محمدرضا جاننثاری روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا به مناسبت سالروز حماسه ۲۵ آبان افزود: ایثارگر و ایثارگری بهسرعت خلق نمیشود بلکه این مفاهیم و نمود آنها در جامعه در طول سالهای متمادی و بر اساس هویت و پیشینه تاریخی اصفهان شکلگرفته است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان، ادامه داد: مردم اصفهان همواره سرآمد دینداری، ولایت مداری و اعتقاد عمیق اسلامی بودهاند و این ویژگی نسل به نسل منتقلشده است.
وی بابیان اینکه بین مبانی اعتقادی و نقشآفرینی دفاع مقدس ارتباط قوی وجود دارد، افزود: نمود و جلوه چنین پیشینه پربار فرهنگی و اعتقادی را در بزنگاههای حساس ازجمله دفاع مقدس بهخوبی میبینیم.
جاننثاری افزود: این خصیصه مردم اصفهان فقط محدود به دوران دفاع مقدس نیست، بلکه در دفاع از انقلاب و دفاع از ولایت نیز آن را بهوضوح میتوان دید.
معاون استاندار اصفهان در پاسخ به این سؤال که آیا کار مطالعاتی و تحقیقاتی بر روی چرایی آسیبهای فرهنگی با توجه به اینکه استان بهعنوان نماد ایثارگری و خاستگاه فرهنگ دفاع شناخته میشود انجامشده است، گفت: نمود برخی آسیبهای اجتماعی و فرهنگی در اصفهان با توجه به پیشینه ارزشمند اعتقادی و مذهبی آن، نیازمند ریشهیابی، برنامهریزی و مدیریت است.
وی افزود: بسیاری از مشکلات این حوزه به دنبال تهاجم فرهنگی و فشارهایی است که دشمنان وارد میکنند، اما سطح آسیبی که وجود دارد بهاندازه آن نیست که دشمن میخواهد چراکه اعتقاد و باور قوی مردم همچنان بسیاری از برنامههای دشمن را خنثی میکند.
جاننثاری ادامه داد: اصفهان امروز همان اصفهان قدیم باریشههای محکم اعتقادی است، اگر لازم باشد همین جوانان همانند رزمندگان دوان دفاع مقدس به میدان میآیند و ایثارگری همچنان ادامه مییابد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس هم در بین رزمندگان جوانانی بودند که روحیه، سبکرفتار وزندگی متفاوتی داشتند اما خالصانه به میدان آمدند، دفاع کردند و شهید شدند، این حقیقت گویای آن است که نمیتوان از ظرفیت جوانان امروز غافل شد و آنها را تنها بر اساس ظواهر قضاوت کرد.
وی بابیان اینکه جوانان امروز از دامان مادرانی معتقد پرورشیافتهاند، افزود: مصداق این واقعیت، حضور پرشور طیفهای مختلف جوانان با هر سطح فرهنگ و اعتقاد در عزاداریهای محرم است؛ همین جوان با همین عقیده اگر پیش بیاید دفاع هم میکند و شهید میشود.
جاننثاری افزود: جوانان امروز در معرض افکار و تبلیغات مختلف هستند ازاینرو تفاوت نگاه و سلیقه در میان بسیار و طبیعی است، باید مراقب بود آسیب جدی نبینند ؛ آینده کشور را همین جوانها میسازند، باید به مشکلات آنها توجه کرد تا ناامید نشوند و نتوانند تحت تأثیر دشمن باشند.
وی افزود: خون شهدا نباید پایمال شود، آنها نرفتند که اکنون ما تنها به فکر خود باشیم و دغدغهای بهجز خدمت به مردم داشته باشیم.
معاون استاندار در پاسخ به این سؤال که مهمترین پیامی که میتوان از حماسه ۲۵ آبان مردم اصفهان دریافت کرد چیست، تصریح کرد: پیام حماسه ۲۵ آبان مقاومت است، دشمن باید بداند ریشه فرهنگ ایثارگری در کشور بهقدری است که وقتی مردم اصفهان در یک روزافزون بر ۳۷۰ شهید را تشییع و خاکسپاری میکنند در عصر همان روز بدون آنکه خللی در روحیه آنها ایجاد شود کمکهای خود را برای ارسال به جبههها جمعآوری میکنند، این فرهنگ و پیامی است که باید تقویت و نهادینه شود.
مردم استان اصفهان در دوران دفاع مقدس ۲۳ هزار و ۵۰۰ شهید، ۵۰ هزار نفر جانباز، سه هزار و ۵۰۰ آزاده و یکهزارم مفقودالاثر تقدیم انقلاب اسلامی کردند.
مردم شهیدپرور و ولایتمدار اصفهان در روز ۲۵ آبان سال ۶۱ با تشییع پیکرهای مطهر ۳۷۰ شهید عملیات محرم حماسهای ماندگار خلق کردند.
نظر شما