میزان قاچاق دارو در داروخانه های زنجان به کمتر از نیم درصد رسیده است

زنجان - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با تاکید بر نظارت مستمر و بارزرسی از داروخانه های استان گفت: یکی از نتایج ملموس این بازرسی‌ها کاهش میزان قاچاق در داروخانه‌های استان بوده بطوری که به کمتر از نیم درصد رسیده است.

دکتر مریم نوبرانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در بخش دارو، نظارت مستمر بر نحوه تامین و توزیع دارو و بهبود دسترسی به مراکز تامین و تدارک دارو در داروخانه‌ها مد نظر این واحد دانشگاهی بوده و این مهم را بیش از گذشته مورد توجه قرار داده است.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر از میان ۶۰ شرکت پخش دارو فعال کشور، ۳۳ شرکت پخش سراسری دارو و یک شرکت پخش استانی دارویی را شامل می شود که نسبت به سال‌های گذشته افزایش ۵۴ درصدی را نشان می دهد.

این مسوول ادامه داد: با اقدامات انجام گرفته  شمار داروخانه‌ها هم از ۹۱ مورد به ۱۲۶ داروخانه در سطح استان ارتقا پیدا کرده است که علاوه بر افزایش دسترسی به داروها، بهبود کیفی ارائه خدمات دارویی هم مورد توجه بوده که بر این اساس تعداد بازرسی‌ها از ۹۱ داروخانه، ۱۹۸ مورد بود اکنون این رقم در ۱۲۶ داروخانه به بیش از ۷۸۰ مورد افزایش یافته است.

وی، با بیان اینکه بحران کرونا شرایط خاصی برای تامین دارو ایجاد کرد، اظهار داشت: همواره تامین به موقع داروهای مورد تایید کمیته کشوری کرونا مدنظر قرار گرفته و به نحوی اقدام شده که اقلام مورد نیاز به نحو قابل قبولی در تمامی مراکز دارویی استانی فراهم باشد و به رغم هزینه‌های بالای اقلام دارویی کرونا سعی بر این بوده که داروها به اندازه کافی در داروخانه‌های استان وجود داشته باشد.

نوبرانی افزود: تهیه اقلام حفاظتی در سطح بیمارستان‌ها هم مورد توجه بوده و در یک تعامل سازنده با واحدهای تولیدی، تلاش شد کمترین کمبود متوجه استان باشد و از ظرفیت‌های استانی به نحو مناسب استفاده شود.

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: در دوران شیوع بالای کرونا، حتی برخی از واحدهای تولیدی تغییر کاربری داده و با توجه به دستورالعمل‌های روز، اقدام به تولید اقلام حفاظتی کردند که به غیر از تامین این اقلام به صورت کمی، کیفیت نیز مورد توجه دانشگاه بود و تلاش شد این مهم مطابق با استانداردهای ابلاغی باشد.

وی همچنین با اشاره به نقش غذا و دارو در حفظ و ارتقای سلامت جسمی و فکری افراد جامعه نیز گفت: سلامت جسمی و فکری تحت تاثیر پیامدهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی قرار دارد، بر این مبنا، معاونت غذا دارو وظیفه‌­ نظارت بر تولید، نحوه نگهداری و عرضه در خصوص کالاهای سلامت محور را برعهده دارد.

این مسوول خاطرنشان کرد: این معاونت بر اساس ضوابط و چارچوب‌های سازمان غذا و دارو این مهم را رصد می‌کند و از طرفی کارهای دیگری به منظور اطلاع‌رسانی مناسب برای افزایش میزان آگاهی افراد انجام گرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha