امسال یکهزار و ۵۱۷ نفر در چابهار آموزش‌های مهارتی فراگرفتند

چابهار - ایرنا - رییس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهرستان چابهار گفت: امسال یک هزار و ۵۱۷ نفر از قشرهای مختلف خواهران و برادران در چابهار آموزش‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای را فراگرفتند.

عبدالحمید نارویی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهرستان چابهار در ۲ بخش خواهران و برادران آماده برگزاری دوره‌های آموزشی برای متقاضیان جویای مهارت و تکمیل مهارت براساس گروه‌های هدف است.

وی بیان کرد: علاوه بر ۲ مرکز ذکر شده، ۲ مرکز دیگر نیز در حال ساخت است که مرکز ۲ منظوره در روستای کُمب و یک مرکز جوش در منطقه مرادآباد است که بیش از ۷۰درصد مراحل ساخت و ساز آن انجام شده و در نخستین فرصت تکمیل و افتتاح خواهند شد.

او ادامه داد: با افتتاح این ۲ مرکز متقاضیان مهارت آموزی دغدغه‌ای برای آموزش‌ها نخواهند داشت و علاوه بر مراکز یاد شده ۱۷ آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد در رشته‌های فناوری اطلاعات، معماری، مراقبت زیبایی، امو باغی، هتل‌داری، گردشگری، صنایع تغذیه‌ای، صنایع پوشاک، صنایع چوب، صنایع تزئینی، هنرهای تجسمی و امور شیلات دایر است.

 رییس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهرستان چابهار گفت: تعداد مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی شامل هشت مرکز بین کارگاهی و چهار مرکز جوار کارگاهی در (هلدینگ توسعه پتروشیمی نگین مکران، مجتمع فولاد مکران، هتل لیپار و نیروگاه برق) در شرف تاسیس و به زودی افتتاح خواهند شد. «هلدینگ به معنای شرکتی است که مجموعه‌ای از شرکت‌ها، از لحاظ مدیریتی زیر نظر آن‌ فعالیت می‌کنند»

نارویی با اشاره به عملکرد آموزشی از ابتدای سال‌جاری تاکنون، اظهار داشت: آموزش به زنان سرپرست خانوار در محل  سکونتگاه‌های غیر رسمی  به تعداد ۱۷۹ نفر، آموزش ۵۸ نفر در بخش ساکنان مناطق روستایی، آموزش در بخش دانشگاه به تعداد ۸۰ نفر، آموزش در محیط واقعی کار ۱۰۵ نفر، آموزش به اهالی سکونتگاه‌های غیر رسمی ۸۵ نفر، آموزش ۶۹۲ در بخش ثابت شهری، آموزش در بخش سیار شهری ۴۲ نفر، آموزش معتادان بهبود یافته زندان ۳۰ نفر، کمپ ترک اعتیاد نِگور ۱۶ نفر، آموزش سربازان نیروهای مسلح ۱۴۵ نفر، آموزش در محیط کار واقعی ویژه سربازان نیروهای مسلح ۸۵ نفر انجام شده است. 

امسال یکهزار و ۵۱۷ نفر در چابهار آموزش‌های مهارتی فراگرفتند

۱۵ گروه هدف برای مهارت آموزی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای

نارویی با بیان اینکه گروه‌های هدف سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ۱۵ گروه هستند، خاطرنشان کرد: دانشجویان، دانش‌آموزان، سربازان وظیفه، زندانیان، افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانواده و اعضای خانواده‌هایشان، آسیب دیدگان اجتماعی از اعتیاد، ساکنان مناطق روستایی و عشایری، متقاضیان مهارت آموزی، شاغلان بنگاه‌های اقتصادی، زنان خانه‌دار، دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، مشمولان بیمه بیکاری برای تکمیل مهارت، کودکان کار و خیابان، پناهندگان و اتباع خارجی از جمله گروه‌هایی هستند که در حوزه‌های مختلف، آموزش‌های فنی حرفه‌ای را فرامی‌گیرند.

۱۲ کارگاه آموزشی 

رییس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهرستان چابهار ادامه داد: صنایع خودرو، صنایع دیزلی و دریایی، فناوری اطلاعات، برق صنعتی و ساختمان، تاسیسات، کارآفرینی، صنایع دستی دوخت‌های سنتی، صنایع فرش و چرم، صنایع بافت، صنایع دستی چوب فلز و سفال، صنایع پوشاک کارگاه شماره یک و شماره ۲، صنایع هنرهای تجسمی و تزئینی از جمله کارگاه‌های فعال آموزشی هستند.

نارویی بیشتر کارآموزان در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و آموزشگاه آزاد به کارآفرینی و تولید شغل می‌پردازند و با هماهنگی‌های انجام شده با صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون می‌توانند از تسهیلات با نرخ چهار درصد برای تشکیل تعاونی و ایجاد اشتغال اقدام کنند.