۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری برای بناهای تاریخی کردستان جذب شد

سنندج - ایرنا - مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان گفت: بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری با واگذاری بناهای تاریخی به ‌بخش خصوصی در استان جذب شد.

به‌ گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این اقدام زیرساختی و اصولی براساس دستورالعمل‌های مربوط به احیاء، مرمت و واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی اجرایی شده است و با واگذاری پنج اثر تاریخی علاوه بر حفظ آن‌ها، زمینه جذب گردشگران بیشتر به استان فراهم خواهد شد.

وی افزود: این پنج بنا شامل عمارت ملک‌التجار، منزل عرب‌زاده، منزل صحرایی، منزل جواهری، منزل آزموده اردلان و همچنین واگذاری زمینی به تعاونی ۴۵۱ صنایع‌ دستی است.

مدیرکل میراث فرهنگی کردستان ادامه داد: کاربری این بناها شامل مرکز فرهنگی و خانه تئاتر، چند اقامتگاه سنتی، کارگاه و فروشگاه تولید زیورآلات است که می‌توانند علاوه بر ایجاد اشتغال برای بیش از ۳۰ نفر، زمینه توسعه صنعت گردشگری، ترویج صنایع‌ دستی و همچنین ایجاد مرکزی برای توسعه و ترویج هنرهای نمایشی برای نخستین بار در استان را مهیا سازد.

وی اضافه کرد: این بناهای تاریخی به سرمایه‌گذارانی که صلاحیت آن‌ها احراز شده و توان سرمایه‌گذاری، مرمت و احیای بناهای تاریخی را دارند، برای مدت مشخص و براساس قرارداد معین واگذار شده است.

گویلیان گفت: یکی از اقدام‌های مهم این اداره‌کل مشارکت دادن بخش خصوصی در بحث مرمت و بهره‌برداری بناهای تاریخی بوده است که در همین راستا آماده همکاری و واگذری بناهای واجد شرایط به بخش خصوصی براساس قوانین و مقررات جاری هستیم.

وی با بیان اینکه بناهای تاریخی برای مرمت، احیا و بهره‌برداری، از طریق صندوق احیای بناهای فرهنگی تاریخی و ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار شده است، افزود: در طول سال‌های گذشته به دلیل حساسیت‌ و لزوم تهیه اسناد و طرح برای بررسی در کمیته نفائس ملی و تعیین‌کاربری، فقط ۲ بنای تاریخی از این راه قانونی با ریاست و حضور وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و مسوولان مربوطه در این کمیته، به بخش خصوص واگذار شده است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی کردستان یادآور شد: تمام برنامه‌های تعیین‌ کاربری استان در سال جاری تایید شده و در جلسه‌های متعدد با حضور نمایندگانی از این اداره‌کل و نهادهای دیگر از جمله مدیریت و برنامه‌ریزی استان، دفتر فنی استانداری، دادگستری، دارایی و اتاق بازرگانی، پنج بنای تاریخی و یک زمین در جوار عمارت آصف به متقاضیانی که دارای صلاحیت لازم بودند، واگذار شد.

۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است. از آثار ثبت شده استان در فهرست آثار ملی ۷۹۳ اثر غیرمنقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۹ اثر منقول، ۲۵ اثر میراث طبیعی و ۹۳ اثر میراث معنوی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha