امیر عبدوس روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: از ۱۰ گورخر ماده که در پارک ملی کویر زیست میکنند، ۲ گورخر در طبیعت و یک گورخر در اسارت نابالغ هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: از پنج گورخر نر موجود در پارک ملی کویر گرمسار در استان سمنان ۲ گورخر نر نابالغ هستند.
وی اضافه کرد: از زمانی که گورخرها به پارک ملی کویر در شهرستان گرمسار در غرب استان سمنان منتقل شدند ۶ تولد موفق ثبت شده است که ۴ تولد پس از رهاسازی گورخرها در طبیعت ثبت شد و ۲ گورخر از والدهای در اسارت متولد شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان بیان کرد: گورخرها دارای قابلیت تکثیر ضعیف هستند و به طور معمول از هر سه کره این گونه، یک کره باقی میماند و احتمال بقای کره گورخر نر ضعیف است، چرا که گورخر نر، کره نر را نمیپذیرد و همین عامل موجب کاهش جمعیت گورخرها میشود.
به گزارش ایرنا، در نوزدهم مهر سال ۹۷ از پارک ملی توران در شاهرود ۱۰ راس گورخر به پارک ملی کویر مرکزی در گرمسار با هدف معرفی مجدد گونه به زیستگاه قبلی منتقل شد که پنج راس به دلیل انتقال غیرایمن تلف شدند و پنج راس باقیماندند و بعد از آن چهار راس گورخر از سایت تکثیر گوراب استان یزد به پارک ملی کویر استان سمنان در پاییز ۹۷ با هدف معرفی مجدد این گونه به منطقه، منتقل شد.
گورخر ایرانی زیرگونه ای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد ، گورخر آسیایی در گذشته جمعیت فراوانی در خاورمیانه، آسیای میانه و چین داشت اما اکنون نسل آن در اغلب مناطق منقرض شده است
پارک ملی کویر در غرب استان سمنان یکی از زیستگاههای مهم گورخر ایرانی در کشور است که آخرین گزارشها از مشاهده این گونه در پارک ملی کویر، مربوط به اوایل دهه ۱۳۶۰ است.
گورخر آسیایی تنها بازمانده علفخواران تَکسُم و از گونه های شاخص حیات وحش استان سمنان است.
نظر شما