۱۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۴۸
کد خبرنگار: 3081
کد خبر: 84530192
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اجلاس گلاسکو:

مصرف زغال سنگ متوقف می شود

۱۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۴۸
کد خبر: 84530192
مصرف زغال سنگ متوقف می شود

تهران- ایرنا- ۴۵ کشور جهان در جریان اجلاس آب و هوایی گلاسکو توافق کردند که با کنار گذاشتن مصرف زغال سنگ، انتشار گاز دی اکسید کربن را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسانند.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از رادیو فرانسه، در حالی که به گفته دانشمندان، دمای کره زمین نسبت به اواخر قرن نوزدهم  ۱.۱ درجه گرم‌تر شده و تنها ۱۱ سال فرصت باقی است تا از گرم شدن بیشتر و فاجعه بار زمین جلوگیری شود؛  وعده ها و تعهدات قدرت های بزرگ جهان در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای چشم انداز روشنی نداشته و فقدان قانون برای ممانعت از سرمایه گذاری در گسترش سوخت های فسیلی و زغال سنگ که عامل اصلی گرمایش زمین است، موجب نارضایتی و نگرانی فعالان محیط زیست و برخی سازمان های غیردولتی شده است.

در پایان اجلاس روز گذشته کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل (COP۲۶)، نمایندگان ۴۵ کشور جهان متعهد شدند که تا سال ۲۰۵٠ انتشار گاز دی اکسید کربن را به  صفر برسانند. در جریان این کنفرانس دو هفته‌ای که با حضور نمایندگانی از ۱۹٠ کشور جهان روز یکشنبه در شهر گلاسگو در اسکاتلند آغاز شده، قرار است مذاکرات دیپلماتیک فشرده‌ای پیرامون چگونگی مقابله با گرمایش زمین به عنوان یک چالش مشترک جهانی صورت گیرد.

این کشورها همچنین متعهد شده اند که اهداف و تعهدات خود را برای مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی و نحوه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای هر پنج سال یک بار بازبینی و بررسی کنند. همچنین قرار است که این کشورها سالانه گزارشی را در مورد روند پیشرفت خود و برنامه هایی که برای دستیابی به این اهداف در آن ها سرمایه گذاری کرده اند، ارائه کنند.

تعهد بیش از چهل کشور جهان برای خنثی سازی انتشار گاز دی اکسید کربن تا سال ۲۰۵۰ می تواند یکی از مهمترین دستاوردهای کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در گلاسکو قلمداد شود. نمایندگان این کشورها متعهد شده‌اند هر نوع سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه‌های تازه زغال سنگ را در داخل و خارج از کشورهای خود متوقف کنند. لهستان، ویتنام و شیلی از جمله کشورهایی هستند که برای نخستین بار تعهد داده اند مصرف زغال سنگ را کنار بگذارند.

مصرف زغال سنگ متوقف می شود

روسیه نیز  در واکنش به انتقاد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از غیبت ولادیمیر پوتین در نشست آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو اعلام کرد: «روسیه به طور جدی علیه گرمایش زمین مبارزه می کند».

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین طی بیانیه ای تأکید کرد: «اقدامات روسیه در راستای مقابله با اثرات آب و هوایی، مستمر، حساب شده و جدی است».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اواسط اکتبر سال جاری (آبان)  اعلام کرد که این کشور به دنبال به صفر رساندن انتشار کربن تا سال ۲٠۶٠ است.   

در همین حال، دولت پکن نیز با ارسال پیامی مکتوب در وبسایت کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل به انتقاد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از عدم حضور شی جین پینگ رئیس جمهوری چین در اجلاس تغییرات اقلیمی گلاسکو پاسخ داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این بیانیه، بر تعهدات «عینی و ملموس» این کشور در راستای مقابله با گرمایش زمین تأکید کرد و گفت: «اقدامات با صدایی بلندتر از کلمات صحبت می کنند».

نتایج تازه ترین گزارش پروژه گلوبال کربن  (Global Carbon Project)که روز گذشته (۴ نوامبر/١٣ آبان) منتشر شده است، نشان می دهد که تولید گازهای گلخانه‌ای که تحت تأثیر قرنطینه‌های کرونایی کاهش یافته بود، دوباره به سطح قبل از دوران همه‌گیری کووید-۱۹ بازگشته است.

بر اساس این پژوهش، انتظار می رود که مجموع انتشار جهانی گاز دی اکسید کربن در سال جاری (۲۰۲۱) به حدود ۳۶.۴ میلیارد تن متر مکعب برسد که این میزان در سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۳۶.۷ میلیارد تن متر مکعب بوده است.

این پژوهش همچنین پیش‌بینی کرده است که کشورهای چین و هند، گازهای گلخانه‌ای بالاتری نسبت به سال ۲۰۱۹ در سال جاری تولید کنند.

به گزارش رادیو فرانسه،  زغال سنگ اصلی‌ترین منبع تولید گازهای گلخانه‌ای و تغییرات اقلیمی ناشی از آن محسوب می‌شود و کشورهای چین، آمریکا، هند و روسیه، به ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان دی‌اکسید کربن هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha