محسن عامریون روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: پس از گذشته حدود ۲۶ روز از بازگشایی مجدد این مرز، مجموعه یدک ورودی و خروجی روزانه به حدود ۴۰ دستگاه افزایش یافته که روند رشد مناسبی است و انتظار می رود این روند افزایشی ادامه یابد.
وی افزود : با توجه به لغو ممنوعیت تردد ناوگان حمل و نقل بین المللی در مرز اینچه برون از تاریخ یادشده تاکنون بیش از ۵۰۰ دستگاه تریلر تردد صورت گرفته است.
عامریون بیان کرد: با توجه به ممنوعیت تردد در مرز اینچه برون به علت شیوع کرونا در طول ۲۰ ماه گذشته شاهد توقف بسیاری از مشاغل مرتبط بودیم.
مدیر پایانه مرزی اینچه برون تصریح کرد: بازگشایی دوباره مرز زمینی اینچهبرون برای تردد کامیون و تریلیهای ترانزیتی با توجه به اینکه حجم بالایی از کالاهای صادراتی استان به کشورهای آسیای میانه از این مسیر انجام میشود، مزایای قابل توجهی از جمله کاهش حداقل ۲۰ درصدی هزینه حمل و نقل برای تجار و بازرگانان به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: با بازگشایی دوباره این مرز رونق کسب و کار به بازارچه مرزی اینچهبرون و اهالی مرزنشین منطقه باز خواهد گشت ضمن اینکه با تردد کامیونهای ترانزیت خارجی، درآمد گمرکات گلستان هم افزایش می یابد.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است.
بخش کشاورزی این استان ۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.
مرز مشترک زمینی با کشور ترکمنستان و برخورداری از گمرک اینچه برون گنبدکاووس، ارتباط ریلی با ترکمنستان و آسیای میانه در سال های اخیر، دسترسی به گمرک امیرآباد بهشهر در مازندران، وجود فرودگاه بینالمللی گرگان و فعالیت بیش از ۸۰۰ بازرگان دارای کارت فعالیت از دیگر ظرفیت های صادرات محصولات تولیدی بخش کشاورزی گلستان است.
استان شمالی گلستان بر اساس آخرین سرشماری رسمی کشور یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد و از شمال با کشور ترکمنستان، از غرب با مازندران، از شرق با خراسان شمالی و از جنوب با استان سمنان همسایه است.
نظر شما