«حسن نوریان» روز چهارشنبه طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در شهر کراچی مرکز ایالت 'سِند' در جنوب پاکستان با ابراز خرسندی از تحولات اخیر میان ایران و پاکستان در حوزههای سیاسی، اقتصادی، بازرگانی و تجارت مرزی، افزود: ایران و پاکستان دو کشور همسایه مهم با حدود یک هزار کیلومتر مرز مشترک هستند که هر دو نظام سیاسی شان «جمهوری اسلامی» است و از اشتراکات تاریخی و فرهنگی فراوانی برخوردارند.
وی اظهار داشت: ظرفیتهای بسیار عظیمی در حوزه توسعه مناسبات دوجانبه وجود دارد و معتقدیم مناسبات بازرگانی و اقتصادی ایران و پاکستان هم سطح روابط سیاسی دوکشور نیست، درحالی که اراده مقامهای عالی دوطرف گسترش بیش از پیش همکاریهای تجاری و افزایش مناسبات اقتصادی میباشد.
لزوم فراهم سازی زمینه برای شناخت بازرگانان و بخشهای خصوصی دو کشور
حسن نوریان گفت: علیرغم مشترکات جغرافیایی دو کشور همسایه، سطح شناخت بازرگانان و بخشهای خصوصی ما از ظرفیتها و نیازهای متقابل کافی نیست. لذا فراهم سازی اطلاعات برای افزایش این شناخت در حوزههای مختلف در جهت تامین نیازهای متقابل نیاز مبرم دو کشور دوست وهمسایه است.
وی بر لزوم برگزاری جلسات مشترک بین تجار و بازرگانان ایران، برگزاری منظم نمایشگاهها به میزبانی شهرهای مختلف دو کشور، بهرهگیری از توانمندیهای بخش خصوصی و اقدامات مشابه تاکید کرد.
سرکنسول کشورمان همزمان با دومین روز از برگزاری نمایشگاه بین المللی صنعت ماشین آلات در کراچی، چنین رویدادهای تجاری-بازرگانی را یک راهکار موثر برای معرفی ظرفیتهای ایران و پاکستان دانست و گفت: برنامه نمایشگاهی به افزایش شناخت از ظرفیتهای متقابل کمک قابل توجهی میکند.
وی گفت: ما شاهد حضور تعدادی از شرکتهای ایرانی در نمایشگاه بین المللی هستیم که برای اولین بار بعد از دوره کرونا در کراچی در حال برگزاری است و جمهوری اسلامی ایران دارای یک پاویون اختصاصی با مساحت حدود ۳۰۰ متر مربع میباشد.
عزم ایران و پاکستان برای اجرای توافقات تجاری
نوریان تاکید کرد: انتظار میرود با توجه به سفر اخیر مشاور نخست وزیر و سرپرست وزارت بازرگانی پاکستان به تهران و برگزاری نشست نهمین کمیته مشترک دو کشور، طی چند ماه آینده شاهد اتفاقات خوبی در زمینه رفع موانع تجاری بین دو کشور باشیم.
وی افزود: جلسه کمیته مشترک تجاری در تهران به فراهم شدن مقدمات امضای قرارداد تجارت آزاد بین ایران و پاکستان کمک میکند.
نوریان با توجه به توافق مقامات دوکشور برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ابراز داشت: به احتمال زیاد در اواخر آذرماه امسال در اسلامآباد، کمیسیون مذکور تشکیل و گامهای موثری برای پرداختن به مسائل مختلف در جهت پیشبرد همکاریهای تجاری و بازرگانی برداشته میشود.
سرکنسول ایران در کراچی گفت: استفاده از مرزهای مشترک ظرفیت بسیار خوبی است که با توجه به توافق دو کشور برای تاسیس بازارچههای مرزی، تقویت سطح معیشتی و بازرگانی مرزنشینان، این موضوع هم میتواند در واقع در صدر اولویت برنامههای دو طرف قرار گیرد.
وی تاکید کرد: امروز نیاز است که دغدغه های تجار، جامعه بازرگانان و بخش خصوصی را در اولویت رسیدگی قرار دهیم و از همه مهم تر، دو کشور باید بحث ایجاد سازوکاری برای نقل و انتقالات پولی و بانکی را در دستور کار جدی قرار دهند.
نوریان گفت: با توجه به فنی و تخصصی بودن این موضوع به نظر میرسد که بانکهای مرکزی ایران و پاکستان بایستی گفتوگوهای فنی خودشان را از سر بگیرند و در زمینه ساز و کار تهاتر و چارچوب تسویه مالی بین تجار و بازرگانان و بحث گشایش حساب بانکی نزد بانکهای مرکزی یکدیگر جلسات سازندهای برگزار نمایند.
نظر شما