بیست و یکمین دوره مسابقات لیگ برتر کشتی، جام یادگار امام (ره) سوم آبان ماه با حضور ۱۴ تیم در چهار گروه آغاز شد. در گروه "الف" این مسابقات تیمهای آکادمی کشتی نادری خادم، داروسازی سهند ارس و امید لرستان و در گروه "ب"، تیمهای ستارگان ساری، باشگاه ورزشی مقاومت، صنایع مازندران و خراسان جنوبی با هم رقابت کردند.
در گروه "ج" نیز تیمهای دانشگاه آزاد، شهید صدرزاده، فرم دمای اراک و جوانان البرز و در گروه "د" هم تیمهای شهید حکمتی تبریز، پاس ناجا و فولادین ذوب آمل با هم مسابقه دادند.
مسابقات دور رفت گروه "الف"، پنجم آبان به میزبانی مشهد، مسابقات گروه "ب" هفتم آبان به میزبانی جویبار، گروه "ج" چهارم آبان به میزبانی کرج و مسابقات گروه "د" روز سوم آبان به میزبانی تبریز برگزار شد. مسابقات دور برگشت گروه "الف" نیز نوزدهم آبان در تهران برگزار شد و تیم داروسازی سهند به عنوان تیم نخست به مرحله نیمه نهایی صعود کرد. مسابقات گروه "ج" هم هجدهم آبان به میزبانی قائمشهر برگزار شد که تیم دانشگاه آزاد به مرحله بعدی راه یافت.
تیم کشتی خراسان رضوی در سال ۹۸ با نام تیم هیات کشتی خراسان رضوی فعالیت میکرد که در مرحله پایانی مسابقات لیگ دسته یک کشور که اول شهریور ماه آن سال در مشهد برگزار شد، تیم نکای مازندران را شکست داد و راهی لیگ برتر کشتی آزاد شد و پس از آن با تغییر نام به "تا ثبت جهانی توس" در مسابقات حضور یافت.
در مسابقات لیگ برتر سال ۹۸ که با حضور هفت تیم برگزار شد نماینده خراسان رضوی که از کشتی گیران صاحب نام همچون حسن یزدانی، میثم مصطفی جوکار، حسن جبرئیل اف از آذربایجان و آرسن هاراتونیان از ارمنستان و با سرمربیگری مجید خدایی بهره میبرد با شکست ۶ بر چهار مقابل دانشگاه آزاد به عنوان چهارم دست یافت. این تیم در مرحله نیمه نهایی نیز با نتیجه مساوی پنج و با امتیاز ۲۱ بر ۲۰ مقابل تیم اترک خراسان شمالی نتیجه را واگذار کرد.
نماینده خراسان رضوی امسال بر خلاف دوره قبل با جمعی از جوانان در مسابقات لیگ برتر بزرگسالان و با نام تیم باشگاهی"آکادمی کشتی نادری خادم" شرکت کرد و همانگونه که انتظار میرفت در هر دو مرحله رفت و برگشت گروه خود شکست خورد. در مرحله رفت که پنجم آبان به میزبانی مشهد برگزار شد و در مرحله برگشت که نوزدهم آبان در سالن کشتی شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد به ترتیب مغلوب تیمهای داروسازی سهند ارس و امید لرستان شد. هر چند نگاه این تیم برای آینده است.
سرمربی تیم کشتی آکادمی نادری خادم در خصوص لیگ برتر کشتی آزاد گفت: تیم ما به صورت مستقل و با ترکیبی از جوانان وارد رقابتها شد. جوانان و نوجوانان تیم تا حدودی خوب ظاهر شدند و نتیجه ای که فکر میکردیم به دست آمد.
مسلم نادری خادم با بیان اینکه میانگین سنی اعضای تیم ما ۱۷ تا ۱۸ سال است افزود: باید از این جوانان حمایت کنیم تا به خودباوری برسند و نتیجه کار آنان در یک تا ۲ سال آینده مشاهده خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف ما تیم سازی برای سالهای آتی است که یک تیم قدرتمند جوان مهیا شود و بر همین اساس در لیگ دسته یک کشتی فرنگی هم شرکت خواهیم کرد.
سرمربی تیم کشتی آکادمی نادری خادم گفت: این کار نیاز به حمایت دارد و حتی از جیب خود هزینه میکنیم زیرا آینده سازان ما همین جوانان و نوجوانان هستند.
کشتی نیازمند هزینه است
دبیر هیات کشتی خراسان رضوی هم گفت: مسابقات لیگ، مسابقهای بین هیاتهای کشتی استانها و حتی مسابقهای بین باشگاهای برتر استانها هم نیست بلکه مسابقهای است بین باشگاههایی که اعلام آمادگی کردند در مسابقات شرکت کنند.
خسرو علیزاده افزود: از خراسان رضوی هم باشگاه کشتی نادری خادم اعلام آمادگی کرد و با کشتیگیران باشگاه خود در این مسابقات شرکت کرد. در مسابقات لیگ هر باشگاهی که استطاعت مالی بیشتری داشته باشد و بیشتر هزینه کند میتواند کشتی گیران بهتری جذب کرده و مقام بهتری کسب کند.
وی ادامه داد: کشتی گیران برتر استان جذب تیم های خارج استان شدهاند و برای جذب کشتیگیران خوب، نیاز به هزینه میلیاردی است و هیات استان قادر به چنین هزینهای نیست، از سوی دیگر در شرایط اقتصادی کنونی ناشی از کرونا، حامی مالی علاقهمند به هزینه نیست.
دبیر هیات کشتی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت پشتوانه سازی و فعالیت در رده های سنی پایینتر برای آینده سازی گفت: علاوه بر حمایت از باشگاهها، مسابقات لیگ استانی نیز به منظور کشف و شناسایی استعدادها در رده های نونهالان، نوجوانان و جوانان آزاد و فرنگی در آذر ماه برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در همه شهرستانهای استان، هیاتها، سالن کشتی دارند افزود: در برخی موارد علاوه بر هیات کشتی، بسیج و آموزش و پرورش هم دارای سالن کشتی هستند. در مشهد پنج سالن در اختیار هیات مشهد است و بسیج و سپاه هم سه سالن دارند. شهرداری، راه آهن و شرکت برق، کارگران، آستان قدس رضوی و دانشگاههای فردوسی، علوم پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی هم سالن تمرین دارند. همچنین سه باشگاه خصوصی نیز در مشهد داری سالن کشتی هستند.
فعالیت پنج هزار کشتیگیر بیمه شده
رییس هیات کشتی خراسان رضوی هم گفت: هم اکنون ۳۰ هیات کشتی با پنج هزار ورزشکار بیمه شده این رشته در این استان فعال هستند.
سید مسعود ریاضی افزود: رسیدن کشتی استان به جایگاه گذشته و کسب افتخارات بیشتر نیازمند هزینه و اعتبار است. در اطراف مسابقات کشتی باید تماشاگر و تبلیغات باشد و در کنار مسابقات است که تماشاگران حاضر شده و از میان آنها برخی جذب کشتی میشوند.
نظر شما