به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نمایشگاه «گنجینه مانا» شامل آثار ۴۰ هنرمند پیشکسوت هنرهای سنتی عصر روز سه شنبه (هشتم تیر ماه) در تالار آئینه موسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا- در تهران با حضور بهمن نامور مطلق رییس فرهنگستان هنر و نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت و جمعی از هنرمندان پیشکسوت گشایش یافت.
بهمن نامور مطلق رییس فرهنگستان هنر عصر سه شنبه در آیین گشایش نمایشگاه «گنجینه مانا» با بیان اینکه تا پیش از شیوع کرونا حدود ٨٠٠ بازارچه صنایعدستی و هنرهای سنتی هر ساله در آستانه سال نو برگزار میشد، اظهار داشت : این بازار بیشترین تعداد و بزرگترین بازارچه هنرهای سنتی و صنایع دستی جهان است که در یک زمان محدود مانند نوروز در یک کشور برگزار میشود .
وی با اشاره به سوابق و خاطرات دوران مسئولیت در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی افزود: فرصت دوران همکاری با هنرمندان و خدمت به هنرمندان صنایعدستی شاید دوباره تکرار نشود، زیرا بسیاری از آن هنرمندان پیشکسوت دیگر در میان ما نیستند و دیگر خاطرات آن دوران به یاد ماندنی در آن مقطع مسیولیت و خدمت تکرار نمیشود.
رییس فرهنگستان هنر افزود: اگر هنرمندان جوان طراحان و تولیدکنندگان محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی هستند، اما پیشکسوتان، با سرمایه عمر خود نیروی انسانی هنرمند تولید میکنند و به هنر سنتی جان و اصالت میبخشند.
نامور مطلق اظهار داشت: در دوران مدرن جدید فرزندان ما هستند که به ما می آموزند، اما در سیطره سنت همیشه هنرمندان پیشکسوت هستند که معنویت و انسانیت، هنر و اخلاق را به جامعه میآموزند.
وی خود را نماینده هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی در فرهنگستان هنر دانست و گفت: رسالت اصلی فرهنگستان هنر مدلسازی و سیاستگذاری در عرصه هنر است، تلاش میکنیم در حوزه آموزش با نهادهای تصمیم گیر و اثر گذار مذاکره کنیم تا روش آموزشی استاد-شاگردی احیا و تقویت شود.
رییس فرهنگستان هنر به اهمیت ساختار سازی و شبکهسازی در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: ساختار صنایعدستی ما در کشور معیوب است پراکندگی در نهادها متولی وجود دارد که باید تلاش شود این نهادها تجمیع و متمرکزپ یکپارچه شوند.
نامور مطلق گفت: برای توسعه بازار و تجارت هنر و اقتصاد بین المللی صنایعدستی اگر چه نمیتوانیم در حوزه اجرایی دخالت کنیم اما میتوانیم سیاستگذاری کنیم و به همفکری هنرمندان پیشنهادات خود را به نهادهای تصمیمگیر مانند مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام و شوراهای عالی ارایه کنیم و اجرای قانون حمایت از استادکاران و تولیدکنندگان و فعالان صنایعدستی پیگیری کنیم.
به گزارش ایرنا، «گنجینه مانا» عنوان نمایشگاهی از هنرهای سنتی است که در ۹ تا ۱۹ تیرماه سال جاری در موسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا- تالار آئینه میزبان علاقه مندان میشود.
معرق و منبت، تراش بلور و شیشه، میناکاری، گچبری، طراحی فرش، دوختهای سنتی و تزیینی، طراحی نقوش و چاپ، زیورآلات، نقاشی روی شیشه و سفال و آینه کاری برخی از حوزههای هنری این نمایشگاه است.
نمایشگاه «گنجینه مانا» تلاش دارد تا حاصل دسترنج این هنرمندان پیشکسوت که در مسیر اعتلای هنرهای سنتی و ارتقای فرهنگ و سنتهای این سرزمین گام برداشتند را نمایش دهد.
این نمایشگاه به همت موسسه هنرمندان پیشکسوت و موسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا برگزار میشود و علاقهمندان به هنرهای سنتی از ۹ تا ۱۹ تیرماه میتوانند برای تماشای این آثار به تالار آینه موسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا مراجعه کنند.
همچنین در این مراسم با گرامیداشت نام و یاد اساتید هنرمندان فقید به ویژه زنده یاد اللهوردی افراش هنرمند رشته شیشهگری با اهدای لوح سپاس از اساتید و پیشکسوتان رشتههای مختلف برای پاسداشت و توسعه هنرهای سنتی ایران قدردانی شد.
نظر شما