به گزارش ایرنا، منابع مطلع این خبر را در اختیار خبرگزاری رویترز قرار دادند و انتظار می رود که خبر مربوط به این توافق روز چهارشنبه در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای جنوب شرق آسیا در بروکسل به طور رسمی اعلام شود.
ویتنام که در شمار ۲۰ مصرف کننده مطرح زغال سنگ در جهان به شمار می رود، در ابتدا قرار بود توافقی را در این زمینه با گروه هفت در اجلاس آب و هوایی کاپ ۲۷ منعقد کند، اما مذاکرات مربوط به آن قبل از این اجلاس متوفق شد.
برای متقاعد کردن ویتنام به حمایت از این طرح، مذاکره کنندگان غربی به رهبری اتحادیه اروپا و انگلیس بارها مبالغ پیشنهادی به هانوی را افزایش دادند.
به گفته منافع مطلع، نیمی از بودجه لازم برای توافق نهایی از محل بخش عمومی و نیم دیگر از قِبَل سرمایه گذاران خصوصی تامین می شود.
یکی از این منابع تاکید کرد که تنها بخش کمی از مبلغ سرمایه گذاری به صورت کمک بلاعوض است، در حالی بخش اعظم سرمایه عمومی در قالب وام اختصاص می یابد.
کشورهای غربی برای اختصاص بودجه به پروژه هایی چون نیروگاه های بادی فراساحلی و ارتقا شبکه برق ملی، اعمال فشار کرده اند.
این توافق با ویتنام، سومین توافق از این دست است که با کشورهای گروه هفت حاصل شده است، زیرا فشار به کشورهای ثروتمند برای کک به کشورهای فقیرتر برای مقابله با تغییرات اقلیمی و گذار به انرژی سبزتر افزایش یافته است.
گروه هفت قراردادهای مشابهی را سال گذشته با آفریقای جنوبی و ماه گذشته با اندونزی امضا کردند.
نظر شما