علی اصغری روز پنجشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این درحالی است که در مدت مشابه سال قبل، حجم مخزن این دو سد مهم استان حدود ۲۴۵ میلیون متر مکعب بودهاست و این موضوع به خوبی ضرورت رعایت الگوی مصرف آب در همه بخش کشاورزی، صنعتی و شرب را نشان میدهد.
وی با اشاره به این که تامین آب مورد نیاز قم از طریق سدها به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی آن به سختی و با هزینه بالا صورت میپذیرد، افزود: بر اساس آخرین آمار تهیه شده، حجم مخزن سد کوچری ۸۶.۲۳۰ میلیون متر مکعب و حجم مخزن سد ۱۵ خرداد ۸۴.۵۷۰ میلیون متر مکعب برآورد شدهاست.
وی ادامه داد: با تشکیل جلسههای کارگروه ملی سازگاری با کم آبی درقم به دنبال مدیریت هرچه بهتر منابع آبی استان هستیم اما برای رسیدن به هدفهای مورد نظر در اجرای برنامههای این کارگروه و مصرف صحیح آب درقم، نیاز است تا همه دستگاههای اجرایی و اقشار مختلف مردم، همکاری لازم را داشته باشند.
اصغری گفت: کاهش ساعت کار چاههای کشاورزی و برقی کردن آن، مسدود یا پر کردن چاههای غیرمجاز، تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه، جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز از طریق کاهش ساعت کار و نصب کنتور حجمی بر روی کلیه چاهها از جمله اقدامهای مورد نظر این کارگروه بودهاست.
وی بیان کرد: همچنین در همین رابطه سازمان جهاد کشاورزی استان نیز اجرای راهبرد اصلاح الگوی کشت، افزایش بهرهوری مصرف نهادهای پایدار دام و طیور، توسعهکشتهای گلخانهای و نشایی، استفاده از سایبان برای کاهش مصرف آب در باغها، اجرای سیستمهای نوین آبیاری، تسطیح، تجهیز و نوسازی اراضی مدرن و سنتی، توسعه شبکه آبیاری با آب خام (غیرشرب) و تبدیل سیستم آبیاری غرقابی و تشتکی به تحت فشار را از اولویت کار خود قرار دادهاست.
سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان شهریورماه ۱۳۹۵ با هدف تأمین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان به طور رسمی به بهره برداری رسید.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب میباشد. این سد توسط آبهای حوزه قمرود تغذیه میشود.
نظر شما