معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش منطقه آزاد چابهار در آیین رونمایی این کتاب که در محل دبستان هدف برگزار شد اظهار داشت: هفته کتاب و کتابخوانی بهانهای است که بتوانیم از کتاب دوستان، کتابخوانان و نویسندگان و افراد بسیاری که در حوزه کتاب و کتابخوانی فعالیت میکنند قدردانی کنیم و امروز توانستیم از کتاب یکی از نویسندگان معلم رونمایی کنیم.
محسن اسکانی با اشاره به جایگاه فرهنگ مطالعه در توسعه فرهنگی جامعه افزود: گنج واقعی برای یک انسان زمانی ارزش پیدا میکند که آن کتاب را در سبد زندگی فرهنگی روزانه مطالعه داشته باشیم ولی متاسفانه ساعات مطالعه رو به کاهش است
وی از مقطع ابتدایی بهعنوان یک مقطع بنیادی یاد کرد و گفت: باتوجه به اینکه بیماری کرونا باعث شد ارتباطات دچار دستخوش تغییر شود ولی با تلاش همکاران توانستیم بهترین برنامهها را درفضای مجازی و دربستر برنامه شاد مدیریت کنیم تا استانداردها در بحث آموزش رعایت شود.
در ادامه سرپرست کانون فرهنگی و تربیتی شهید باهنر چابهار ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی بیان داشت: در بین فرهنگیان نویسندگان زیادی وجود دارد که در نخستین فرصت با برنامهریزی انجمن کتابخوانی کانون و اداره ارشاد و مدیرکتابخانه عمومی شهرستان از انها تجلیل خواهیم کرد.
عبدالقادرشیخ زاده با اشاره به اینکه در کانون ها ۲۲ انجمن وجود دارد که هر انجمن یک کار فرهنگی و هنری ورزشی را در مدارس مدیریت می کند افزود: وجود خبرنگاران، دانشآموزوزان، آموزش بیش از ۱۰۰ نفر مجری که آموزشهای اولیه دیدهاند فقط گوشهای از فعالیتهای کانونهای چابهار است.
وی از تمامی مدیران مدارس خواست که در کنار ۲۲ انجمن برای کشف استعدادها در بین دانشآموزان باشند تا بتوانیم برای توسعه فرهنگی جامعه قدمی برداشته باشیم که این امر نیاز به یک خرد جمعی دارد.
مدیر کانون فرهنگی و تربیتی دخترانه صادقیه از موفقیت کانونها در سال گذشته گزارشی ارائه کرد و گفت: دانشآموزان دختر چابهار در سال گذشته و طی ۲ ماه از شروع سال تحصیلی ۱۴۰۰ موفقیتهای زیادی کسب کردند.
ناهید شهرکی افزود: در برنامه فرهنگی و اوقات فراغت در تابستان در ثبت دانشآموزان رتبه یک کشور و در تولید محتوا رتبه برتر کشوری را کسب کردیم.
وی از انجمنها بهعنوان مرکز توسعه فرهنگی و تربیتی یاد کرد و گفت: نیاز است خانوادهها در کنار کانونها باشند چراکه تعامل میتواند در کشف استعدادها و در نهادینه کردن زندگی ایرانی اسلامی در بین دانشآموزان نقش چشمگیری داشته باشد.
گنج واقعی، داستانی مصور برای نوجوانان است که در ۲۴ صفحه قطع خشتی تهیه شده است. نویسندگان کتاب، سمیه علیخانی از فعالان آموزش و پرورش چابهار و هامون طهماسبی، فعال اجتماعی اهل کردستان هستند. تصویرگری کتاب را نیز مهرناز رحیمی، گرافیست و تصویرگر ساکن روستای حسین آباد استان سیستان و بلوچستان انجام داده است. این داستان راجع به تلاشهای پسری به نام «عُبِید» برای بهبود معیشت خانواده تنگدستشان از طریق یافتن گنج است. سرخورده از یافتن گنج، صحبتهای معلم عبید، نگاه او به موفقیت و ثروتمند شدن را تغییر میدهد و او در مسیر کارآفرینی باتوجه به داشتههای بومی منطقه خودشان قرار میگیرد. داستان تلاش دارد که توجه نوجوانان را به تلاش و تکاپوی خردمندانه و مبتنی بر دانش برای ایجاد شغل و موفقیت جلب کند.