به گزارش روز سه شنبه ایرنا، طرح آمارگیری از فرهنگ رفتاری خانوار از طرحهای آماری جدید مرکز آمار ایران است که با هدف شناخت فعالیتها و رفتارهای فرهنگی خانوارها و استفاده از آن برای برنامهریزیهای فرهنگی کشور طراحی شده است.
این آمارگیری در سال ١٣٩٩، برای افراد ١٥ ساله و بیشتر در کل برای ۶۲ هزار و ۵۶۰ خانوار انجام شد و اطلاعات مربوط به حوزه کتاب و نشریات، موسیقی، شبکههای اجتماعی، فعالیتهای ورزشی، تغذیه، سرمایه اجتماعی اخذ شده است.
براساس نتایج به دست آمده از این طرح که توسط مرکز آمار منتشر شده است؛ ۳۷.۱ از افراد ۱۵ ساله و بیشتر گفتند که در زندگی خانوادگی خود زیاد و بالاتر، احساس شادی دارند و ٢٤.٦ درصد احساس شادی کم و بسیار کم داشته و یا اصلاً احساس شادی نداشتهاند.
همچنین ٣٨.٢ درصداین احساس را در زندگی خانوادگی خود، متوسط اعلام کردهاند. در مجموع ٧٥.٣درصد افراد، از زندگی خانوادگی خود احساس شادی متوسط و به بالا داشتهاند.
براساس اظهارنظر افراد ۱۵ ساله و بیشتر، ۳۱.۶ درصد این افراد مطمئن هستند و یا احتمال زیاد و بسیار زیادی میدهند که در صورت نیاز خانواده به کمک، از سوی اقوام و خویشاوندان حمایت میشوند. در حالیکه ٤١.٨ درصد اصلا یا احتمال کم و بسیار کمی میدهند که در صورت نیاز خانواده به کمک، از سوی اقوام و خویشاوندان حمایت شوند و ٢٦.٦ درصد احتمال متوسط را دادهاند.
در طرح آمارگیری مرکز آمار درخصوص قابل اعتماد بودن همسایگان، ۵۱.۴ درصد همسایگان خود را قابل اعتماد دانستند و ١٦.٦ درصد اعتماد کم یا اصلاً اعتمادی به همسایگان نداشتهاند؛ و ٣٢ درصد نیز این اعتماد را متوسط دانستند. در مجموع ٨٣.٤ درصد اعتماد همسایگان خود را متوسط و به بالا دانستهاند.
براساس این گزارش ۷۴.۴ درصد افراد حداقل یک بار در یک سال سال منتهی به زمان آمارگیری کمک داوطلبانه داشتند و ۲۳.۶ درصد هیچ کمک داوطلبانهای نداشتند.
طبق نتایج طرح آمارگیری اعضای خانوارهای کشور در سال ١٣٩٩ به طور متوسط در هفته، ١٦ وعده با هم غذا خوردهاند.
نظر شما