به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیش از۸۰ نمایندگی فرهنگی در۶۰ کشور جهان، تلاش دارد با بهرهگیری از دانش سازمانی و توان فرهیختگان و کارشناسان در قالب فعالیتهای متنوع و گوناگون مخاطبان خود را با گوشههایی از تمدن کهن این مرز و بوم و دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی ایران آشنا کند و چهره رحمانی اسلام را به همراه توانمندیها و پیشرفتهای علمی و فرهنگی و جاذبههای گردشگری جمهوری اسلامی ایران را با هدف آشنا سازی، علاقهمند سازی و ایجاد باور نسبت به اسلام ناب، انقلاب اسلامی و مزیت های جمهوری اسلامی ایران به مردم جهان بشناساند.
از این رو مدیریت و راهبری روابط فرهنگی بین المللی و سیاستگذاری، هماهنگی، هدایت، حمایت و نظارت برفعالیت های فرهنگی – تبلیغی جمهوری اسلامی ایران درخارج از کشور به منظورتحقق اهداف نظام در این روابط به عنوان ماموریت های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گنجانده شده است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور چهارشنبه ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۰ در حکمی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منصوب و برای تحقق برنامههایی چون استفاده از نیروهای جوان انقلابی و تحول خواه در سطوح مدیریتی داخل و خارج از کشور، پایبندی به اساسنامه سازمان و تحقق مفاد آن، هماهنگی برای تبیین و تبلیغ مواضع و اهداف فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط فرهنگی بین المللی در همه زمینه ها و استفاده حداکثری از ظرفیت های فرهنگی کشور و وزارتخانه و ... مامور شد.
ایمانیپور متولد سال ۴۳ و دارای تحصیلات عالی حوزوی است، در سوابق او میتوان به تدریس و تحقیق در زمینه حقوق و کلام، مدیریت فرهنگی و مدیریت استراتژیک، تالیف و ترجمه مقالات متعدد در مجلات داخلی و خارجی، تألیف کتابهای رساله فی الغنا، شبهات قرآنی و نقد نظریه اقتباس و در مسئولیت اجرایی رایزنی فرهنگی ایران در روسیه و آلمان، مدیر کلی فرهنگی اروپا و آمریکا در سازمان فرهنگ و ارتباطات اشاره کرد.
سوابق علمی
علوم دینی و حوزوی
· اتمام سطح عالی تحصیلات حوزوی
· مدرس و محقق حقوق اسلامی
· مدرس و محقق کلام اسلامی
علوم مدیریتی
· مدرس و محقق مدیریت فرهنگی
· مدرس و محقق مدیریت استراتژیک
آشنایی با زبانهای خارجی
· آشنایی با زبانهای انگلیسی، عربی روسی و آلمانی
سوابق مدیریتی و اجرایی قائم مقام و دبیر شورایعالی (۱۳۷۴ – ۱۳۷۵) مجمع جهانی اهل بیت (ع)
مدیرکل اروپا و آمریکا (۱۳۷۷ – ۱۳۸۲) ادارهکل توسعۀ روابط فرهنگی بینالمللی اروپا و آمریکا – سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
رایزن فرهنگی (۱۳۸۲ – ۱۳۸۶) نمایندۀ فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو – روسیه
معاون (۱۳۸۶ – ۱۳۹۱) معاونت توسعۀ روابط فرهنگی بینالمللی – سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
رایزن فرهنگی (۱۳۹۱ – ۱۳۹۵) نمایندۀ فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برلین – آلمان
دستیار ارشد رییس (معاون پژوهشی) (۱۳۹۵ – ۱۳۹۸) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
معاونت همکاریهای علمی و فرهنگی – سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
ایمانی پور همچنین تاسیس ۹ مجمع و بنیاد را از جمله سازمان غیردولتی «البیت المسلم» در ژنو سوئیس برای دفاع از حقوق مسلمانان (سال ۱۳۷۶)، مجمع منطقهای اهل بیت(ع) در آمریکای شمالی، کانادا (سال ۱۳۷۷)، مجمع منطقهای اهل بیت(ع) در آمریکای جنوبی، برزیل (سال ۱۳۷۷)، مجمع منطقهای اهل بیت(ع) در اروپا، آلمان (سال ۱۳۷۷) و ... در کارنامه اجرایی خود دارد.
تحقق اهداف سازمان و تحول گرایی با جوانگرایی
رئیس موسسه فرهنگی و هنری و بین المللی الهدی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تشکر حکم آقای محمد مهدی اسماعیلی به دلیل توجه به درخواست جوانان انقلابی توجه کرده و انتصاب حجتالاسلام ایمانیپور به ویژگی ها و ابعاد وجودی و شخصیتی و علمی حجت الاسلام ایمانی پور اشاره کرد و گفت: با عنایت به ظرفیت ها و توانمندیهای ایشان بدون تردید در آینده نزدیک شاهد تحول گرایی و نهادینه شدن موارد اشاره شده وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکم انتصاب وی خواهیم بود.
حجت الاسلام والمسلمین محمد اسدی موحد در ادامه به برنامه های ایمانی پور هم اشاره کرد و گفت: با توجه به روحیه وی، بحث تعامل با نخبهگان و سازمان های بین المللی، معرفی فرهنگ، هنر و تمدن نوین ایرانی - اسلامی همراه با تبیین مفاهیم گام دوم انقلاب اسلامی و... در اولویت امور این سازمان خواهد بود.
رایزنی پیشین فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس با اشاره و تشریح شرح وظایفی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: برای تحقق اهداف سازمان و گسترش روابط فرهنگی به ویژه با کشورهای همسایه که مورد تاکید وزیر محترم نیز در حکم انتصاب ایشان هست، باید از جوانان انقلابی، دلسوز و تحواگرا استفاده شود.
تاکید بر بازنگری در ساختار و قوی سازی آن
به گفته حجت الاسلام اسدی موحد، جایگاه سازمان برهیچ فردی پوشیده نیست. این سازمان به عنوان قرارگاه فرهنگی نظام در عرصه بین الملل شناخته می شود.
رایزن پیشین فرهنگی جمهوری سلامی ایران در زیمبابوه و زامبیا در ادامه به مواردی از گذشته این سازمان اشاره کرد و گفت: این سازمان در عرصه داخلی و بین المللی از جایگاه ویژه برخوردار است از این رو برای تحقق اهداف از پیش تعیین شده آن به ویژه در عرصه بین الملل، باید مقداری ساختار آن توجه و بازنگری شده و ساختاری قوی داشته باشد.
همگان برای معرفی چهره واقعی ایران اسلامی تلاش کنند
رئیس موسسه فرهنگی و هنری انتشارات بین المللی الهدی در خاتمه ابراز امیدواری کرد دست در دست هم با عزم و اراده جهادی پای در میدان گذاشته بتوانیم علاوه بر تحقق مطالبات و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی از این سازمان در داخل و خارج از کشور، نقشی در تحقق اهداف سازمان به عنوان مرکز دیپلماسی عمومی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تبیین فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی، و معرفی و شناساندن چهره واقعی این کشور به جهانیان ایفا کنیم.
نظر شما