به گزارش ایرنا، مهدی چمران روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در این طرح مصوب شد که کلیه باغات و فضاهای سبز شخصی در تهران طی یک نقشه طرح جامع مورد برسی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: نظر اعضای شورای اسلامی شهرتهران این است که شهرداری ملزم به رسیدگی این پرونده باشد و مشاوران این طرح در شهرداری باید بیایند و به سوالات اعضا جواب دهند.
چمران با بیان اینکه کار رسیدگی به بحث باغات پیچیده است و به زمان بیشتری نیاز دارد، اظهار داشت: کارشناسان شهرداری باید در مورد فضای سبز و باغات شهر تهران توضیح دهند.
وی افزود: ۱۲ هزار مورد باغ و فضای سبز در تهران شناسایی شده اند که نقشه برداری ۶ هزار از این فضاها انجام شده است و کارشناسان به این ۶ هزار باغ و فضای سبز رفته اند و تک تک درختان را شمرده اند و آن ۶ هزار باقی مانده نیز باید انجام شود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: قانون حفظ و گسترش فضای سبز و باغات در شهر تهران وجود دارد و مصوبه مجلس است و در اوایل انقلاب و در سال ۵۸ توسط شورای عالی انقلاب مصوب شده بود.
وی ادامه داد: اما چندین سال است که این طرح و قانون متولی ندارد؛ قوه قضاییه، وزارت مسکن و راه و شهرسازی و ماده ۱۲ بارها برای این قانون تعیین تکلیف کردند که به جایی نرسید و در نهایت شورای اسلامی شهر تهران از طریق شورای عالی استان ها این طرح را به مجلس شورای اسلامی برد و شوارای نگهبان ایراد گرفت اما در نهایت به صورت یک قانون جامع درآمد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در مورد فضای سبز و باغات تهران قانون وجود دارد که نشان می دهد کدام منطقه باغ است و کدام نیست، بیان کرد: موضوع مورد بحث در شورای اسلامی شهر تهران این است که اگر فضایی به عنوان باغ معرفی و ثبت شود باید با آن چکار کنند.
چمران گفت: در این مورد قانونی وجود داشت که مالکان می توانند از ۱۲، ۱۵ یا ۳۰ درصد زمین خود به عنوان زیربنا استفاده کنند و در نهایت ۲ طبقه در آن فضا ساخته شود؛ این قانون از سال ها قبل وجود داشت اما عملی نمیشد و باغات تهران یکی پس از دیگری از بین رفتند.
وی افزود: شرایط و قوانینی را پیشهاد دادیم و در دوره سوم شورای عالی معاری و شهرسازی کشور تصویب شد در این طرح آمد، کسی که در تهران باغ دارد نباید نقره داغ شود بلکه باید تشویقش کرد تا در زمین خود درخت بکارد یا از درختان خود مراقبت کند.
چمران با بیان اینکه در این طرح تخلفاتی صورت گرفت و شهرداری و عده ای دیگر خلاف قانون عمل می کردند، گفت: براساس قانون کسانی که زمین بزرگی دارند و میخواستند در آن درخت بکارند از این قانون استفاده می کردند و ما نیز آنها را تشویق میکردیم.
وی ادامه داد: در این طرح اگر مالکی بخواهد در آن ۳۰ درصد بنا بسازد نباید حتی یک درخت قطع شود و اگر در زمین مذکور درخت کم باشد باید آن را به حد کافی برساند تا بتوانند مجوز بگیرد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: در شورای قبل این قانون لغو شد و به نظرشان قانون خوبی نبود؛ البته به سادگی لغو نکردند و به ما کلی اتهام زدند اما ما با آنها کاری نداریم و دعایشان می کنیم که نظر خود را اجرا کردند.
چمران با بیان اینکه الان ما ملزم هستیم که قانون را اجرا کنیم و این قانون توسط شهرداری در حال اجرا است، بیان کرد: نباید حق الناس پایمال شود و کسی که زمینی یا خانه ای دارد و بغل خانه وی آشغال دانی شده است می تواند پنج یا ۶ طبقه بسازد و ۶۰ درصد به زیربنا اختصاص دهد، اما کسی که در زمین خود تعدادی درخت دارد نقره داغ می شود و در نهایت ۱۵ تا ۳۰ درصد از مساحت زمین خود را می تواند به زیر بنا اختصاص دهد.
وی افزود: برخلاف تصور بسیاری از صاحبان زمین برای استفاده بیشتر از باغ و فضایی که دارند پای درختان قیر یا گازوییل می ریزند و درختان را خشک می کنند؛ هیچکسی نمی آید ۱۵ درصد زمین متری ۱۰۰ میلیون را به زیربنا اختصاص دهد آن هم برای چند درخت؛ حساب کنید کسی که زمینش ۱۰۰۰ متر است تنها می تواند ۱۵۰ متر را به زیربنا اختصاص دهد و آن هم تنها می تواند ۲ طبقه بسازد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: سال ۹۹ هیچ مالکی برای باغات خود پرونده نگرفت و در سال ۹۸ تنها ۲ پرونده تشکیل شد که آن هم مربوط به جنوب شهر تهران بود.
وی ادامه داد: باغات تهران در حال نابودی کامل هستند زیرا مالک با از بین بردن درختان می تواند مساحت بیشتری را به زیربنا اختصاص دهد.
از نام شهدا باید بیشتر برای نامگذاری در شهر استفاده شود
چمران گفت: بنا به توصیه رهبر معظم انقلاب باید به نام شهدا توجه خاصی شود، در گذشته این نوع نامگذاری فراوان بوده و در این دوره نیز آن را ادامه می دهیم.
وی ادامه داد: برای اولین بار در تهران ۱۲ نام گذاری در شورای ششم اسلامی صورت گرفت به طوری که هویت و نام های قدیمی شهر حفظ شود.
تعیین تکلیف ۱۰ پلاک ثبتی پایتخت برای باغ بودن یا نبودن
اعضای شورای اسلامی شهر تهران بررسی ۱۰ پلاک ثبتی را از نظر باغ بودن یا نبودن در دستور کار قرار دادند و از این تعداد ۹ پلاک ثبتی را باغ تشحیص دادند.
نظر شما