به گزارش گروه فرهنگی ایرنا محسن پرویز ضمن اشاره به اینکه جایزه شهید اندرزگو قرار بود دوم شهریور و همزمان با سالروز شهادت شهید اندرزگو برگزار شود، ولی به دلیل افزایش ابتلا به بیماری کرونا به تأخیر افتاد، گفت: اعضای شورای سیاستگذاری علاقهمند بودند که این مراسم بهصورت حضوری برگزار شود، اما شرایط کشور اجازه نمیداد و قرار بر این شد که در شرایط مناسبتری برگزاری شود.
وی افزود: با توجه به اینکه شرایط کرونایی کمی بهتر شده است، تصمیم گرفتیم این مراسم در آذرماه برگزار شود. تصمیم اولیه شورای سیاستگذاری مبتنی بر این بود که این مراسم در شهر مقدس قم برگزار شود؛ ولی در مجموع و با صلاحدید شورای سیاستگذاری، قرار بر این شد که مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه شهید اندرزگو در روز سهشنبه (نهم آذر ۱۴۰۰) در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) و در ساعت ۱۷:۳۰ بعداز ظهر برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ اثر بهعنوان نامزد نهایی معرفی شده بودند، افزود: در این مراسم، پنج اثر بهعنوان آثار برگزیده معرفی خواهند شد. همچنین با تصمیم شورای سیاستگذاری، از نوقلمانی که در این زمینه اولین کارشان است و کارهای ارزشمندی نیز بوده است، تقدیر و تشکر به عمل میآید. این افراد هشت نفر هستند که آثار درخور تقدیری را به دومین دوره جایزه شهید اندرزگو ارائه کردهاند.
پرویز افزود: تصمیم ما بر این است که در این مراسم همه افرادی را که دستاندرکار اجرایی حوزه فرهنگ هستند، دعوت کنیم و این کار حتماً صورت میگیرد. ما از مدیران و معاونین در این حوزه، همچنین رئیس سازمان تبلیغات و مدیر نهاد کتابخانههای کشور، تا دوستانی که مرتبط هستند، دعوت خواهیم کرد. همچنین، از تشریففرمایی دوستانی که فرصت کافی دارند و میتوانند در جلسه حضور پیدا کنند، استقبال میکنیم.
دبیر علمی دومین جایزه شهید اندرزگو در پایان سخنان خود، ضمن اظهار امیدواری از اینکه مسئولان بخشهای مختلف به ترویج این آثار اقدام کنند، گفت: در واقع، مهر نهایی جوایز میتواند این باشد که تأثیر خود را در خوانده شدن این آثار توسط مردم نشان دهد و این امر هم نیازمند اطلاعرسانی است. امیدواریم شاهد رونق کتابخوانی در کشور باشیم.
جایزۀ ادبی شهید سیدعلی اندرزگو جایزهای دوسالانه و با رویکرد مبارزۀ ادبی و افشای چهرۀ واقعی پهلویهاست که در بخشهای مختلف، از ممتازترین کتابهای تولیدشده در حوزههای «داستان و رمان بزرگسال»، «داستان کودک و رمان نوجوان» همچنین «روایت تاریخ و تاریخ شفاهی» تقدیر میکند. کلیه آثار چاپ اول سالهای ۹۸ و ۹۹ که دارای درونمایه مدنظر جایزه بودهاند، در این دوره از جایزه شرکت داده شده اند.
این جشنواره به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با حمایت و همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا، انجمن قلم ایران، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، حوزه هنری انقلاب اسلامی و مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار میشود.
نظر شما