به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجتالاسلام محسن قمی روز سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سازمانی وابسته به ولایت و نظام جمهوری اسلامی است که در این مدت ده ها سال از زمان مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری تا امروز منشا خدمات متنوعی در زمینه نشر، گفت و گوی ادیان، رسانه و فضای مجازی و ارتباطات رسمی با کشورهای مختلف بوده است. البته بهتر از این هم می توانستیم عمل کنیم ولی همین مقدار نیز جای تشکر دارد.
وی افزود: این سازمان در حقیقت برآمده از تدابیر ارزشمند و هوشمند مدیریت عالی نظام یعنی رهبر معظم انقلاب است که با درک درستی از شرایط فرهنگی بینالمللی و با پیشنهاد برخی از بزرگان این سازمان شکل گرفت.
قمی با تجلیل از مقام شهدای این سازمان ضمن گرامی داشت هفته بسیج، گفت: خوشحال هستیم که مدیریت سازمان از یک جانباز به جانباز دیگر تحویل داده میشود.
بالندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با استفاده از فرصتهای موجود
وی افزود: برای این که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بتواند حیات و بالندگی خود را ادامه دهد نیازمند مسائلی همچون ارتقاء کمی و کیفی، ارائه تصویری روشن از وضعیت فرهنگی بین المللی، مشخص کردن اولویت های جغرافیایی فرهنگی، جذب نیروهای جدید جوان و تحول گرا و مخلص و استفاده از فرصت های موجود است.
قمی ادامه داد: امروز گوش های شنوا در جهان بیشتر از گذشته است و می تواند با نگاه جدید، درک بهتری از پیام جمهوری اسلامی ایران داشته باشد. البته با توجه به شیوع ویروس کرونا در دو سال گذشته در عرصه بین الملل با مشکلاتی روبرو بودیم ولی نیازمند بازتعریف چهار ارتباط انسان یعنی ارتباط با خدا، خود، طبیعت و دیگران هستیم.
معاون بیت رهبر معظم انقلاب، افزود: ما نیازمند تحول در ساختارها، اهداف میانی، روش ها، نیروها و برنامه ها هستیم و با توجه به شناختی که از حجت الاسلام ایمانی پور داریم، امیدوار هستیم با ابتکارات و خلاقیت ها این مسائل را پیگیری کند.
وی به رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اطمینان داد که اگر این مسیر به دقت دنبال شود، از حمایتهای نیروهای این سازمان و اعضای شورای عالی سازمان، دفتر رهبر معظم و انقلاب و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار خواهد بود.
درخواست حلالیت رئیس سابق سازمان
ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تشکر از رهبر معظم انقلاب و وزرای ارشاد به مقام آیت الله تسخیری ادای احترام کرد و با ذکر نام شخصیت های فقید این سازمان همچون حسین شیخ الاسلام، از همه نیروهای این سازمان درخواست حلالیت کرد و گفت: من کارمند این سازمان هستم و خودم را موظف میدانم از هیچ کمکی دریغ نکنم و از همکارانم میخواهم برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی و منویات رهبر معظم انقلاب تلاش کنند.
وی افزود: من شهادت می دهم حجت الاسلام ایمانی پور فردی از من تواناتر، فاضل تر و با انرژی بیشتر است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با سماحت و نگاه خوبی که بر سازمان دارد، بیش از تصور ما در حمایت از سازمان تلاش خواهد کرد.
تفکر بسیجی بیش از گذشته بر فعالیت های سازمان فرهنگ حاکم باشد
حجت الاسلام مهدی ایمانیپور رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با گرامی داشت هفته بسیج اظهار امیدواری کرد تا روحیه و تفکر بسیجی بر فعالیت های این سازمان بیشتر از قبل حاکم باشد.
وی افزود: تفکر بسیجی یعنی ساختن فرصت از تهدید، همانگونه که سردار شهید قاسم سلیمانی بر آن تاکید داشت و امیدوارم ظرفیت های فعال سازمان را کارآمدسازی کنیم و ظرفیت های غیرفعال را نیز فعال کنیم.
ایمانی پور با تشکر از اعتماد رهبر معظم انقلاب به رای شورای عالی سازمان فرهنگ به ویژه نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از ویژگی های این دوره ایجاد تحول است و دوره تحول را با همراهی همکاران در دوره دهم شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب از کمبود و ناکافی بودن کار فرهنگی در تراز انقلاب به عنوان آسیب اصلی یاد کردند و به همین دلیل شعار دوره دهم این سازمان را دیپلماسی فرهنگی در تراز چهل واره انقلاب اسلامی اعلام می کنم و تحول سازمانی، تحول ملی و تحول فراملی را فراهم خواهیم کرد.
سیاست های کلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ارائه فهرستی از سیاست های کلی این سازمان گفت: این سیاست ها حاصل هم اندیشی دوستان است و از همفکری مجموعه حلقه های میانی و با الهام گرفتن از صاحبان اندیشه، هیاتی را با عنوان هیات اندیشه ورز را تشکیل خواهیم داد.
وی افزود: سرلوحه قرار دادن بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان مانیفست چهل واره انقلاب اسلامی، کاهش تصدی گری و ابقای نقش تسهیل گر برای مشارکت مردمی و جبهه فرهنگی و همچنین تبدیل دیپلماسی فرهنگی عمومی به مساله کشور از این سیاست هاست.
ایمانیپور با اشاره به کمک دولت برای یارانه کاغذ گفت: از آنجا که کاغذ، مساله است و کتاب و روزنامه و مجله را شامل می شود، مورد توجه است ولی کسی به دیپلماسی فرهنگی به عنوان مساله کشور نگاه نمی کند درحالی که دیپلماسی فرهنگی تاثیر مستقیم در اقتصاد و امنیت کشور دارد. چون اگر تصویر خوبی از جمهوری اسلامی به نمایش بگذاریم، همه مردم از آن بهره مند خواهند شد.
در این مراسم با تقدیم حکم حجت الاسلام ایمانی پور از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هدایایی به رسم یادبود و تجلیل از فعالیت های رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ابراهیمی ترکمان پیشکش شد.
در این مراسم که به صورت مجازی برای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی پخش می شد، در حدود ۶۰ رایزن فرهنگی این مراسم را دنبال کردند. علاوه بر حضور اعضای شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی شخصیت های فرهنگی حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور چهارشنبه هفته گذشته (۲۶ آبان) از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منصوب شد تا برای تحقق برنامههایی چون استفاده از نیروهای جوان انقلابی و تحول خواه در سطوح مدیریتی داخل و خارج از کشور، پایبندی به اساسنامه سازمان و تحقق مفاد آن، هماهنگی برای تبیین و تبلیغ مواضع و اهداف فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط فرهنگی بین المللی در همه زمینه ها و استفاده حداکثری از ظرفیت های فرهنگی کشور و وزارتخانه تلاش کند.
ایمانیپور متولد سال ۴۳ و دارای تحصیلات عالی حوزوی است، در سوابق او میتوان به تدریس و تحقیق در زمینه حقوق و کلام، مدیریت فرهنگی و مدیریت استراتژیک، تالیف و ترجمه مقالات متعدد در مجلات داخلی و خارجی، تألیف کتابهای رساله فی الغنا، شبهات قرآنی و نقد نظریه اقتباس و در مسئولیت اجرایی رایزنی فرهنگی ایران در روسیه و آلمان، مدیر کلی فرهنگی اروپا و آمریکا در سازمان فرهنگ و ارتباطات اشاره کرد.
وی که به زبانهای انگلیسی، عربی، روسی و آلمانی تسلط دارد، طی سال های ۷۴ و ۷۵ قائم مقام و دبیر شورایعالی مجمع جهانی اهل بیت بوده، مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(۱۳۷۷ – ۱۳۸۲)، رایزن فرهنگی در مسکو (۱۳۸۲ – ۱۳۸۶)، معاون توسعۀ روابط فرهنگی بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(۱۳۸۶ – ۱۳۹۱)، رایزن فرهنگی در برلین(۱۳۹۱ – ۱۳۹۵) و طی سال های ۹۵ تا ۹۸ دستیار ارشد رییس (معاون پژوهشی) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوده است.
نظر شما