها باید گفتمان شفاف چند طرفه داشته باشند.
یونسیان ادامه داد : همه باید در جریان این گفتمان سازنده قرار داشته باشند تا بعد از آن به یک تصمیم معقول و عقلانی برسند و همه آن را اجرا کنند.
وی با اشاره به اینکه گفتمان شفاف، متعادل و صریح، کمتر مشاهده شده است، افزود: اینکه تنها با صدور دستورالعمل، ابلاغیه و نامه بخواهیم موانع را برطرف کنیم، شدنی نیست، انجام این قبیل اقدامات لازمه کار است اما برای رسیدن به هدف، کافی نیستند.
مهمترین بازگشایی ها، بازگشایی مدارس و دانشگاه هاست
رییسجمهوری هشتم آبان با تاکید بر اینکه واکسیناسیون دانشآموزان و دانشجویان باید با جدیت دنبال شود، گفت: وزارت بهداشت، با همکاری وزارتخانه های علوم و آموزش و پرورش، طوری برنامهریزی کند تا مدارس و دانشگاهها از اول آذر طبق شیوهنامهها بازگشایی شوند.
آیت الله رئیسی با اشاره به پیشنهاد وزارت کشور برای تدوین نقشه راه یک ساله به منظور مقابله با کرونا تصریح کرد: در تدوین این نقشه راه، باید از نظرات دستگاههای مختلف و تمام استانها استفاده شود.
به گزارش ایرنا، علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش پنجشنبه هفته گذشته گفته بود که با واکسینه شدن حدود ۶۰ درصد از دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله، مدارس از نیمه دوم آبان به صورت حضوری بازگشایی میشوند.
به گفته اعظم گودرزی سرپرست دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش نیز، بازگشایی مدارس بر مبنای الزامات بهداشتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی برنامهریزی شده است تا برای سلامت دانشآموزان مشکلی ایجاد نشود. بر این اساس مدارسی بازگشایی میشوند که این پروتکلها را به درستی رعایت کرده باشند.
وی تاکید دارد که، رعایت فاصله ۱.۵ متری بین دانشآموزان و ۲.۲۵ مترمربع فضا برای هر دانشآموز ملاک دیگر برای بازگشایی مدارس در کلاسهای درس است تا از این طریق از انتقال ویروس به دانشآموزان جلوگیری شود و به یاری خداوند شاهد بازگشایی مطلوب مدارس با کمترین مشکل از نظر کرونا باشیم.
نظر شما