ناصر مخدوم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روند واکسیناسیون دام سنگین در کردستان علیه بیماری بروسلوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب و با جدیت ادامه خواهد داشت.
وی افزود: بر اساس برنامه های ابلاغی سازمان دامپزشکی، این اداره کل در نیمه نخست امسال با همکاری دامداران و اولویت واکسیناسیون مناطق پر خطر کانونهای انسانی بیماری تب مالت اعلامی از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان، موفق به انجام واکسیناسیون ۴۰۵ هزار و ۸۱۵ راس دام سبک معادل ۱۰۲ درصد تعداد پیش بینی در سطح استان شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان ادامه داد: ۲۴ هزار و ۴۶۱ راس گاو و گوساله در واحدهای گاوداری صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی علیه بیماری بروسلوز به صورت کاملاً رایگان واکسینه شده که اکیپ های واکسیناسیون برای انجام این عملیات، به یکهزار و ۳۶۹ روستا و واحد اپیدمیولوژیک مراجعه کردند.
بروسلوز انسانی (تب مالت) ناشی از بروسلا ملی تنسیس در جاهایی که گوسفند و بز آلوده زیاد است خطر جدی بهداشت عمومی در آن مناطق است و بیشتر در فصول تابستان و بهار یعنی فصل زایش و شیردهی دامها دیده میشود.
عفونت باکتریایی اعضای خونساز بدن، از جمله مغز استخوان، گرههای لنفاوی، کبد و طحال را متأثر می سازد.
بروسلوز بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینههای فراوانی برای کشور و دامداران وارد میکند.
بیماری تبمالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است و یکی از بیماریهایی عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان بوده و اگر دامهای مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر میشود.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۵۰ هزار تن شیرخام تولید می شود در حالیکه مصرف سالانه آن حدود ۴۵ هزار تن گوشت مرغ و ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن نیز گوشت قرمز است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
نظر شما