ساختار دانشگاه‌ها پژوهشگران را به سوی کشف مسئله تشویق نمی‌کند

تهران- ایرنا- رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها گفت: ساختار و فرایندی که در دانشگاه های ما وجود دارد، پژوهشگران را چندان به سوی کشف مسئله یا ارایه راهکار برای موضوعات کشف شده، تشویق نمی کند.

به گزاش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی روز دوشنبه در آیین اختتامیه ۲ جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی و پایان نامه سال دانشجویی با بیان اینکه نزدیک به ۲۵ هزار دانشجو در عالی ترین مقاطع علمی کشور مشغول تحصیل هستند، افزود: از طرف دیگر این همه مسئله و مشکل در کشور داریم و بخش هایی از آنها بدون تردید با کار علمی، ارایه پیشنهادات و راه حل توسط پژوهشگران دانشگاهی، قابل حل است.

وی ادامه داد: در این زمینه ۲ گرفتاری و معضل وجود دارد. مشکل اول اینکه در بخش هایی از حوزه اجرا، قانونگذاری و نظارت، احساس نیاز به کار پژوهشی یا بهره گیری مناسب از ظرفیت پژوهشی دانشگاه ها انجام نگرفته است.

حجت الاسلام و المسلمین رستمی اظهار داست: این مجموعه ها به این ظرفیت عظیم پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاه ها توجه نمی کنند.

وی گفت: مسئله دوم این است که ساختار و فرایندی که در دانشگاه های ما وجود دارد، پژوهشگران را به سمت کشف مسئله یا ارایه راهکار برای موضوعات کشف شده چندان تشویق نمی کند.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها  با تاکید بر اینکه این فرایند به گونه دیگری پژوهشگر را تربیت می کند، افزود: بخشی از هدایت های تحقیقات و پژوهش ها به صورتی است که موضوع مهم پژوهشگران تهیه مقاله خوبی از دل دل پژوهش است تا آنان را به سمت ارتقای جایگاه در دانشگاه کمک کند.

وی ادامه داد: در بین دانشجویان هم به این صورت است که کار راحتی انجام دهند که آنان را از تکلیف پایان نامه عبور دهد و به فارغ التحصیلی برساند.

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: در کنار توفیقات بزرگ و کارهای ارزشمندی که در حوزه پژوهش  انجام می شود، اما این گرفتاری ها در بخش زیادی از پژوهش های دانشگاهی دیده می شود که باید برطرف شوند.

تحقیقات هدفمند نیاز جامعه امروز است
هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان نیز در این مراسم گفت: تحقیقات هدفمند نیاز جامعه امروز است؛ برای اینکه بتواند یک نیاز را به صورت قاعدمند برطرف کند.
وی با طرح این سوال که آیا تحقیقات هدفمند بدون نیازها به پژوهشگرانی که بتوانند هدفمند تحقق کنند، شدنی است؟ اظهار داشت: پاسخ این سوال منفی است. نمی توان با پژوهشگرانی که تحقیقات پراکنده انجام می دهند، نیاز جامعه را به صورت هدفمند برطرف کرد.

دادش پور ادامه داد: ما نیاز داریم پژوهشگرانی را که در یک عرصه و حوزه تحقیق می کنند، به هم متصل کنیم و شبکه ای از پژوهشگران را به وجود آوریم تا آنان به صورت هدفمند نیازها را برطرف کنند.

رییس سازمان امور دانشجویان در این مراسم گفت: اگر قرار باشد پژوهشگران با هم کار کنند نیاز است موضوعات کاملا روشن و مشخصی طراحی شود و این موضوع مورد توجه جدی قرار گیرد.  

وی ادامه داد: شبکه پژوهشگران نیازمند زیرساخت های عمدتا مالی است و هدفمند سازی منابع برای این اینکه شبکه پژوهشگران مورد حمایت قرار گیرد، باید انجام شود.

به گزارش ایرنا،‌ آیین پایانی بیست و هشتمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی و نوزدهمین دوره جشنواره ملی پایان‌نامه سال دانشجویی از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، هم زمان با اولین روز هفته کتاب و کتابخوانی روز دوشنبه (۲۴ آبان‌ماه) در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha