به گزارش ایرنا، مهران فاطمی چهارشنبه شب در نشستی با تعدادی از استادان و نمایندگان دانشگاه های استان افزود: مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها باید سیاسی باشد اما سیاسی با سیاست زده تفاوت دارد باید با نگاه علمی فرآیند نقد هم باشد و برای معضل و انواع مشکل راهکارها بیان شود ،زیرا دانشگاه محل نظریه پردازی و آزاد اندیشی است.
وی در ادامه تاکید کرد: باید ساز و کار لازم برای حضور اعضای هیات علمی و نمایندگان مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها استان در نشست های کارگروههای استان اندیشیده شود و به جز شورای تامین در هیچ جلسه یا کار گروهی منعی برای ورود آنها نیست.
به گفته وی فعالیت افراد دانشگاهی با تجربه در مراکز آموزش عالی استان امید بخش و « تعالی محور» است و ما در همه فعالیت ها باید از تجربه های این قشر فرهیخته استفاده کنیم.
وی اظهارکرد: کانون اندیشه و تفکر که با حضور این عزیزان در دانشگاه یزد و دیگر دانشگاه ها برگزار می شود، برای تصمیم گیری و تصمیم سازی استان لازم است زیرا آنها مجموعه نظام کارشناسی استان هستند.
فاطمی با بیان اینکه محور برنامه های یزد « نوآوری و بهره وری » است، خاطرنشان کرد: دست اندکاران امور اجرایی استان برخود فرض می دانند از جریان علمی در استان به صورت جدی حمایت کنند تا روند پیشرفت علمی متناسب با توسعه ادامه یابد و از هر ظرفیتی برای سرعت بخشیدن به این حوزه استفاده شود.
به گفته استاندار یزد، سال هاست که بحث ارتباط صنعت با دانشگاه مطرح است در این زمینه باید مدل عملیاتی برای حل این مساله اجرایی شود و از توانمندی دانشگاه ها برای کمک به صنعت به صورت علمی استفاده کنیم.
فاطمی در ادامه با اشاره به اهمیت رابطه استاد و دانشجو هم گفت: از استادان می خواهم جوانان را کمک کنند و از انرژی آنها برای مدیریت و توسعه دانشگاه هم استفاده شود باید دانشگاهها هنر تبدیل دانش و ثروت را داشته باشد و توسعه استان براساس دانایی محوری ریل گذاری شود و اقتصاد استان به سمت دانش بنیان حرکت کند.
فاطمی چهارم مهرماه گذشته در جلسه هیات دولت به عنوان پانزدهمین استاندار یزد رای اعتماد گرفت.
همچنین محمد انصاری عضو هیات علمی دانشگاه یزد گفت: ظرفیت های خوبی در استان وجود دارد ، در برخی موارد طرح های تحقیقاتی به استان های همجوار یا مرکز سفارش می شود لذا درخواست اصلاح این روند را داریم.
همچنین حسین هادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: نبود هماهنگی میان دانشگاه های استان و دستگاه های اجرایی باعث شد، آنگونه در برنامه ها موفقیت حاصل نمی شود بدین تربیت باید ارتباط تنگاتنگ وجود داشته باشد تا به نتایج خوب دست یابیم.
همچنین عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد افزود: آینده استان را چهار عنصر اقلیم ، مهاجرت پذیری و مهاجرت فرستی و پدیده بیکاری که در سه لایه جنسیت، سواد و سن و اقتصادی شهری را تهدید می کند باید برای همه این عناصر برنامه ریزی کرد.
عباس علوی راد افزود: به دانشگاهیان اعتماد کنید و ما وظیفه خود می دانیم که به دستگاه ها اجرایی استان کمک کنیم .
همچنین به گفته عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد براساس سند توسعه باید ۳۰ درصد دانشجویان در رشته های مهارتی تحصیل کنند هنوز فاصله زیادی برای دستیابی به این هدف در استان وجود دارد.
محمد نقدی با بیان اینکه در دانشگاه یادشده ۱۱ هزار دانشجو تحصیل می کنند و ۳۰ عضو هیات علمی دارد، افزود: برخی فضاهای دانشگاه با عمر ۴۸ سال نیاز به بهسازی و بازسازی دارد.
همچنین ولی الله میرجلیلی عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان یزد گفت: شعار این واحد دانشگاهی « آموزش برای همه وقت و همه کس » است و این دانشگاه در قالب ۱۰ مرکز فعالیت دارد و این آمادگی را داریم از امکانات خود برای همه بخش ها استفاده کند.
بهزاد کیانی از دانشگاه اردکان هم افزود: این واحد دانشگاهی سال ۱۳۹۱ فعالیت آموزشی خود را در شمال استان یزد آغاز کرد و هم اکنون سه هزار دانشجو به عنوان دانشگاه جامع کارآفرین و مهارت افزا با یکصد عضو هیات علمی در حال خدمت رسانی است.
همچنین به گفته محمدکاظم رحیمی نژاد از دانشگاه فرهنگیان یزدهم اکنون ۲ هزار و ۳۵۰ دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند که از این تعداد یک هزار و ۲۰۰ نفر دختر هستند و تربیت دانشجوی در طراز انقلاب اسلامی از اهداف آن است.
مصطفی علیزاده از دانشگاه میبد هم با بیان اینکه متاسفانه پژوهش دانشگاه ها تاکنون نتوانست مشکل جامعه را آنگونه که باید رفع کند، افزود: همچنین در صنعت بودجه پژوهش با نگاه سودجویانه است.
محمدرضا دهقان منشادی نماینده « بسیج اساتید دانشگاه های استان یزد» هم گفت: همه اعضای هیات علمی دانشگاه در راستای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی فعالیت دارند، بسیجی هستند و کانون های متعدد در دانشگاه فعالیت دارد و ۱۷ حلقه علمی در استان دایر است باید از این ظرفیت ها در کارگروه ها استفاده شود.
هم اکنون حدود ۷۰ هزار دانشجو در ۶۷ مرکز آموزش عالی استان یزد تحصیل می کنند و این استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما