همگانی‌کردن ورزش سوارکاری در یزد در گروی همکاری رسانه‌هاست

یزد- ایرنا- رییس هیات سوارکاری استان یزد گفت: همگانی‌کردن این رشته ورزشی در کنار توجه به بعد قهرمانی آن از جمله رویکردهای مهم محوری در این عرصه است که امسال برای تحقق آن بیش از هرزمانی به همکاری رسانه‌های گروهی نیاز است.

به گزارش ایرنا، سعید ابوطالبی شامگاه سه‌‍شنبه در نشستی با معاون توسعه ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان و برخی نمایندگان رسانه‌های استان یزد افزود: برای همگانی‌کردن سوارکاری از تمامی ظرفیت‌ها با همکاری هیات‌های شهرستانی استفاده می‌‍شود.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون علاقه‌مندان فراوانی در یزد در صنعت سوارکاری فعالیت دارند، ادامه داد: تغییر نگاه مردم و مسئولان به این رشته و همگانی کردن آن اهمیت زیادی دارد.

این مسئول ورزشی از همکاری تمامی فعالان این عرصه برای توسعه این صنعت قدردانی کرد و یادآور شد: بخش‌خصوصی با همراهی عموم علاقه‌مندان نقش موثری در تحقق اهداف هیات سوارکاری استان دارد.

ابوطالبی، تدوین تقویم اجرایی مدون و برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت را در بعد همگانی و قهرمانی در بخش‌های مختلف جزو اهداف راهبردی و موضوع محوری هیات ذکر کرد.

به گفته وی باید زمینه استفاده همه علاقه‌مندان با سهولت برای ورود به این رشته و فعالیت فراهم شود و هیات سوارکاری زمینه های لازم را با حمایت و کمک مسئولان انجام می‌دهد.

وی بیان کرد: برای همگانی‌کردن این رشته جذاب ورزشی تاکنون برنامه‌های خوبی به همت هیات‌ها و همراهی مسئولان و علاقه‌مندان صورت گرفته است.

رییس هیات سوارکاری استان یزد به اهمیت رسانه‌ای شدن فعالیت‌ها و برنامه‌ها برای فرهنگ‌سازی و توسعه این رشته به عنوان یکی از  اولویت اشاره کرد و همکاری بیشتر مسئولان و مردم را در این مورد خواستار شد.

ابوطالبی گفت: ایجاد زمینه لازم برای حضور بخش‌خصوصی و تقویت باشگاه‌های قانونی برنامه‌محور همراه با فعالیت‌های فرهنگی به جد پیگیری می‌شود.

 همگانی‌کردن ورزش سوارکاری در یزد در گرو همکاری رسانه‌هاست

همچنین سید احمد هاشمی معاون توسعه ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان یزد از تلاش های مختلف فرهنگی و ورزشی هیات سوارکاری استان در همگانی کردن و بعد قهرمانی آن تشکر کرد.

وی به اهمیت همکاری بخش‌های مختلف دولتی، خصوصی و رسانه‌های گروهی برای توسعه هرچه بهتر و بیشتر سوارکاری در استان اشاره کرد و تداوم آن را خواستار شد.

یکی از خاستگاه‌های پرورش و تولید اسب در ایران، استان یزد است و سابقه تاریخی آن بر اساس شواهد باستان‌شناسی موجود به ویژه سنگ‌نگاره های کوه « ارنان» مهریز به ۱۲ هزار سال قبل می‌رسد.

بدین ترتیب یزد باستان یکی از معدود نقاطی در ایران بود که دیرینه‌ای چند هزار ساله در اهلی سازی، استفاده از اسب و سوارکاری دارد.

از سوی دیگر با توجه به ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد به عنوان یکی از آثار خشتی جهان و لزوم توجه به حوزه‌های مختلف گردشگری  می‌تواند زمینه خوب و تازه‌ای برای جان گرفتن این صنعت درآمدزا و فراموش شده اسب‌سواری و پرورش آن باشد.

هم اکنون بیش از ۴۰۰ مرکز پرورش اسب با ۶ هزار و ۵۰۰ راس این حیوان و  سرمایه گذاری بیش از  ۲۰ هزار میلیارد ریال در استان وجود دارد و هر سال ۲ مسابقه اسب‌دوانی بهاره و پاییزه کشوری، جشنواره زیبایی و پرش با اسب در یزد برگزار می‌شود.

در استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰  هزار نفر جمعیت و ۴۷ هیات ورزشی و ۶۲ هزار ورزشکار سازمان یافته در 11 شهرستان‌ آـن ، هیات سوارکاری فعال است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha