به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا ازپایگاه خبری ساینس، برای این مطالعه ۱۲۸ داوطلب ۴۰ تا ۶۵ سال شرکت کردند و همه یکی از فاکتورهای بیماری آلزایمر از جمله ژن APOE۴ یا سابقه خانوادگی این بیماری را دارا بودند.
شرکت کنندگان به سوالات مختلفی را پاسخ دادند:از جمله این که در چه سنی یائسه شدند، آیا هورمون درمانی میکنند، سابقه بارداری و زایمان دارند.
داوطلبان مورد اسکن مغزی قرار گرفتند تا ماده خاکستری مغز مورد بررسی قرار گیرد. ماده خاکستری از جمله مناطق کلیدی است که در بیماری آلزایمر آسیب میبیند و اگر حجم ماده خاکستری کاهش یابد، خطر زوال عقل افزایش مییابد. در ادامه از داوطلبان تست حافظه برای ارزیابی مهارتهای تفکر و زبان گرفته شد.
نتایج نشان میدهد یائسگی دیرتر، استروژن درمانی و در نتیجه ، داشتن فرزند بیشتر با حجم ماده خاکستری بیشتر در زنان میانسال مرتبط بود.
این مطالعه نشان میدهد دو سوم مبتلایان به آلزایمر را زنان تشکیل میدهند و شروع قائدگی، بچهدار شدن و یائسگی رویدادهای مهمی هستند که بر سلامت مغز تاثیرگذارند.
بیماری آلزایمر ترکیب پیچیدهای از عواملی مانند سن، ژنتیک و شیوه زندگی است که برخی در کنترل ما و برخی نیز خارج از کنترل هستند. این مطالعه نشان میدهد فعالیت جسم و ذهنی، رژیم غذایی متعادل، کنترل فشار خون و قند خون، کاهش وزن و دوری از مشروبات الکلی و سیگار اقدامات موثری برای داشتن ذهنی سالم و پویا هستند.
آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد زوال عقل
- زوال عقل سندرمی است که منجر به انحطاط تفکر، حافظه، رفتار و انجام فعالیتهای روزمره میشود.
-گرچه زوال عقل بیشتر در دوران سالمندی عارض میشود، ولی این اختلال یک بخش طبیعی از پیری نیست.
-در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و هر ساله نزدیک به ۱۰ میلیون نفر به این آمار افزوده میشود.
-آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است.
-زوال عقل یکی از مهمترین دلایل ناتوانی و وابستگی سالمندان در سراسر جهان است.
-زوال عقل نه تنها تاثیر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بر مبتلایان دارد، بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
نتایج این مطالعه در نشریه Neurology منتشر شده است.
نظر شما