«عباس دانشور حکیمی میبدی» روز شنبه طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: موسسه مالی توسعهای ایران و پاکستان (PAIR) در سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷ میلادی) و با سرمایه گذاری مشترک دو دولت تشکیل گردید.
وی اظهار داشت: موسسه مذکور مستقر در شهر تجاری «کراچی» در جنوب پاکستان و دارای یک شعبه در شهر «لاهور» مرکز ایالت پنجاب میباشد که زیر نظر بانک مرکزی پاکستان و طی بیش از ۱۴ سال فعالیت خود همواره سود آور بوده است.
دانشور گفت: تاکنون عمده فعالیت این موسسه ارائه تسهیلات مالی در قالب سرمایه ثابت و سرمایه در گردش به واحدهای صنعنی و تجاری مستقر در پاکستان بوده است و اخیرا ارائه خدمات مشاورهای به تجار و سرمایه گذاران هر دو کشور را نیز به سبد محصولات خود اضافه نموده است.
دانشور حکیمی افزود: مجموع جمعیت دو کشور بالغ بر ۳۰۰ میلیون نفر است که معادل ۶۰ درصد جمعیت اتحادیه اروپا است، لذا بازار بسیار خوبی پیش روی تجار و سرمایه گذاران دو کشور میباشد که متاسفانه به دلایل مختلف استفاده از این بازار مغفول مانده است که میتوان از طریق برگزاری نمایشگاههای تخصصی و تجاری و همچنین تبادل هیاتهای اقتصادی به شناساندن بازار دو کشور کمک نمود.
وی گفت: ما نیز در موسسه مالی- توسعهای ایران و پاکستان در تلاش هستیم تا نقش قابل قبولی را در این خصوص ایفا نماییم و پیشنهاد میگردد تا این موسسه به عضویت کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان درآید، چرا که با توجه به برخورداری از نیروی کارشناسی توانمند در این موسسه، میتوانیم به تسهیل مناسبات اقتصادی بین دو کشور کمک کنیم.
مدیرعامل موسسه مالی-توسعهای ایران و پاکستان در پایان ابراز امیدواری کرد که با رفع مشکلات تحریمی حاکم بر سیستم بانکی بتوان از همه پتانسیلهای موجود برای ارتقای توسعهی دو کشور استفاده نمود و با حضور این موسسه در پاکستان، حتی امکان تاسیس بانک مشترک دو کشور نیز دور از انتظار نمیباشد.
قرار است دوری آتی نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان اواخر آذرماه امسال در شهر اسلامآباد برگزار شود.
نهمین نشست کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان نیز روزهای ۱۵ و ۱۶ آبانماه امسال با سفر رسمی «عبدالرزاق داود» مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی و سرمایه گذاری به تهران برگزار شد.
نظر شما