به گزارش ایرنا، دکتر «محمودرضا مرادی» چهارشنبه شب در اولین جلسه انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه کرمانشاه افزود: بیماریهای مزمن مثل نارساییهای قلبی و کلیوی عموما درمان مناسبی ندارند و تنها ۲ راه اساسی برای درمان آنان وجود دارد، استفاده از پیوند اعضا که از سالها پیش در دنیا مرسوم بوده و استفاده از طب بازساختی و سلولهای بنیادی که بیشتر در مراحل اولیه و در بیماریهای پوست و استخوان قابلیت اجرا دارد.
وی اضافه کرد: پیوند اعضا از ۲ راه امکان دارد، دهنده زنده و یا فرد مرگ مغزی شده، باتوجه به اینکه دهنده زنده دارای محدودیت هایی است، بهترین راه پیوند از طریق افراد مرگ مغزی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: پیوند کلیه در کرمانشاه قدمتی دیرینه دارد و تاکنون بیش از هزار و ۷۵۰ پیوند کلیه انجام شده و بیش از ۷۰ پیوند استخوان نیز در کرمانشاه انجام گرفته است.
وی اظهار داشت: همچنین پیوند قرنیه و کاشت حلزون که یک تکنیک است در استان انجام می شود که رضایتمندی خاصی ایجاد کرده است.
مرادی گفت: امروز این جلسه به منظور یکی از معنوی ترین و انسانی ترین کارها برگزار شده است و امیدواریم بتوانیم آن را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم.
وی تصریح کرد: این جلسه باهدف انتخاب اعضای هیات مدیره انجمن و تقسیم کارها بین ارگانها و نهادهایی که قابلیت کمک دارند، تشکیل شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در این امر خیر و خداپسندانه نیازمند مشارکت جدی مردم هستیم، بدون همکاری مردم انجام کارها میسر نمی شود، همانطور که در اپیدمی کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی هر وقت مردم پای کار بودند، کرونا سیر نزولی پیدا می کرد.
آمار اهدای عضو در استان کرمانشاه وضعیت مناسبی ندارد به شکلی که در سال ۹۸ سیزده مورد، سال ۹۹ تنها یک مورد و در هشت ماه سپری شده از سالجاری سه مورد اهدای عضو داشته ایم.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۱۴ شهرستان، ۳۴ بخش، ۳۵ شهر و ۸۷ دهستان است.
نظر شما