به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، شورای اتحادیه اروپا، ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) تصمیم گرفت تا تحریمهای اعمال شده علیه ۵۵ فرد مرتبط با دولت ونزوئلا را یکسال دیگر و تا ۱۴ نوامبر ۲۰۲۲ تمدید کند؛ تحریمهایی که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۷ میلادی اعمال شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ونزوئلا در واکنش به این اقدام در صفحه توییترش نوشت: اتحادیه اروپا چند روز قبل از انتخابات ۲۱ نوامبر، سیاست شکست خورده خود علیه مردم ونزوئلا را با تجدید اقدامات قهرآمیز یکجانبه بر خلاف قانون بینالمللی تکرار میکند.
اتحادیه اروپا در بیانیه ای مدعی شده است این تحریمها شامل محدودیتهای تسلیحاتی و تجهیزات، مسدود کردن دارایی و ممنوعیت سفر هستند و بر عموم مردم تاثیری نداشته و میتوان آن را با توجه به پیشرفت در جهت احیای دموکراسی و حاکمیت قانون معکوس کرد.
مداخله دولتهای غربی در امور ونزوئلا در حالی ادامه دارد که «برایان نیکولز» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی نیز سه شنبه گذشته اعلام کرد که دولت جو بایدن همچنان خوان گوایدو را به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت میشناسد و برنامهای برای تغییر موضع خود ندارد.
مادورو با تاکید بر اینکه «وزارت امور خارجه آمریکا در حال توطئه علیه انتخابات ونزوئلا است» گفت: من اظهارات وقیحانه و مداخله جویانه وزارت خارجه ایالات متحده را رد میکنم.
اتحادیه اروپا به فاصله چند روز از ۲۳ ژانویه و دومین سالگرد (۲۰۱۹) ادای سوگند خوان گوایدو رئیس پیشین مجلس ملی تحت کنترل مخالفان دولت ونزوئلا در سمت رئیسجمهوری موقت، با صدور بیانیه ای رسمی، خود را از تقابل نیکلاس مادورو رئیسجمهوری چپگرای ونزوئلا و گوایدو و همچنین دخالت در توطئه دیرینه آمریکایی علیه ونزوئلا کنار کشید اما از آنجا که منافع بروکسل و واشنگتن در اعلام جنگ با ونزوئلا به عنوان دشمن مشترک است، بار دیگر بر تداوم اقدامات یکجانبه علیه کاراکاس اصرار ورزیده است.
تلاش برای تغییر تحمیلی دولت مادورو برای تسلط بر نقطهای استراتژیک در آمریکای لاتین و تقویت رویارویی با چین و روسیه همواره از اهداف مشترک شرکای غربی در ونزوئلا بوده است حال آنکه تحولات ۲۰ سال اخیر نشان داده که دستیابی به این هدف، آسان نخواهد بود.
انتخابات منطقه ای و محلی ونزوئلا یکشنبه آینده برای گزینش سه هزار و ۸۲ مقام جدید (۲۳ فرماندار، ۳۳۵ شهردار، ۲۵۳ قانونگذار در شوراهای قانونگذاری و دو هزار و ۴۷۱ عضو شورا) برگزار خواهد شد. در این دوره از انتخابات ونزوئلا بیش از یکصد ناظر از اتحادیه اروپا حضور خواهند داشت.
مردم ونزوئلا در حالی به انتخابات محلی و منطقه ای فراخوانده شده اند که اکثریت مخالفان دولت از جمله حزب تحت رهبری خوان گوایدو رئیسجمهوری خودخوانده و رهبر مخالفان برای نخستین بار از سال ۲۰۱۷ و به دنبال تحریم و غیبت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ و انتخابات پارلمانی ۲۰۲۰ در این صحنه سیاسی حاضر خواهند شد. انتخابات پارلمانی که پس از جولان چند ساله مخالفان، ۹۲ درصد کرسیهای پارلمان را به حزب چاویسم (طرفداران هوگو چاوز و طرفداران دولت) واگذار کرد.
نظر شما