به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی ناسا، سازمان فضایی سرنشین دار چین اعلام کرد: این پیاده روی فضایی توسط فضانوردان، ژای ژیفانگ فرمانده ماموریت «شنژو-۱۳»، و وانگ یاپینگ دومین فضانورد زن چین که به فضا رفته انجام شد.
وانگ اکنون اولین زن فضانورد چین است که پیاده روی فضایی انجام داده است. انتظار می رفت که راهپیمایی فضایی آنها ۶ ساعت طول بکشد.
فعالیت پیاده روی این فضانوردان زمانی آغاز شد که وانگ یاپینگ و ژای ژیفانگ از هوابند در ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین به نام تیانه خارج شدند. در طول این فعالیت، ژای زیفانگ در داخل ایستگاه فضایی باقی ماند و در آنجا سیستم های حیاتی را زیر نظر گرفت.
وانگ یاپینگ در سال ۲۰۱۳ در ماموریت «شنژو -۱۰» نیز شرکت داشت و دومین فضانورد چین شد که به فضا رفته است. پیاده روی فضایی تاریخی یاپینگ در واقع ادامه راه دیگر فضانوردان زن است که به فضا قدم گذاشتهاند.
اولین زنی که در فضا قدم زده است، فضانورد سوتلانا ساویتسکایا بوده که اولین پیاده روی فضایی خود را در سال ۱۹۸۴ در حالی که در طول ماموریت سایوز T-۱۲ به ایستگاه فضایی سالیوت ۷ متصل بود، انجام داد. در همان سال، کاترین سالیوان اولین زن آمریکایی بود که در طول ماموریت STS-۴۱G در فضا راه رفت.
چند روز قبل از این پیاده روی فضایی، اداره ملی فضایی چین (CNSA) اعلام کرد: خدمه «شنژو-۱۳» در حال آماده شدن برای پیاده روی فضایی هستند، اما تاریخ مشخصی برای آن ارایه نکرد.
خدمه شنژو-۱۳ همچنین اولین تمرین تخلیه اضطراری خود را قبل از این پیاده روی فضایی انجام دادند. این پیادهروی فضایی یک ضربه به ایستگاه و رویداد کاهش فشار بعدی را شبیهسازی کرد که خدمه را ملزم به تخلیه به فضاپیمای شنژو-۱۳ کرد.
به گفته رسانه های دولتی چین، این فضانوردان در جریان پیاده روی فضایی در حال برنامه ریزی برای نصب ۲ دستگاه بودند که شامل یک «دستگاه تعلیق» و یک «آداپتور ترکیبی بازوی رباتیک» در قسمت بیرونی ماژول هسته تیانه بود.
یکی از فضانوردان در جریان این پیاده روی فضایی، از این بازوی رباتیک برای حرکت به اطراف استفاده کرد. این بازو شبیه Canadarm مورد استفاده در شاتل فضایی و Canadarm۲ است که در حال حاضر در ایستگاه فضایی بین المللی استفاده می شود.
وانگ یاپینگ در این راهپیمایی فضایی لباس فضایی جدیدی پوشیده شده بود که توسط فضاپیمای «تیانژو-۳» (Tianzhou-۳) در ماه سپتامبر (شهریور- مهر) به این ایستگاه تحویل داده شد. به گفته رسانه های دولتی، این لباس برای قد کوتاه یاپینگ درست شده است. لباس ژیگانگ قبلا توسط خدمه «شنژو-۱۲» استفاده می شد.
هر دو این فضانوردان تقریباً ۶ ساعت خارج از این ایستگاه بودند ؛ این پیاده روی فضایی در ساعت یک و ۱۶ دقیقه بامداد به وقت پکن به پایان رسید.
فضاپیمای شنژو-۱۳ سوار بر موشک «لانگ مارچ ۲اف» در روز ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) از مرکز پرتاب ماهواره «جیوچوانم در بیابان «گبی» در ساعت ۱۲ و ۲۳ دقیقه بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی به فضا پرتاب شد. شنژو-۱۳ هشت ساعت پس از پرتاب به ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین به نام تیانه متصل شد.
آنها قرار است شش ماهه در ایستگاه فضایی چین بمانند و طولانیترین ماموریت فضایی کشور را انجام دهند.
نظر شما