اکبر نیکزاد روز پنجشنبه در بازدید از روند بازسازی مناطق زلزلهزده شهرستان کوهرنگ افزود: حدود ۲ هفته قبل به مناطق زلزلهزده استان چهارمحال و بختیاری سفر و با مردم دیدار کردم و این قول را میدهم تا زمان تکمیل بازسازی به تناوب از این منطقه سرکشی کنم و امروز نیز در تعدادی از روستاها حضور پیدا کرده و از نزدیک روند بازسازی و آواربردای رواحدها را بررسی کردم.
وی با بیان اینکه در تامین مصالح مورد نیاز مشکلی وجود ندارد، تصریح کرد: برای عملیات احداث واحدهای تخریبی نیاز به سیمان بود که با فوریت تامین و به منطقه ارسال شد که در حال حاضر مشکل تامین سیمان حل شده است و از این بابت از رییس بنیاد مستضعفان کشور که سیمان مورد را تامین کردند قدردانی می شود.
نیکزاد ادامه داد: ۲ هفته قبل اسکلت پیچ مهرهای چهار مورد بیشتر در منطقه وجود نداشت که این مصالح نیز تامین و در این خصوص مشکلی وجود ندارد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: تامین مصالح دیوارچینی و بلوک دیواری نیز برنامهریزی شده و موضوع مشکلی نداریم و تیرچه مورد نیاز نیز تولید شده و در انبار بنیاد مسکن دپو شده و میلگرد نیز آماده شده است.
نیکزاد انگیزه مردم برای همراهی در بازسازی مناطق زلزلهزده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: مردم با انگیزه بیشتری وارد میدان شده و تعداد زیادی از واحدها آواربرداری شده و برای تعدادی از واحدها اسکلت نصب شده است.
وی میزان خسارت وارد شده بر منطقه را بیش از برآورد اولیه ارزیابی کرد و افزود: در برآورد اولیه یک سری واحدها، نیازمند تعمیر برآورد شده اما در هنگام آواربرداری خانههای کناری مشخص شده که این واحدها قابل تعمیر نیست و باید نوسازی شود.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین بر ضرورت برآورد دقیق از جمعیت آسیبدیده از زلزله تاکید کرد و گفت: آمار خانوارها به طور دقیق ارزیابی و اعلام شود.
نیکزاد خاطرنشان کرد: میزان خسارت وارده بر خانههای مسکونی منطقه بسیار بالاست و گستردگی و پراکندگی روستاها بر سختی کار افزوده است.
وی افزود: از مدیرکل بنیاد مسکن استان خواسته میشود تا چنانچه نیاز به کمک بیشتری در خصوص ماشینآلات نیاز است اعلام شود تا از استانهای معین کمک گرفته شود.
نیکزاد با بیان اینکه مدیریت ارشد در سطح ملی هر برنامهای که برای بازسای مناطق زلزلهزه نیاز باشد مصوب میکند، اظهار داشت: انتظار میرود مردم نیز با انگیزه کافی مسوولان را در این راستا یاری دهند.
به گزارش ایرنا، حدود ۵۰۰ واحد تخریبی در شهرستان کوهرنگ نیازمند نوسازی است و سه هزار واحد نیز باید تعمیر و بهسازی شود.
زمینلرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر امسال مرز استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.
این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.
زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مردمی، زیربنایی و کشاورزی به این استان وارد کرد.
پس از آن نیز ۶۵ پسلرزه شهرستان کوهرنگ را لرزاند که بزرگی چهار مورد آن بیش از چهار ریشتر بود.
پنج هزار و ۶۷۰ نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار در شهرستانهای کوهرنگ، اردل و فارسان این استان از زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد متاثر شدند و برای اسکان موقت ۲۰۰ خانوار چادر و بستههای امدادی نظیر وسایل گرمایشی، مواد غذایی و سایر مایحتاج ضروری زندگی از سوی هلال احمر استان توزیع شده است.
چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
نظر شما