فرماندار اشنویه: برداشت مصالح از رودخانه "گادر" نیازمند نظارت است

مهاباد- ایرنا- فرماندار اشنویه با اشاره به برداشت های بی رویه شن و ماسه از رودخانه "گادر" این شهرستان افزود: برداشت مصالح از این رودخانه باید با لحاظ مسایل زیست محیطی مورد نظارت قرار گرفته و ساماندهی شود.

عبدالسلام مام‌عزیزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان، برداشت مصالح و صدور مجوز احتمالی خارج از ظرفیت رودخانه "گادر" و ورود خسارت به بستر و منابع آب زیرزمینی این منطقه است.

وی با بیان اینکه نظارت دقیق بر برداشت مصالح و سخت گیری در صدور مجوز توسط مراجع ذیصلاح و شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی ضروری است، افزود: طی روزهای گذشته نامه‌نگاری و پیگیری‌های لازم در این زمینه انجام شده است که منتظر اقدام و تصمیم گیری از سوی مقامات مرکز آذربایجان غربی هستیم. 

فرماندار اشنویه تاکید کرد: در همین زمینه با دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری آذربایجان غربی نیز نامه نگاری لازم جهت بررسی برداشت هایی که به صورت مجاز و با مجوزهای صادر شده از مصالح رودخانه "گادر" انجام می گیرد اقدام شده که توسط نهاد بی‌طرف باید مورد بررسی قرار گیرد.

مام عزیزی گفت: مدیریت بحران اشنویه چهار نقطه حادثه خیز در حریم و بستر رودخانه‌های شهرستان را به منظور جلوگیری از حوادث غیرمترقبه شناسایی و تعیین کرده‌ است که پس از استعلام از اداره منابع آب و محیط زیست و با صدور مجوز نهایی از سوی صنعت، معدن و تجارت، برداشت برای این مکان ها و لایروبی آن انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه برابر قانون معادن کشور جلوگیری از برداشت‌های دارای مجوز توسط اشخاص حقیقی و حقوقی پیگرد قانونی دارد، افزود: ضمن احترام به نظر آن دسته از شهروندان که از روی دلسوزی نگران وضعیت رودخانه هستند درخواست می‌شود درصورت داشتن شکایت با اشاره به محل، زمان و فرد متخلف به مراجع قانونی و این فرمانداری مراجعه کنند.

وی، هرگونه برداشت شبانه از منابع مختلف را تخلف عنوان کرد و افزود: در هر ساعت از شبانه روز به محض کسب خبر در مورد این گونه برداشت های غیرمجاز گروه صنعت، معدن و تجارت و منابع آب با پشتیبانی نیروی انتظامی از آمادگی کامل برای برخورد قانونی با متخلفان است.

مام عزیزی با بیان اینکه اظهار نظر به صورت کلی و مخالفت با هرگونه برداشت از بستر رودخانه کارشناسی و مورد قبول نیست افزود: در صورت عدم لایروبی در برخی از بازه‌های بحرانی در ایام پربارش احتمال ایجاد خطر برای مجاورین، اراضی و باغات وجود دارد.

به گزارش ایرنا،هفت واحد تولید شن و ماسه دارای پروانه بهره‌برداری از سازمان صنعت معدن و تجارت در این شهرستان وجود دارد که علاوه بر اشنویه نیاز سایر شهرستان‌ها را نیز از رودخانه گادر تامین می کند که این برداشت های بی رویه سبب نارضایتی شهروندان شده است.

اشنویه به دلیل کوهستانی بودن و همچنین جاری بودن رودخانه «گادر» در این شهرستان مکان مستعدی برای برداشت‌کنندگان شن و ماسه رودخانه‌ای دارد.

رودخانه خروشان گادر از کوه‌های غرب اشنویه سرچشمه می‌گیرد و با طی مسافتی در حدود ۱۰۰ کیلومتر، طول شهرستان‌های اشنویه و نقده را می‌پیماید و سرانجام به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

این شهرستان در جنوب آذربایجان‌غربی واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha