به گزارش ایرنا، نزدیک به ۲ سال از برکناری «تاماش آیان» از فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری میگذرد؛ دنیای وزنهبرداری پس از «تاماش آیان» دستخوش تغییرات زیادی در بعد نظارتی و مدیریتی شد و در این مدت فدراسیون بینالمللی سه سرپرست را تجربه و چندین دستورالعمل برای اصلاح اساسنامه و انتخابات آن تدوین کرد. با این وجود هنوز ریاست این رشته المپیکی مشخص نشده است. اکنون «مایک ایرانی» از کشور انگلستان سرپرستی فدراسیون بینالمللی را بر عهده دارد.
تاماش آیان که از سال ۲۰۰۰ ریاست فدراسیونبینالمللی وزنهبرداری را بر عهده داشت در اوایل سال ۲۰۲۰ و پس از پخش یک مستند افشاگرایانه توسط شبکه تلویزیونی ARD آلمان در اوایل ژانویه، از سمت خود تعلیق و اورسلا پاپاندریا از کشور آمریکا سرپرست فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری شد. در این مستند تکان دهنده از سوءاستفاده مالی گسترده و رسوایی بزرگ دوپینگ در یک دهه اخیر در وزنهبرداری جهان پرده برداشته شده بود، اتهاماتی که البته آیان آنها را تکذیب کرد اما در نهایت به تعلیق این پیرمرد مجارستانی ۸۱ ساله از ریاست انجامید و وی برای همیشه با کرسی ریاست این نهاد بینالمللی خداحافظی کرد.
هر چند که قرار بود انتخابات فدراسیون بینالمللی روزهای ۲۰ و ۲۱ دسامبر سال ۲۰۲۱ برگزار شود اما در کمتر از یک ماه به زمان این انتخابات اکنون خبر میرسد که نامزدهای نهایی رسیدن به پست ریاست هنوز تایید نشده و امکان تعویق انتخابات فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری وجود دارد. این نهاد بینالمللی در زمینه اعلام نشدن اسامی مدعیان رسیدن به کرسی فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری اعلام کرده که کنترل تایید صلاحیتها به یک نهاد دیگر واگذار شده است که هنوز فهرست افراد واجد شرایط را تحویل نداده است. علی مرادی یکی از نامزدهای رسیدن به کرسی ریاست فدراسیون جهانی است.
تارنمای ورزشی Inside the games هم در این زمینه نوشته که با توجه به تاخیر در اعلام اسامی نامزدهای نهایی ریاست فدراسیون احتمال تعویق انتخابات وجود دارد و به احتمال زیاد زمان تعیین رییس فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری به آخر ماه ژانویه موکول خواهد شد. این تارنمای ورزشی از رد صلاحیت بیش از یک سوم نامزدهای پست ریاست فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری خبر داده است.
بلاتکلیفی فدراسیون بینالمللی موجب شده تا برخی از کشورهای عنواندار از جمله ایران نسبت به این وضعیت اظهار نگرانی کنند. علی مرادی رییس فدراسیون وزنهبرداری ایران چندی پیش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا چنین شرایطی را مناسب وزنهبرداری ندانست و گفت: ادامه بلاتکلیفی در فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری و مشخص نشدن دستههای المپیکی به این رشته ضربه خواهد زد.
نگرانی کشورهای صاحب عنوان از شرایط کنونی میتواند زنگ خطری برای این رشته باشد زیرا با توجه به شرایط پیش آمده کمیته بینالمللی پارالمپیک چندین مرتبه از احتمال حذف این رشته در بازیهای المپیک خبر داد. این شرایط در حالی نگرانیها را بیشتر خواهد کرد که چند روز پیش نیز تست ۱۳ ورزشکار دیگر این رشته در سطح جهان مثبت اعلام شد. نمونه تست این ورزشکاران مربوط به سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ بود.
بلاتکلیفی فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری و احتمال تعویق انتخابات آن در حالی است که کمیته بینالمللی المپیک در ۲۹ ژانویه تا اول فوریه ۲۰۲۲ (۹ تا ۱۲ بهمن) رشتههای بازی های المپیک ۲۰۲۴ را نهایی خواهد کرد.
نظر شما