به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابطعمومی فرهنگستان هنر، در همایش تجلیل از خادمان هنری مکتب شیراز با همکاری شهرداری شیراز و موسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا، از هنرمندانی که هنر را سینهبهسینه به فرزندان خود منتقل کردهاند تجلیل و دستاوردهای پژوهشی و کتابهای منتشر شده در این زمینه معرفی شد.
علیرضا اسماعیلی دبیر فرهنگستان هنر در همایش تجلیل از خادمان هنری مکتب شیراز در سالن گلستان هنر این فرهنگستان با تجلیل از حضور بزرگان و مفاخر فرهنگی هنری حاضر در جمع گفت: شیراز با مردمان هنرمند و صاحبذوقش، میراث باستانی، بازارهای گنبددار، باغهای معروف، مساجد زیبا، اماکن مذهبی همچون آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) و نیز با شعرا، ادبا و هنرمندان بزرگش همواره همچون نگینی در تاریخ و فرهنگ هنر میدرخشد.
دبیر فرهنگستان هنر افزود: در فرهنگستان هنر همواره توجه ویژهای به هنر استانها و سعی ما بر آن بوده علاوه بر پرداختن به هنر ملی و بینالمللی، به هنر در سطح شهرستانها نیز توجه ویژهای داشته باشیم.
وی افز.د: یکی از استانهایی که به صورت ویژه به آن پرداخته شده، استان فارس و شهر شیراز است و همایش بزرگ مکتب هنری شیراز در سال ۱۳۷۸ در این مجموعه به صورت مبسوط و کامل به هنر مردمان آن دیار در دهههای ۷ تا ۹ هجری قمری پرداخته است. این همایش در هشت رشته هنری برگزار شد و دارای چند پیشهمایش در سطح ملی و بینالمللی بود و در داخل و خارج از کشور با حضور هنرمندان و اندیشمندان، دستاوردها و ارزشهای پژوهشی بسیاری برای جامعه هنری به ارمغان آورد.
دبیر فرهنگستان هنر گفت: یکی از برنامههای خوبی که میتواند در معرفی هنر استانها در سطح ملی موثر باشد، هفتههای هنری است و با توجه به ظرفیتهای بالای هنری شهر شیراز و استان فارس می توان این گونه برنامهها را در ابعاد وسیعتری برای آینده تدارک دید.
تجلیل از هنرمندانی که سینه به سینه هنر خود را به فرزندانشان منتقل کردند
در این مراسم استاد هادی سیف پژوهشگر هنرهای سنتی ایران، استاد علیاصغر تجویدی نگارگر پیشکسوت، سجادمحمد یارزاده رئیس موسسه فرهنگی، هنری پژوهشی صبا، حسین بختیاری رئیس مجمع هنرمدان و صنعتگران صنایعدستی، سلمان گورنگی مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای صادرکننده صنایعدستی استان فارس، امیرحسین حکمتنیا مدیر گردشگری و زیارت شهرداری شیراز و همچنین مصطفی مشفقیان معاون فرهنگی شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز سخنرانی کردند.
معرفی پنج کتاب آن از قصه خواب پرواز فرشتگان، مشق عشق، نگارهها و نقشمایهها در قالی شیراز، آهنگری و مسگری در شیراز و مشاغل سنتی شیراز که با حمایت شهرداری شیراز در زمینه هنر و صنایع دستی منتشر شده از دیگر برنامههای این همایش بود.
در انتهای مراسم هم از هنرمندان حوزههای مختلف صنایع دستی شیراز که به صورت پدر و فرزندی فعالیت کرده و هنر خود را سینه به سینه انتقال دادهاند شامل سیداحمد حمیدی و سید امیر حمیدی، محمد جواد شبیه و مهرداد شبیه، حسینعلی نویگویی و علیرضا نویگویی، مسعود شیشهگر و رضا شیشهگر، محمدهادی ستایش و آوا ستایش، غلام فلاحپور و محمد فلاحپور، مژده رضازاده، محمدرضا خرمیمنش، حمیدرضا رفعتی، مژگان زمانی و محمدرضا محمدی تجلیل و قدردانی شد.
کارگاههای تجربهمحور هنرهای سنتی و صنایعدستی با حضور هنرمندان و پیشکسوتان شهر شیراز در رشتههای خاتم، منبت، قلمزنی، دواتگری، گرهچوب، حجاری سنتی، کاشینگاری سنتی، نگارگری، تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، از جمعه تا یکشنبه ( 28 تا۳۰ آبان) از ساعت ۱۰ تا ۱۶، در رواق هنر فرهنگستان هنر به نشانی خیابان ولیعصر، پایینتر از چهارراه طالقانی، شماره ۱۵۵۲ درتهران برپاست.
نظر شما