شهردار: صدور پروانه ساختمانی در کرمان غیرحضوری می‌شود

کرمان - ایرنا - شهردار کرمان با تأکید بر لزوم تسریع در مرتبط شدن سامانه‌های شهرسازی مشترک بین شهرداری و نظام مهندسی، گفت: علاوه بر شفاف سازی، صدور فرایندهای پروانه‌های ساختمانی در کرمان غیرحضوری می‌شود.

به گزارش عصر پنجشنبه روابط عمومی شهرداری کرمان، سعید شَعرباف تبریزی، در آیین تکریم و معارفه اعضای هیات ‌مدیره هشتمین و نهمین دوره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان افزود: باید رفت و برگشت مردم بین این ۲ نهاد کاهش یابد.

وی ادامه داد: بایستی به نقطه‌ای برسیم که بتوانیم به‌جز موارد استثنا، به مردم تعهد بدهیم و بگوییم پروانه ساختمانی در این بازه زمانی به‌صورت غیرحضوری صادر می‌شود.

هشت سیاست راهبردی شهرداری در حوزه زمین و مسکن شهروندان

شهردار کرمان در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: مدیریت شهری در این دوره، هشت سیاست و اصل راهبردی در حوزه زمین و مسکن دارد و اجرای این سیاست‌ها آغاز شده است. 

شعرباف تبریزی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری در این دوره، هشت سیاست و اصل راهبردی در حوزه زمین و مسکن دارد، به آغاز این سیاست‌ها و لزوم سرعت بخشیدن به آن اشاره کرد و افزود: عمده‌ترین درگیری مردم با شهرداری و نظام مهندسی در حوزه شهرسازی و پروانه ساختمانی است.

وی ادامه‌ داد: طبق آمار بیش از ۸۰ درصد مراجعات مردم در همه شهرداری‌ها مربوط به مسائلی از جمله پروانه ساختمانی و عوارض نوسازی است.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد بی‌اعتمادی مردم به شهرداری‌ها نیز مربوط به فرایندهای حوزه شهرسازی است، گفت: باید کار را به سمتی ببریم که شهروندان در نحوه محاسبه عوارض، اعطای تراکم‌ها و جرائم، تمام فرایند و زمان فرایندها از زمان اقدام به ساخت تا مراحل ساخت را بتوانند به‌ صورت صریح، شفاف و پیش‌بینی‌پذیر، محاسبه و پیش‌بینی کنند و فارغ از بسیاری فرایندهای دستی و امضاهای طلایی، کار خود را پیش ببرند.

شهردار کرمان افزود: البته این یک دورنماست که در خیلی جاها انجام شده یا در دست اقدام است و اگرچه دشوار می‌نماید، اما شدنی است.

سیاست شهرداری در کاهش قیمت تمام شده ساختمان در کرمان

وی، سیاست کاهش قیمت تمام‌شده ساختمان را از دیگر اصول راهبردی شهرداری در حوزه زمین و مسکن اعلام کرد و گفت: با توجه وضعیت رکود صنعت ساختمان در کشور باید تلاش کنیم قیمت تمام‌ شده در کرمان کاهش یابد.

وی افزود: بخشی از این مسئله ابعاد ملی دارد و دست ما نیست، اما شهرداری و سازمان نظام مهندسی در این میان باید یک نقش عادلانه، مشخص و قابل کنترلی ایفا کند و نباید به افزایش قیمت ساختمان دامن بزنند.

نباید حق شهروندان به‌نفع یک جریان خاص از بین رود

شهردار کرمان تأکید کرد: برخی از مسائل با یک کار عالمانه و چندطرفه قابل رفع است و حق شهر و شهروندان نباید به نفع یک شخص یا جریان خاص از بین رود.

شعرباف تبریزی ادامه داد: برای نمونه، در حوزه عوارض در کشور و دنیا یک شاخصی داریم و عوارض باید چیزی حدود ۱۲ تا ۱۷ درصد قیمت ساختمان باشد که این به معنی کاهش عوارض نیست، هم سودی را برای سازنده مشخص می‌کند و هم مدیریت شهری می‌داند که یک سیاست عوارض درستی برای محاسبه دارد.

شهرداری کرمان از فروش زمین خام فاصله گیرد

وی در زمینه سیاست راهبردی شهرداری در حوزه خام‌فروشی بیان داشت: شهرداری‌ها بویژه شهرداری کرمان باید از سیاست فروش زمین خام و اکتفای به قدرالسهم تفکیک، فاصله بگیرند.

شهردار کرمان ادامه داد: سیاست فروش زمین خام، از آنجایی که ارزش افزوده‌ای ایجاد نمی‌کند، به نفع شهر نیست و چون امکان مدیریت سیما و منظر و فضاهای شهری را از بین می‌برد، به سود شهرداری هم نیست و ما در این دوره حتماً سیاست‌هایی را در این زمینه تدوین خواهیم کرد.

بهبود سیمای شهری کرمان یک موضوع کلیدی است

شعرباف تبریزی، موضوع بهبود سیما و منظر را یک موضوع کلیدی دانست و با انتقاد از عدم تناسب ساختمان شهرداری کرمان با ماهیت تاریخی شهر، تأکید کرد: ضرورت پرداختن به سیما و منظر و در نظر گرفتن پیوست فرهنگی و اجتماعی برای ساختمان‌سازی بویژه در مورد ساختمان‌های دولتی بسیار بالا است و این موضوع سال‌هاست که در دنیا مطرح است و جزو موارد چک‌لیست‌های نظام مهندسی قرار گرفته است. 

وی با تأکید بر لزوم اعمال سیاست‌های ویژه بازآفرینی در حاشیه شهر، یادآور شد: باید به یک انعطافی در نحوه رعایت مقررات ملی ساختمان در حاشیه شهر برسیم.

شهردار کرمان ادامه داد: در حال حاضر، در شهرک «شهید همت» و «سرآسیاب» که داخل حریم شهر هستند، اما ویژگی‌های حاشیه را دارند، اگر بخواهیم مقررات ملی ساختمان را اجرا کنیم، امکان‌پذیر نیست چون مالکیت اغلب ساختمان‌ها ثابت‌ شده نیست و تصرفی است و اثرات آن نیز در شهر دیده می‌شود.

شعرباف تبریزی، خاطرنشان کرد: الگوهای میانی انعطاف‌پذیری وجود دارد که می‌تواند این ساختمان‌ها را به‌تدریج به سمت مالکیت ببرد و ما را از دوگانه توسعه یا نداشتن توسعه نجات دهد و به یک الگوی میانی به‌ویژه برای حاشیه‌های شهر برساند که اجرای این الگو نیازمند مشارکت سازمان نظام مهندسی، اداره‌کل ثبت اسناد و شهرداری است.

سیاست شهرداری در پرهیز از رانت

وی، سیاست پرهیز از رانت و تسهیلات ویژه را از دیگر اصول راهبردی شهرداری در این دوره اعلام کرد و یادآور شد: به‌شدت مخالف این هستیم که سیاست‌ها به گونه‌ای باشد که فقط بخش خاصی از سازندگان از آن منتفع شوند و شهرداری با کمک شورای شهر، حتماً بسته‌های ویژه انبوه‌سازی و سرمایه‌گذاری را تدوین خواهد کرد.

شهردار کرمان با بیان اینکه باید کیفیت ساخت‌وساز را در مناطق مختلف شهر ارتقا دهیم، تأکید کرد: پهنه‌های بلندمرتبه‌سازی کرمان در طرح جامع دچار مشکلات جدی است و بلندمرتبه‌سازیِ بی‌قاعده در شهر کرمان باید متناسب با زیست‌بوم تاریخی این شهر کنترل شود.

افزایش تراکم معقول در مناطق شهری کرمان

شعرباف تبریزی، با تأکید بر لزوم افزایش تراکم معقول در مناطق شهری، خاطرنشان کرد: ما نباید در محدوده تاریخی ۵۰۰ هکتاری شهر که شاید به‌طور میانگین حدود ۲۰۰ هکتار آن تاریخی باشد و در حرایم تاریخی قرار داشته باشد، بقیه این محدوده را از توسعه خارج کنیم.

وی ادامه داد: در مناطق تاریخی باید به‌صورت معقول، توسعه و بازسازی داشته باشیم، وگرنه بافت تاریخی خالی از سکنه خواهد شد و در این رابطه لازم است با اداره‌کل میراث فرهنگی به تعامل و توافق خوبی برسیم. 

شهردار کرمان ضمن آرزوی موفقیت برای اعضای جدید هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استان کرمان، بیان کرد: با انگیزه اعضای جدید هیات ‌مدیره نظام مهندسی و اجماعی که بدنه مدیریتی کرمان در راستای تغییر و تحول دارد، امیدوارم اتفاقات خوبی طی سال‌های آینده رخ دهد.

شهردار کرمان با اشاره به سابقه فعالیت عباس طوفان، رئیس جدید سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در زمینه بازآفرینی شهری، خاطرنشان کرد: سابقه ایشان را یک حُسن می‌دانم، زیرا کسانی که در عرصه بازآفرینی شهری فعالیت داشته‌اند، نگاه نزدیک‌تری به حوزه‌های مردم‌شناختی و جامعه‌شناختی و نگاه مبتنی بر نوسازی و بهسازی دارند و امیدوارم بتوانیم همکاری خوبی در این دوره داشته باشیم.

تاکیدبر ضرورت نظارت بر عملکرد مهندسان نظام مهندسی 

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان از هیات مدیره جدید سازمان نظام مهندسی استان به عنوان مدیرانی آشنا به مسایل شهری، بافت فرسوده و بازآفرینی شهری یاد کرد و از آنان خواست که علاوه بر ضرورت تعامل و همکاری، با نظارت بر عملکرد مهندسین تحت کنترل خود در راستای شرح وظایف سازمانی اقدام کنند.

علی حاجی‌زاده نیز افزود: همچنین امیدواریم با این نظارت بر عملکرد، شاهد پیشرفت سیما و منظر شهری و شهرسازی استان کرمان باشیم تا ساختمان‌هایی با کیفیت، متناسب و سازگار با محیط شهرهای استان داشته باشیم.

وی در ادامه تاکید ویژه در خصوص نظارت بر عملکرد مهندسین ناظر و مجریان ذیصلاح و پیمانکاران واجد شرایط احداث مسکن، را خواستار شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش ضمن ارائه گزارش فرایند برگزاری انتخابات هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان و قدردانی از متولیان برگزاری الکترونیکی این دوره، موجب مشارکت قابل توجه اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان شده است.

وی تصریح کرد: برگزاری الکترونیکی این انتخابات موجب شد به تناسب دوره قبل ۱۸۸ درصد افزایش مشارکت اعضا را داشته باشیم و در مجموع قریب ۳۶ درصد از ۱۳ هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی در انتخابات مشارکت کردند.

حاجی‌زاده افزود: خوشبختانه برگزاری این دوره از انتخابات به صورت الکترونیکی مورد استقبال تمامی اعضا قرار گرفت و اعضا در هرگوشه از ایران می‌توانستند فقط با استفاده از اینترنت رای خود را بدهند.

وی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان بازوی نظارتی امر ساخت مسکن در هر محدوده شهری و روستایی، می‌تواند بازوی توانمند اجرایی و نظارتی طرح جهش تولید مسکن باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان یادآور شد: امر نظارت و استفاده از مجریان ذیصلاح توسط بازوان اجرایی سازمان نظام مهندسی ساختمان صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: طرح جهش تولید مسکن هم اکنون در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و براین اساس بالغ بر ۱۵۰ هزار واحد مسکونی طی چهار سال در نقاط شهری استان کرمان احداث می‌شود.

مسائل شهرستان‌ها را رفع می‌کنیم

همچنین ز

رئیس جدید سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان در این آیین، تصریح کرد: در میان ۱۳ عضو جدید هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، ۲ نفر از همکاران خانم هستند که برای اولین بار اتفاق افتاده است.

عباس طوفان افزود: پنج نفر از اعضای هیات مدیره جدید نیز از شهرستان‌ها هستند و این اتفاق مثبت کمک می‌کند که مسایلی که در شهرستان‌ها وجود دارد را بهتر شناسایی کرده و برطرف کنیم.

وی، ضمن تبریک به شهردار کرمان برای تصدی این سمت، ابراز امیدواری کرد با حضور دکتر شعرباف، همکاری و تعامل سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با شهرداری کرمان ادامه پیدا کند و موجب خیر و برکت برای شهر باشد.

ضوابط منظر شهری در این دوره از مدیریت شهری به سرانجام برسد

سپس رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان، ضمن تبریک به سعید شعرباف تبریزی، به دلیل انتخاب وی به‌عنوان شهردار کرمان، حضور محمدامین شمسی، از مهندسان جوان را در شورای اسلامی شهر کرمان، فرصت مغتنمی برای جامعه مهندسی توصیف کرد.

علیرضا گلستانی گزارشی از وضعیت و جایگاه سازمان نظام مهندسی ارائه کرد و یادآور شد: سازمان نظام مهندسی یک سازمان خصوصی است که وظایف عمومی بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از اقدامات دوره هشتم این سازمان با همکاری شهرداری و شورای شهر در دوره گذشته محقق شد، خاطرنشان کرد: از مریم ایلاقی‌حسینی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری که در راستای تدوین ضوابط جهت بهبود وضعیت معماری شهر کرمان، همکاری بسیار نزدیکی با سازمان داشتند، تشکر می‌کنم.

علیرضا گلستانی عنوان کرد: امیدواریم تدوین و اجرای ضوابط سیما و منظر شهری در این دوره از مدیریت شهری به سرانجام برسد، چراکه این حق همه شهروندان است که در فضایی زیبا زندگی کنند.

وی با بیان اینکه ما سالمندانِ آینده جامعه هستیم، یادآور شد: سالمندان نیز مانند افراد دارای معلولیت دچار محدودیت‌هایی هستند و نگاه ویژه به موارد مربوط به مناسب‌سازی ساختمان‌ها برای حضور سالمندان و افراد دارای معلولیت ضروری است. 

رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان با اشاره به آماده‌سازی زیرساخت تعامل الکترونیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با شهرداری کرمان در دوره قبل، بیان کرد: در حوزه خدمات الکترونیک، همکاری‌هایی را با شهرداری آغاز کرده‌ایم که امیدوارم این طرح با تداوم رابطه شهرداری کرمان و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان که در دوره قبل شدت گرفته بود، تکمیل شود.

آیین تکریم اعضای هشتمین دوره هیأت مدیره و معارفه اعضای هیأت مدیره دوره نهم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان امروز با حضور مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان، نماینده مردم کرمان و راور و رئیس کمیسون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و همچنین شهردار و اعضای شورای اسلامی این شهر برگزار شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha