به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر علیرضا زالی عصر چهارشنبه در ویژه برنامه روز جهانی پرتونگاری در دانشکده داروسازی با تبریک به مناسبت روز رادیولوژی افزود: امروز در اوج پیشرفت حوزه رادیولوژی هستیم و همه اذعان دارند که یکی از حوزههای پزشکی همواره در حال پیشرفت، علم رادیولوژی است که نقش ویژهای نیز در تشخیص کووید ۱۹ ایفا کرده است.
وی اظهار داشت: یکی از بخش های پیشرو در نظام سلامت که با خوداتکایی علمی مرزهای علمی را درنوردیده است، حوزه رادیولوژی است و این به همت اساتید و دانشجویان این حوزه بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دامنه خدمات رادیولوژی منوط به یک منطقه نیست و در سراسر کشور این خدمات ریشه دارد. رادیولوژی در جریان شیوع کووید۱۹ به خوبی نقش خود را نشان داد.
وی به نقش مهم هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی اشاره کرد و افزود: ما امروزه متوجه شکوفایی علمی هستیم که ریشه در دانش علوم پایه دارد. امروز یک پرتونگار و رادیولوژیست کسی است که دانش عمیق در علوم پایه داشته باشد و برکت این اتفاقات استفاده از هوش مصنوعی در رادیولوژی است.
و فرمانده ستاد کرونا استان تهران اظهار داشت: افتخار میکنم که امروز در قله خودباوری هستیم و میتوانیم روزهای روشنتری داشته باشیم، اگر قرار باشد یک مسیری در پزشکی به عنوان میانبر ذکر کنیم، رادیولوژی به عنوان مرحلهای سهلالوصول در این مسیر است.
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز بیان کرد: امروز با پیشرفت علم رادیولوژی میتوانیم در کمترین زمان، سختترین بیماریها را درمان کنیم. در نظام سلامت در پی کاهش دادن هزینهها و مراحل درمان هستیم و رادیولوژی این فرصت را برای ما فراهم خواهد کرد.
وی اظهار داشت: در این روزها و با پاندمی کرونا میبینیم که وقتی سلامتی انسان درگیر باشد، چگونه فعالیت و زندگی بشر مختل میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تعریفی از آیندهنگری در رشته رادیولوژی گفت: ما در نظام سلامت با بیماریهایی در ارتباط هستیم که وارد مرحله مزمنی شدهاند و شاهد بازگشت بیماریهای عفونی خواهیم بود که این خود هشداری برای کشور است.
قناعتی افزود: در همه بیزینسها داریم که اگر مشکلی برای وسیله ای رخ دهد، آن را خراب تلقی میکنند، اما در علم پزشکی نمیشود به بیماری که سکته کرده بگوییم چون پول نداری، درمانی هم وجود ندارد.
دکتر محسن بخشنده مدیر گروه رادیولوژی علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم گفت: بیش از دو سال است که در زمان کرونا همه آموزش ها و کلاس های کارآموزی در شرایط متفاوت و به صورت آنلاین برگزار می شود. به هر حال اینکه بحث های آموزشی ما ادامه داشته است بسیار خوب است اما تا حدی از کیفیت آموزش کم شده است.
وی با اشاره به کلیپی که درباره شهدای مدافع سلامت پخش شد، اظهار داشت: در این کلیپ تصاویر عزیزانی را مشاهده کردیم که در بخش رادیولوژی کار میکردند و به دلیل اقدامات تخصصی خود در بخش های آزمایش و سیتیاسکن برای بیماران کرونایی شهید شدند.
بخشنده گفت: بسیاری از همکاران پزشک ما نگران انتقال بیماری کرونا بودند، اما پرتوگرهای ما علاوه بر اینکه در معرض خطر ابتلا به کرونا بودند، با عوارض پرتودرمانی نیز مواجه بودند.
مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه پزشکی شهید بهشتی، افزود: چراکه بسیاری از عزیزانمان را هم در این مسیر از دست دادهایم اما این موضوع در رسانهها مطرح نشد.
وی همچنین گفت: جدا از بیماری کرونا، در طول سال های گذشته بسیاری از پرتودرمان های ما دچار بیماری های سخت از جمله سرطان شدند و این اهمیت قدردانی از فداکاری فعالان این حوزه را دو چندان کرده است.
در این مراسم از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ارتش و ایران در رشته رادیولوژی تقدیر شد.
۱۷ آبان، مصادف با هشت نوامبر سالروز کشف پرتو ایکس است که روز جهانی پرتونگاری یا رادیولوژی نامگذاری شده است.
پرتوشناسی یا رادیولوژی و گاهی تصویربرداری تشخیصی نام یک رشته از تخصصهای پزشکی است که از پرتو ایکس و دیگر اقسام امواج و پرتوها برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیرطبیعی کمک میگیرد.
نظر شما