مانور آمادگی «زلزله و ایمنی» در مدارس استان همدان برگزار شد

همدان- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان گفت که بیست و سومین مانور سراسری «زلزله و ایمنی» صبح امروز(دوشنبه) به صورت همزمان و به ۲ شیوه حضوری و مجازی در دو هزار و ۵۰۰ مدرسه این استان برگزار شد.

«علیمردان طالبی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وزارت کشور ۲ نوع دستورالعمل برای برگزاری این دوره از مانور آمادگی مواجهه با زلزله و حفظ ایمنی را با توجه به وضعیت کرونایی در مناطق و شهرستاهای کشور تدوین و ابلاغ کرده است.

وی افزود: برهمین اساس مانور ایمنی زلزله در مناطق و شهرستان های با وضعیت آبی به صورت حضوری و در دیگر مناطق(وضعیت زرد، نارنجی و قرمز) این مانور تمرینی به صورت غیرحضوری و مجازی با استفاده از توان معلمان و مربیان در بستر  شبکه آموزشی شاد برگزار شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان با اشاره به اینکه از مجموع ۱۰ شهرستان این استان، شهرستان های «ملایر، نهاوند و بهار» در وضعیت آبی و هفت شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند، تصریح کرد: مطابق با این شرایط و دستورالعمل ابلاغی وزارت کشور، مانور ایمنی و زلزله امروز به ۲ شیوه حضوری و مجازی در سطح شهرستان های تابعه استان همدان برگزار شد.

به گفته طالبی، آشنایی بهتر و دقیق دانش آموزان با نحوه صحیح پناه گرفتن و حفظ ایمنی و همچنین خروج ایمن از محل در هنگام وقوع زلزله از مهم ترین اهداف این مانور تمرینی است که در جریان برگزاری با حضور کارشناسان مربوطه به دانش آموزان ارائه می شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان با اشاره به رویکرد جدید آموزش ها مبتنی بر «محله و خانه»، اظهار داشت: دانش آموزان شرکت کننده در این مانور آموخته های خود را به دیگر اعضای خانواده منتقل می کنند.

به گفته وی، وقوع ۳۴ مخاطره طبیعی در کشور ثبت شده که از این تعداد ۲۲ مخاطره از جمله زلزله، سیل، خشکسالی، برف و کولاک، یخبندان و گرما زدگی در استان همدان نیز روی می دهد.

به گزارش ایرنا، بزرگ ترین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس سراسر کشور با به صدا درآمدن زنگ زلزله و ایمنی به طور همزمان در سراسر کشور با دستورالعمل پناه گیری ایمن، خروج اضطراری ایمن، تخلیه مجروحین و مصدومین احتمالی، اطفای حریق و اسکان اضطراری برگزار شد.

سرعت عمل و افزایش مهارت های دانش آموزان از ویژگی مهم مانور سراسری زلزله و ایمنی مدارس است.

همچنین پناه گیری و خروج اضطراری ایمن د۲ رکن مهم و اساسی در هنگام وقوع زلزله به ویژه در مدارس است که تمرین و تکرار آن برای سلامت و ایمنی دانش آموزان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

زلزله حادثه ای طبیعی است که بر اثر لرزش زمین به وجود می آید و به طور معمول در گسل های پوسته سخت زمین و در زیر خاک سطحی رخ می دهد.

زمین لرزه پدیده ای طبیعی است که ناآگاهی نسب به آن سبب بروز مشکلات بسیاری بین جوامع می شود. یافته های علمی نشان می دهد که علاوه بر (اندرکنش خاک و سازه (soil structure interaction) عبارت است از بررسی تأثیر وجود خاک در پاسخ سازه تحت بار دینامیکی،  اندرکنش خاک و سازه از جمله مباحث مهندسی ژئوتکنیک و مهندسی زلزله می‌باشد.) حرکات زمین با سازه ها، چگونگی عملکرد انسانها در قبل، هنگام و بعد از وقوع این پدیده طبیعی می تواند بر میزان خسارات ناشی از آن تاثیر بسیاری داشته باشد. در این راستا ایجاد زمینه های مناسب در جهت ارتقای سطح آگاهی مردم و فرهنگ سازی مناسب برای واکنش صحیح در زمان زلزله می تواند بسیار مفید واقع شود.

مانور سراسری زلزله و ایمنی مدارس از سال ۱۳۷۵ به پیشنهاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در مهدکودک‌ها و مدارس ابتدایی تهران، به اجرا درآمد و از سال ۱۳۷۸ به سراسر کشور تسری یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha