کلاف سردرگم قیمت گوشت قرمز در کرمانشاه

۷ آذر ۱۴۰۰، ۱۱:۴۷
کد خبر: 84557805
کلاف سردرگم قیمت گوشت قرمز در کرمانشاه

کرمانشاه - ایرنا - قیمت گوشت قرمز در کرمانشاه به نسبت دیگر استان‌ها گرانتر است و نشست‌های متعددی برای تنظیم قیمت این کالای اساسی نیز برگزار شده اما تاکنون بی‌نتیجه بوده‌ است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، شنبه شب اعضای ستاد تنظیم بازار استان بار دیگر برای تنظیم قیمت گوشت در سالن شهدای دولت به دور هم جمع شدند اما این نشست هیچ نتیجه قطعی برای تعیین قیمت گوشت قرمز به دنبال نداشت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در این نشست در رابطه با گران بودن قیمت گوشت در شهر کرمانشاه به نسبت دیگر شهرستان های استان، گفت: قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در بازار کرمانشاه باید ۱۲۰ و ۱۲۷ هزار تومان باشد اما اکنون در بازار با قیمت ۱۳۰ و ۱۴۰ هزار تومان عرضه می شود.

«نوربخش حاتمی» توضیح داد: این قیمت مربوط به گوشت به همراه استخوان و چربی است و در صورت تفکیک گوشت این قیمت ها افزایش پیدا می کند.

«محسن دارابی» رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این نشست موضوع همسان‌سازی قیمت گوشت در سراسر استان را مطرح کرد و گفت: باید یک قیمت سراسری برای گوشت در استان اعلام کنیم تا اختلاف قیمت بین شهرستان ها با کرمانشاه برطرف شود.

این پیشنهاد رییس سازمان صمت با مخالفت حاضرین روبه رو شد؛ فرماندار کرمانشاه به عنوان یکی از مخالفان این پیشنهاد گفت: قیمت گوشت در مرکز استان گرانتر است؛ از این رو اگر قیمت گوشت در شهرستان ها را متناسب با مرکز استان اعلام کنیم منجر به ایجاد اخلال در بازار شهرستان ها می شود.

بر اساس آمارها سالانه ۴۰ هزار تن گوشت قرمز در این استان تولید می شود که ۱۰ هزار تن از آن مازاد بر نیاز و ارسالی به سایر استان‌ها است؛ با این حال گوشت در شهر کرمانشاه حدود ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان گرانتر از دیگر نقاط کشور به فروش می رسد.

«فضل الله رنجبر» اعلام قیمت گوشت در هر شهرستان را منوط به بررسی های دقیق کارشناسی مختص هر شهرستان دانست و گفت: باید بر اساس مولفه های موجود در بازار هر شهرستان برای تعیین قیمت اقدام کنیم.

یکی از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست قیمت گوشت دام نر و ماده بود که در شهر کرمانشاه این قیمت ها همگی به بالاترین حد یعنی معادل قیمت دام نر محاسبه می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه که در غیاب استاندار ریاست ستاد تنظیم بازار را بر عهده داشت، نتیجه گیری در رابطه با قیمت گوشت را به نشست بعدی موکول کرد.

«بهزاد باباخانی» توضیح داد: تیم های کارشناسی سازمان های جهاد کشاورزی و صمت قیمت گوشت را بر اساس نوع جنسیت دام و کیفیت ارائه به مشتری مشخص کنند تا به صورت قطعی در رابطه با آن تصمیم گیری شود.

قیمت بالا با وجود تولید مازاد

به گزارش ایرنا، بر اساس آمار ها سالانه ۴۰ هزار تن گوشت قرمز در این استان تولید می شود که ۱۰ هزار تن از آن مازاد بر نیاز و ارسالی به سایر استان‌ها است؛ با این حال گوشت در شهر کرمانشاه حدود ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان گرانتر از دیگر نقاط کشور به فروش می رسد.

به گفته کارشناسان اقتصادی، عمده دلیل گرانی قیمت گوشت در کرمانشاه، سنتی و بی نظم بودن روند کشتار و عرضه است؛ از این رو مدیران استانداری کرمانشاه اردیبهشت ماه امسال وعده داده بودند که کشتارگاه ها تا ۲۰ تیر ماه به صورت کامل صنعتی خواهند شد که این موضوع تا کنون محقق نشده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی پیش تر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا عمده دلیل افزایش بی‌رویه قیمت گوشت در کرمانشاه را مربوط به بعد از کشتارگاه و از طرف واسطه‌ها دانست و افزود: وجود این واسطه‌ها باعث شده شاهد حباب قیمت ۲۰ تا ۳۰ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز باشیم.

مدیران استانداری کرمانشاه اردیبهشت ماه امسال وعده داده بودند که کشتارگاه ها تا ۲۰ تیر ماه به صورت کامل صنعتی خواهند شد که این موضوع تا کنون محقق نشده است.

نکته دیگری که حاتمی به آن اشاره کرد تفاوت قیمت گوشت گاو پیر، ماده با گوشت گاو و گوساله جوان در میدان دام بود بطوریکه از ۲۰ تا ۴۵ هزار تومان در هر کیلوگرم متغیر است اما در عمل قصابی‌ها این نوع گوشت را با حداکثر قیمت و به صورت برابر می‌فروشند.

طبق فرمولی که او ارایه داد اگر هر کیلوگرم گوشت گوساله زنده را حداکثر ۵۰ هزار تومان فرض کنیم باید در نهایت بعد از کشتار با قیمت ۹۰ هزار تومان در قصابی‌ عرضه شود حتی اگر برخی هزینه‌های جانبی هم به آن اضافه شود این قیمت باید ۱۱۰ یا ۱۱۵ هزار تومان باشد اما در عمل اینگونه نیست.

سود بیشتر قصاب

مدیر کشتارگاه دام بیستون در خصوص چرایی گرانی گوشت به خبرنگار ایرنا گفت:‌ حاشیه سود قصابان باید هشت درصد باشد اما در عمل می‌بینیم اینگونه نیست و برخی با هزینه تراشی عمدی می‌خواهند دستشان در افزایش سود باز باشد.

«سیاوش میری» اظهار کرد تحویل گوشت از کشتارگاه تا قصابی بدون هزینه است در نتیجه حتی اگر قصاب سود ۲۰ هزار تومانی بر روی هر کیلوگرم گوشت ببرد نباید قیمت‌ها اینگونه باشد که می‌بینیم حتی تا کیلویی ۱۴۰ هزار تومان هم می‌رسد.

کمبود نظارت‌ها

رییس اتحادیه قصابان کرمانشاه هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، کمبود نظارت‌ها را دلیل افزایش قیمت گوشت دانست و گفت: در نهایت این نهادهای نظارتی هستند که باید مشخص کنند قصاب دام را فلان مبلغ بخرد و به فلان مبلغ هم بفروشد اما از طرفی باید حق داد که با ۱۴ بازرس در سازمان بازرسی اصناف نظارت بر ۶ هزار عضو کار دشواری است.

«حسن آمویی» با اشاره به فعالیت ۲۱۰ قصابی جواز دار در شهر کرمانشاه، حاشیه سود آنها را از محل فروش هر کیلوگرم گوشت ۱۰ درصد اعلام کرد و افزود:‌ بسیاری از قصابان مستاجر هستند و هزینه‌هایی برق و مالیات و ذبح را اگر به اجاره مغازه اضافه کنیم می‌بینیم درآمد زیادی ندارند.  

افزایش کشتار غیرمجاز دام در کرمانشاه

گرانی گوشت و عدم مدیریت مناسب باعث شده تا این روزها شاهد رشد قارچ گونه لاشه‌های دام آویزان کشتار غیرمجاز در گوشه و کنار شهر باشیم موضوعی که علاوه بر زشت کردن سیمای شهری سلامت شهروندان را هم تهدید می‌کند.

در گذشته وقتی از کرمانشاه خارج می‌شدیم در کنار جاده شاهد ذبح گوسفند و لاشه‌های آویزان بودیم اما امروز این اقدام غیرمتعارف را در مناطق شهری نیز می‌بینیم.

به گفته فرماندار کرمانشاه، موضوع کشتار غیر مجاز دام آنقدر افزایش پیدا کرده که چند نقطه شهر از جمله انتهای دولت آباد، شهرک اسلامی و ده مجنون علاوه بر ذبح دام به محلی برای فروش دام زنده نیز تبدیل شده‌اند.

رنجبر تابستان امسال در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان از کوتاهی برخی دستگاه‌ها در برخورد قاطع با متخلفان انتقاد کرد و اظهار داشت: لازم است برای برخورد با این پدیده، اجراییات شهرداری، دامپزشکی، مرکز بهداشت، نیروی انتظامی، بازرسی اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت و  حفاظت محیط زیست پای کار بیایند.

به گزارش ایرنا، موضوع گرانی قیمت گوشت در کرمانشاه نسبت به دیگر نقاط کشور از سال‌های گذشته در ستاد تنظیم بازار مطرح شده اما تاکنون به غیر از زمان‌های کوتاهی، این اختلاف قیمت جبران نشده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha