دستاندرکاران حوزه بهداشت و سلامت ضمن پرهیز دادن مردم از اتکای صرف به اطلاعات ضدئ ونقیض منتشر شده در فضای مجازی و باور بسیاری از این داده ها، که عمدتا با اغراض و اهداف خاص و شیطنتآمیزی صورت میگیرد، از شهروندان می خواهند که پاسخ پرسش های خود را از مراجع و منابع معتبر جستجو کنند که سامانه تلفنی ۱۹۱، به عنوان تنها مرجع معتبر و علمی پاسخ به شبهات و پرسش های حوزه کرونایی از آن جمله است.
مسوول سامانه پاسخگویی تلفنی به سوالات کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: لازم است مردم برای رفع شبهات واکسن کرونا و گرفتن اطلاعات از منبع علمی معتبر تنها با سامانه تلفنی ۱۹۱ پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه تماس بگیرند و از هرگونه استناد به مطالب سایت ها و کانالهای غیرمعتبر، که میتواند صدمات جبران ناپذیری برای آنها داشته باشد، بپرهیزند.
دکتر زهرا اباصلتی افزود: میزان تماسهای روزانه با این سامانه در استان در هفته اول آبان ماه بین ۲ هزار و ۸۰۰ تا سه هزار تماس در روز بود که به نسبت هفته قبل از آن تغییری نداشته و عمده تماسها روی موضوع واکسنهای کرونا و آنفلوانزا، ترس از واکسن، تبعات تزریق آن و واکسیناسیون گروههای خاص جامعه بوده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای مردم که در تماسهایشان مطرح میشود، بحث واکسنهراسی برای تمامی گروههای واجد شرایط بالای ۱۲ سال بهویژه سالمندان، دانشآموزان و مادران باردار است، تصریح کرد: پدیده واکسنهراسی که در این روزها شاهد آن هستیم یک ترس کاذب متاثر از مطالب منتشر شده در برخی سایتهای نامعتبر در فضای مجازی است، در حالی که این ترس در شرایطی که تمامی واکسنهای مصرفی داخل کشور تأییدیههای سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را دریافت کردهاند، بی پایه و اساس است.
مسوول سامانه پاسخگویی تلفنی به سوالات کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از مردم انتظار داریم اگر مطلبی را از سایت یا منبعی نامعتبر میخوانند و نسبت به آن شک دارند، برای رفع این شبهات و گرفتن اطلاعات درست از منبع علمی معتبر با سامانه تلفنی ۱۹۱ "پاسخگویی به سؤالات کرونایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد" تماس بگیرند که در این سامانه کارشناسان آمادگی دارند تا بر اساس مستندات علمی به پرسش تماس گیرندگان پاسخ دهند که این می تواند تبعات بد استناد به مطالب نامعتبر را کاهش دهد، زیرا سهل انگاری در این زمینه جایز نیست و میتواند به بهای جان یک یا چند نفر تمام شود.
دکتر اباصلتی خاطرنشان کرد: واکسنهای موجود کنونی شامل نوبت اول و دوم سینوفارم و برکت و نوبت دوم آسترازنکا و اسپوتنیک و نوبت دوم پاستوکووک (سوبرانا) هم در نوبت اول است و خوشبختانه تنوع انواع واکسن برای عموم مردم وجود دارد که با توجه به تاییدیه جهانی این واکسن ها، همه هموطنان میتوانند انتخاب خوبی از میان آنها داشته باشند.
وی تصریح کرد: نگرانی این روزهای ما مقابله بههنگام با موج با ششم بحران کرونا است، متاسفانه افرادی هستند که با سهل انگاری و ترس متاثر از مطالب غیرموثق منتشره در فضای مجازی، با وجود گذشتن موعد مقرر، هنوز برای دریافت دُز دوم واکسن خود به مراکز واکسیناسیون کرونا مراجعه نکردهاند که تعداد این افراد هم زیاد است، برخی هم به علت ابتلا نتوانستهاند مراجعه کنند که عذرشان موجه است و مواردی که به علت بروز بیماری به تأخیر افتاده، نیازی به تزریق مجدد دُز اول نیست و این افراد میتوانند چهار هفته بعد از بهبودی کامل برای دریافت دُز دوم واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
وی تأکید کرد: به آن دسته از افرادی که از ترس تبعات بعدی کذب شایع شده برای واکسن در فضای مجازی به مراکز واکسیناسیون مراجعه نمیکنند نیز باید گفت که اگر واکسنی تأیید شده نباشد هرگز وارد چرخه تزریق نمیشود، همه واکسنهای موجود در ایران گواهی های مورد نیاز سازمان بهداشت جهانی و استاندارد های داخلی را کسب کردهاند و همان واکسنهایی هستند که در شمارگان بسیار بالا در سایر کشورها نیز مصرف میشوند.
واکسیناسیون ۸۰ درصدی جمعیت واجد شرایط در خراسان رضوی
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: هماکنون بیش از پنج میلیون نفر زیر پوشش خدمات رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند که تاکنون ۸۰ درصد این جمعیت دُز اول و ۵۰ درصد نیز دُز اول و دوم واکسن خود را دریافت کردهاند.
دکتر محمد پهلوان افزود: تا پایان آبان ماه امسال، جمعیتی که دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند باید به بیش از ۷۵ درصد کل جمعیت استان برسد که در آن صورت می توانیم انتظار ایمنی زایی در مقابل کرونا را داشته باشیم در حالی که بررسی های انجام شده نشان می دهد که از ابتدای اجرای واکسیناسیون کرونا تاکنون ۲۵۰ هزار نفر فقط در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای تزریق دز دوم واکسن مراجعه نکرده اند که این آمار در کشور بسیار بیشتر از این میزان است، و با توجه به تداوم بحران کرونا، این می تواند برای خود این افراد و اطرافیان آنها خطرناک باشد.
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عدم حضور برای دریافت دز دوم واکسن علل مختلفی دارد اما نگرانی ما از بابت شایعات و تبلیغات منفی غیرمستندی است که در فضای مجازی علیه واکسیناسیون رواج پیدا کرده است و بسیاری از افراد بدون توجه به بی پایه و اساس بودن آن به لحاظ علمی، آنها را پذیرفته و از واکسیناسیون پرهیز میکنند که این بسیار خطرناک است.
دکتر پهلوان گفت: روال این است که بهترین زمان برای تزریق دُز دوم واکسن از طریق ارسال پیامک به افراد اعلام میشود و از افرادی که هنوز دُز دوم واکسن کرونای خود را دریافت نکردهاند، تقاضا میشود هر چه سریعتر اقدام کنند زیرا ایمنی حداکثری در بدن سه هفته بعد از تزریق دز دوم واکسن ایجاد میشود.
انجام واکسیناسیون از مهمترین عوامل پیشگیری از مرگ و میر ناشی از انواع بیماری ها از جمله کووید ۱۹ است اما با وجود سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور، برخی در فضای مجازی سعی دارند مردم را نسبت به دریافت واکسن دچار شک و تردید کنند و این توهم در افرادی که سواد کمتری دارند یا اطلاعات خود را از منابع غیرمعتبر دریافت میکنند، بیشتر است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۱۵۳ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را بر اثر کرونا از دست داده اند و این درحالی است که تعداد موارد بستری جدید در این بازه زمانی نسبت به روز گذشته ۱۷۳ نفر افزایش یافته است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا روز دوشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹ هزار و ۸۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۸۱ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۹۳۴ هزار و ۴۹۵ نفر رسید.
طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۶ هزار و ۴۵۶ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون پنج میلیون و ۵۲۱ هزار و ۹۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
سه هزار و ۸۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۳۵ میلیون و ۶۲۰ هزار و ۳۸۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
همچنین تاکنون ۵۲ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۴۹ نفر دُز اول، ۳۵ میلیون و ۲۸۳ هزار و ۶۱۷ نفر دُز دوم و ۹۲ هزار و ۸۸۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸۸ میلیون و ۲۳۶ هزار و ۵۵۲ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته، یکمیلیون و ۴۹ هزار و ۹۲۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
گرچه طی ماه های اخیر به پشتوانه رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات واکسن و تسریع واکسیناسیون، تلفات ناشی از ویروس کرونا کاهش یافته است، اما هر گونه عادی سازی و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی می تواند طغیان مجدد ویروس را رقم بزند.
نظر شما