به گزارش ایرنا، دماوند یکی از ۱۶ شهرستان استان تهران و در شمال غرب پایتخت با آب و هوایی کوهستانی و مطلوب علاوه بر جذب جمعیت شهری یکی از مناطق گردشگری استان نیز محسوب می شود؛ البته این شهرستان مشکلات خاص خود را دارد و برای احصای آن صبح امروز پنجشنبه محسن منصوری به همراه معاونان خود به دماوند سفر کرد.
بازدید از نحوه فعالیت صنایع مختلف در ۲ شهرک صنعتی شهرستان دماوند، نظارت بر روند پیشرفت فیزیکی مسکن مهر مهرآباد بخش رودهن و حضور در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و دیدار با خانواده معظم شهدا از اهداف سفر یک روزه سکاندار تهران به این شهرستان عنوان شده بود.
او در بدو ورود به دماوند پس از استقبال مسئولان شهرستان، با حضور در گلزار شهدای مطهر حضرت رقیه (س) شهر دماوند با شهدای این شهر تجدید میثاق کرد و بی درنگ دست بکار شد و برای احصای مشکلات به ۲ شهرک صنعتی "آیینه ورزان" و "دماوند۲" این شهرستان رفت.
مدیریت میدانی از برنامههای دولت سیزدهم
عمده مشکلات مطرح شده از پروژه مهسان در این بازدید، انشعاب گاز و افزایش ظرفیت برق بود. در حال حاضر ۲۵۰ نفر در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند که این رقم با تکمیل پروژه و حل مشکلات، ۱۵۰ تا ۵۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.
بازدید از پروژه داروسازی در شهرک صنعتی دماوند۲ از دیگر واحدهای تولیدی در این شهرک صنعتی بود که عمده مشکلات مطرح شده در این بازدید درخواست افزایش ظرفیت برق است.
بازدید از کارخانه کیمیا شیمی در شهرک صنعتی آیینهورزان از دیگر مقاصد سفر استاندار تهران بود که از جمله مطالبات آنان افزایش ترانس برق اعلام شد.
استاندار تهران در حاشیه این بازدید به خبرنگاران توضیح داد: زیرساختهای خوبی اعم از خدمات ریلی، فرودگاهی و شهرک ها در این دماوند فراهم شده است و دولت نیز در خصوص کمک به سرمایهگذاران بخش های خصوصی و خارجی مساعدت خواهد کرد.
به گفته منصوری، بخشی از مشکلات صنعت مربوط به حوزه اعتباری و البته ناهماهنگیهاست و از این رو در بازدید امروز تامین مطلوب گاز و کابلگذاری پست ۶۳ کیلوولت برق در دستور کار قرار گرفت.
او این را هم گفت که یکی از برنامههای دولت سیزدهم، سرکشی، مدیریت میدانی و رسیدگی به مشکلات تولید در شهرستان ها است.
احداث کمربندی دماوند نیازمند اعتبار ۲هزار میلیارد تومانی
منصوری همچنین با اشاره به پروژه کمربندی جنوبی شهر دماوند و ایجاد ترافیک در بلوار آیت الله خامنه ای به دلیل نبود کمربندی، تصریح کرد: در سه روز آخر هفته، زندگی مردم دماوند به دلیل ترافیکهای سنگین مختل میشود و مشکل جدی که در این شهرستان وجود دارد همین بار ترافیکی ایجاد شده در آخر هفته است و گاهی مردم ساعتها در ترافیک میمانند و این مهم تبعات خوبی برای منطقه ندارد.
استاندار تهران، با بیان اینکه احداث کمربندی نیازمند اعتبار ۲هزار میلیارد تومانی است، گفت: تامین مستقیم این اعتبار برای دولت کار مشکلی است اما می توان بخش خصوصی و یا یکی از مجموعه های بانکی را درگیر پروژه و یا از محل تهاتر نفت یا زمین شهری منابع لازم را تامین کنیم.
او ادامه داد: پروژه کمربندی جنوبی از سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفته اما تامین اعتبار آن در کوتاه مدت برای دولت امکان پذیر نیست و این موضع صادقانه ما درباره پروژه کمربندی جنوبی دماوند است.
استاندار تهران با اشاره به اینکه این مطلب به معنای رها کردن احداث کمربندی نیست، گفت: پروژه کمربندی جنوبی شهرستان دماوند باید پیگیری شود و دنبال تامین منابع اعتباری آن هستیم که از محل های غیرمستقیم این مهم محقق شود.
وی اضافه کرد: وزیر راه نیز پذیرفتند که اگر پیمانکار بخش خصوصی علاقهمند باشد، به ازای تامین اعتبار زمین معوض بدهیم.
منصوری با اشاره به اجرای طرح شبکه جمعآوری فاضلاب، مشکل عمومی در شرق استان تهران را اعتبارات و تامین منابع دانست، گفت: در خصوص جذب سرمایهگذار خارجی، زیرساختهای خوبی اعم از خدمات ریلی، فرودگاهی و شهرک ها فراهم شده و دولت نیز در خصوص کمک به سرمایهگذار بخش خصوصی و خارجی مساعدت خواهد کرد.
فرماندار دماوند: فرمانداران اختیار عملی در حمایت از سرمایهگذاران ندارند
منصوری پس از این بازدید در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان دماوند حضور یافت و با سعه صدر به صحبت ها و دغدغه های مسئولان این شهرستان گوش داد.
"مهدی حیدری" فرماندار شهرستان دماوند در این جلسه خطاب به استاندار تهران گفت: متاسفانه فرمانداران اختیار عملیاتی در زمینه حمایت از سرمایهگذاران ندارند که به نظر میرسد تفویض بخشی از اختیارات ادارات کل به شهرستانها راهگشا خواهد بود.
او یکی از مشکلات اساسی این شهرستان را موضوع کمربندی جنوبی و راه های روستایی دانست و اضافه کرد: یکی از شهرک های صنعتی شهرستان در منطقه روستایی قرار دارد که مسیر دسترسی به این شهرک با مشکلات زیادی روبرو است و اگر موضوع کمربندی جنوبی حل شود، اکثر مشکلات ترافیکی حل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم در این راستا، توجه به بحث حمل و نقل جادهای و شاهراهها با هدف انتقال محصولات تولید به بازار است که از این رو درخواست ما، تعریض جاده وادان و کمربندی است.
فرماندار دماوند به موضوع گردشگری شهرستان اشاره و بیان داشت: یکی دیگر از مشکلات این شهرستان، صنعت گردشگری است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و طبیعت زیبا و بکر منطقه، باید جدا و ویژه در استان دیده شود.
وی ادامه داد: صنعت گردشگری در دماوند دارای ظرفیت ۷۰ درصدی به صورت طبیعی است که با اتخاذ تمهیدات، منجر به تولید ثروت در حوزه گردشگری می شود.
حیدری ادامه داد: شهرستان دماوند ۲ شهرک صنعتی دارد که با پیگیری های نماینده و مدیران استانی و شهرستانی مشکلات کاسته شده است که امیدواریم تمامی این مشکلات رفع شود.
او گفت: در حوزه شهرکهای صنعتی، موضوع توزیع اراضی شهرک مطرح است که با توجه به تشکیل کمیته ای در استان تهران و نیازسنجی، دست ما در این خصوص خالی است.
بخش صنعت مظلوم است
سید احمد رسولی نژاد، نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار داشت: در یک سال و نیم گذشته در مورد تولید و تولیدکنندگان در حوزه انتخابیه و کشور مشکلات زیادی داشتیم که رفع مشکلات آن وقت زیادی برده است.
او با اشاره به اینکه صنعت کشور مظلوم است، ادامه داد: در فصل تابستان با قطع برق و در آینده با مشکلات گاز مواجه خواهیم شد که نمایندگان و دیگر مسؤولان باید به فکر تولید و تولیدکنندگان باشند که البته ما نیز در مجلس شورای اسلامی تلاش می کنیم تا مشکلات صنعتگران کمتر شود.
رسولی نژاد بیان داشت: برای رفع مشکلات با وزیران گفت و گوهایی شده که اگر مسؤولان استانی همراهی کنند، تولید بیشتر می شود و همین امر باعث رونق شغل خواهد شد و اگر حمایت انجام شود، در دماوند نیز ۱۰ هزار شغل جدید تا خرداد ماه سال آینده ایجاد می شود.
نماینده مردم شهرستان های دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از مسئولان می خواهم که از مشکلات راحت گذر نکنند؛ امروز استاندار انقلابی و یک فرد میدانی به عرصه خدمت آمده و با گذشته فرق دارد که می توان با کمک وی مشکلات را کاهش داد.
وی با اشاره به این که از برخی همکاران مجلس دلخور هستم چرا به رییس جمهوری که در طول شبانه روز زحمت می کشد، ایراد می گیرند، خاطر نشان کرد: مشکل کمربندی جنوبی دماوند مشکل این منطقه نیست بلکه مشکل تمام مردم استان های تهران و مازندران و دیگر استان ها است که می خواهند از دماوند عبور کنند.
رسولی نژاد ادامه داد: یکی از گلایه های مجلس شورای اسلامی در حوزه تولید و تولیدکنندگان، مشکلات سیستم بانکی بود که باید در جهت رفع آن کوشید، چرا که با تولید کنندگان همکاری نمی کنند و از تمامی مسؤولان بانکی درخواست داریم که این مشکل را حل تا تولید افزایش یابد.
دماوند نیازمند صنایع تبدیلی است
حجتالاسلام و المسلمین کاظم فتاح دماوندی، امام جمعه دماوند نیز در این جلسه اظهار داشت: دماوند در شعاع ۱۲۰کیلومتری استان تهران قرار دارد و با محدودیتهایی که در خصوص فعالیتهای تولیدی مواجه بوده لذا انتظار ما بر ارائه تسهیلات برای صنعتگران و سرمایهگذاران است.
او ادامه داد: با توجه به فعالیت شهرک صنعتی در شهرستان، انتظار ما بر فعال شدن ۱۰۰ درصدی ظرفیت شهرکهای صنعتی در دماوند است و از مسؤولان درخواست داریم به جای این محدودیت ها و سختگیری ها، مشکلات برق و گاز و زیر ساخت ها برطرف تا به تولید کنندگان کمک شود؛ همچنین سرمایهگذاران باید در کنار فعالیت خود، موضوعات فرهنگی را مورد توجه قرار دهند.
امام جمعه دماوند خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشاغل شهرستان دماوند کشاورزی، باغداری و دامداری است که با مشکلاتی روبرو هستند و ما نیازمند صنایع تبدیلی، ایجاد ارزش افزوده و درنظرگیری سازوکارهای مناسب با هدف فروش محصولات هستیم.
او با اشاره به اینکه سیب، عسل و گردو دماوند در کشور و حتی جهان معروف است، تصریح کرد: باغداران دماوند با مشکل فروش مواجه هستند و دلال ها کار باغداران را در بخش سیب، عسل و گردو با مشکل مواجه کرده اند.
حجت الاسلام فتاح دماوندی با اشاره به اینکه پروژه کمربندی دماوند با توجه به اهمیت موضوع باید به صورت ملی مورد توجه قرار گیرد، گفت: نبود بیمارستان و درمانگاه تامین اجتماعی نیز از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه داد.
اجرای پروژه کمربندی جنوبی دماوند نیازمند معین اقتصادی است
استاندار تهران پس از شنیدن سخنان مسئولان شهرستان دماوند خطاب به آنان گفت: اجرای پروژه های بزرگی همچون کمربندی جنوبی شهر دماوند نیازمند معین اقتصادی است که می توان از بخش خصوصی و یا یکی از مجموعه های بانکی و یا از محل تهاتر نفت یا زمین شهری منابع لازم را تامین کرد.
منصوری با اشاره به اینکه امروز وظیفه داریم کارهای انجام شده در گذشته و اکنون را بیان کنیم تا فضای ناامیدی در کشور ایجاد نشود، افزود: به برکت رهبر معظم انقلاب و خون شهدا کارهای زیادی انجام شده و البته کار نکرده هم زیاد است و باید به دنبال آن رفت تا مرتفع شود.
این مقام عالی دولت در استان تهران با تاکید براینکه کشور پر ظرفیت و دولت پای کار است، گفت: توان دولت توان روشنی است و کسی توقع معجزه از دولت آقای رئیسی نداشته باشد چراکه وضعیت فعلی منابع مشخص است.
وی اضافه کرد: نباید با وجود شرایط کنونی توقع اجرای پروژه چندصد میلیاردی داشت چراکه اجرای بسیاری از پروژه ها به تامین اعتبار ارتباطی ندارد و فقط با همکاری نهادها برطرف خواهد شد.
استاندار تهران با بیان اینکه حمایت از بخش خصوصی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: توان بخش خصوصی در انجام بسیاری از اقدامات و مطالبات، برابر چندسال توان دولت است که در این راستا باید مورد حمایت قرار گیرند؛ فلسفه تشکیل اینگونه جلسات حمایت و تسریع در این زمینه است تا یک کارخانه زودتر فعال شود و اشتغال توسعه یابد.
منصوری در ادامه به پروژه کمربندی جنوبی شهر دماوند به عنوان یکی از مطالبات مهم منطقه اشاره کرد و بیان داشت: پروژه کمربندی دماوند یکی از مطالبات مهم منطقه است اما با توجه به حجم اعتبار این پروژه تامین آن در سطح استانی ممکن نیست و در سطح ملی نیز در کوتاه مدت مقدور نبوده و باید به دنبال راهکار اجرای این پروژه در سطح بلندمدت باشیم.
استاندار تهران همچنین به صدور مجوز جابجایی آب تا ۱۵ لیتر به شرکت های شهرک صنعتی این شهرستان اشاره کرد و بیان داشت: یکی از موضوعات مطرح شده در توسعه شهرک های صنعتی، تقویت صنایع تبدیلی است که لازم است مسئولان نقش هدایت گری داشته باشند و داستان سیب و گردوی دماوند که سال ها است مطرح می شود مرتفع شده و با حمایت بخش خصوصی توسعه یابد.
منصوری همچنین عصر روز پنجشنبه در سفر یک روزه خود به شهرستان دماوند و بازدید از ۲ سایت مسکونی مسکن مهر امام رضا(ع) شهر دماوند و مهرآباد بخش رودهن، به بررسی مشکلات و مطالبات اهالی ساکن در این ۲ منطقه پرداخت.
او با اشاره به اینکه وظیفه ما پیگیری مشکلات و مطالبات مردم است، اظهار داشت: گاهی مسئولان بدقول شده یا عزمی برای عمل و پیگیری مطالبات مردمی نبوده یا وعده ها غیرکارشناسی بوده و یا اعتباری جهت اجرا وجود نداشته که موجب شده است امروز مردم گله مند باشند؛ به همین جهت امروز نیز قولی نمیدهم که بخواهم بعدها شرمنده شوم اما عهد میبندم مسائل را پیگیری کنم.
این مقام خاطرنشان کرد: مطالبات مردم ساکن در این ۲ سایت مسکونی به حق است و اگرچه زمانی با توجه به شرایط کشور اجرای این طرح و اساس کار خوب بود چرا که بسیاری از مردم خانه دار شدند ولی مشکلات زیرساختی، بهداشتی و درمانی، آموزشی و فرهنگی و دیگر موارد دیده نشده است که باید تکمیل شود.
استاندار تهران با اشاره به اینکه در ابتدا شاهد اشکالات ساختاری و اجرایی در رودهن هستیم، گفت: با توجه به اینکه رودهن شورای شهر ندارد، ممکن است در امورات شهرداری خللی ایجاد کند که در این راستا علاوه بر تعیین تکلیف این مهم، از شهردار رودهن نیز می خواهیم در حدتوان، در جهت رفع مشکلات اقدام کند.
منصوری بیان داشت: پیشنهاد می کنم اهالی مهرآباد نمایندگانی را تعیین کنند تا در هفته آینده که شورای مسکن استان تشکیل می شود، مشکلات مسکن مهر مهرآباد مطرح شود و مورد بررسی قرار گیرد و بنده نیز مشکلات این حوزه را بررسی می کنم.
او با تاکید براینکه توقع مردم درخواست زیادی نیست، خاطرنشان کرد: موضوعات براساس اولویت در دستور کار قرار می گیرد چراکه برخی مطالبات یک روزه و یک هفته ای مرتفع نمی شود که با صبوری و پله پله حل خواهد شد.
لازم به ذکر است، عمده مطالبات و مشکلات ساکنان این ۲ شهرک صنعتی، رفت و روب و جمع آوری زباله، جمع آوری سگ های بدون صاحب، اجرای پروژه های عمرانی همچون جدول گذاری و آسفالت، ارائه خدمات زیربنایی همچون بهداشت و درمان و آموزش بود که در دیدار چهره به چهره استاندار تهران با مردم این مناطق مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما