مراسم اربعین ارتحال علامه حسن‌زاده آملی در ساری برگزار شد

ساری- ایرنا- مراسم اربعین ارتحال علامه حسن حسن‌زاده آملی روز جمعه با حضور جمعی از علما و روحانیون ، مسئولان و اقشار مختلف مردم روز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) ساری برگزار شد.

به گزارش ایرنا، مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این مراسم با برشمردن فضائل اخلاقی و علمی علامه حسن زاده آملی گفت : ایشان یکی از علمای فرهیخته مازندران بودند که مانند ایشان هر چند قرن یک بار رشد و ظهور می کند.
حجت الاسلام سیدحسین حسینی کارنامی افزود: اگر آحاد جامعه سلوک دینی و دانش و بینش عالم ربّانی، علامه حسن زاده آملی را توجه کنند به طور حتم ایران اسلامی سرشار از نور و معرفت خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: اخلاص در عملِ علامه حسن زاده آملی زبانزد است و نفع تعریف و تمجید از این شخصیت وارسته به خود جامعه برمی گردد و باید همگان به سفارشات ایشان توجه کنیم.
او اضافه کرد: مردم در تشییع پیکر علامه حسن زاده آملی سنگ تمام گذاشتند و این حضور پرشور نشان دهنده آن است که آحاد جامعه در مازندران اندیشه بکر این عالم ربّانی را به معنای واقعی درک کردند.
حسینی کارنامی گفت : مازندران همواره در ترویج علم و معرفت، اندیشمندان و علمای بنامی داشته و دارد که به درجات رفیع علمی و اجتهادی دست یافتند.
وی اضافه کرد: برکات زندگانی علامه حسن زاده آملی در مازندران ملموس است و مردم این دیار همواره قدردان معرفت دینی، علمی ، اجتهادی و سلوک دینی این عالم جلیل القدر هستند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ایشان شریعت حضرت محمد (ص) و ائمه اطهار (ع) را با معرفتی که داشتند به مردم معرفی کردند و ایشان در مجالس دینی و توحید همواره آحاد جامعه را خلوص و ربّانیت و خداشناسی دعوت می کردند.
علامه حسن زاده آملی روز شنبه سوم مهر پس از طی یک دوره سخت بیماری در سن ۹۳ سالگی چشم از جهان فرو بست و پیکرش پس از اقامه نماز توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و تشییع باشکوه در شهر آمل، در روستای زادگاهش به خاک سپرده شد.
علامه در سال ۱۳۰۷ در روستای «ایرا» بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد. او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.
وی در سال ۱۳۴۲ از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی، برادر علامه و سید محمدحسن الهی حاضر شد و پس از سکونت در قم، ۱۴ دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریس‌های اوست. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیات، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درس‌هاست.
علامه حسن زاده آملی، کتاب‌هایی چون نهج‌البلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha