مهرداد حسن زاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از پایان بررسیهای و جمعبندی گسل توسط کارشناسان زمین شناسی حاضر در منطقه نتایج در اختیار رسانهها قرار میگیرد.
وی یادآور شد: البته فیلمی که به عنوان خروج گاز از دل زمین و یا آتش فشان در منطقه زلزله هرمزگان منتشر میشد متعلق به این استان نیست.
وی همچنین گفت: در زمان وقوع زمین لرزه پنج ریشتری در روستای ذرتو حضور داشتیم که از بالای کوه حالت دوده و خاک به هوا برخاست و در نهایت شبیه لکه ابر شد، البته ماهیت آن مشخص نشد.
مردم مناطق زلزله زده هرمزگان به محل خروج گازهای درونی زمین نزدیک نشوند
مدرس گروه زمین شناسی دانشگاه هرمزگان گفت: گازهای خروجی در مناطق زلزله زده این استان به احتمال زیاد گوگردی باشدو جای نگرانی ندارد اما مردم به آنها نزدیک نشوند چرا که تنفس آنها را با مشکل روبهٰرو می کند.
به گزارش ایرنا، فیلمی از خروج گاز از زمین در اینترنت پخش شده که گفته میشود متعلق به منطقه زلزله زده هرمزگان است، روز دوم وقوع زمین لرزه نیز خبرنگار ایرنا شاهد خروج گاز از زمین در بالای کوه در روستای ذرتو بود.
پیمان رضایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: زمین لرزههای مهم میتوانند با آزاد شدن گاز در قبل و بعد از وقوع زلزله همراه باشند، زلزله اصلی که در محدوده بخش فین شهرستان بندرعباس رخ داده منجر به ایجاد شکستگیهای مختلفی شده که در نتیجه آن مسیری برای خروج گازهای درون زمین ایجاد شده و این گازها از طریق آنها به بیرون متصاعد میشوند.
وی ادامه داد: در واقع گازهای درونی زمین از طریق شکستگیهای که بعد از زمینلرزه ایجاد میشوند به سطح زمین می رسند، به عبارتی زمانی که شکستگی ایجاد میشود این گازها راحتتر خارج میشوند،
رییس مسوول کارگروه تعاملات ملی انجمن رسوب شناسی ایران انجمن ملی رسوب شناسی ایران اضافه کرد: ترکیب گاز خروجی در این منطقه به احتمال ۹۹ و ۹ دهم درصد بوی گوگرد بدهد چرا که در محدوده فین آب گرم وجود دارد که بوی گوگرد میدهد، این گازها درون زمین بودهاند و تا زمانی که در درون زمین بودند تحت فشار در آبهای زیر زمینی بودهاند که در قالب چشمههای آب گرم گنو و فین خود را ظاهر میکردند.
عضو انجمن زمین شناسی نفت ایران انجمن زمین شناسی نفت ایران اشاره کرد: اکنون شکستگی های فراوانی به موازات و عمود بر گسل اصلی ایجاد شده و زمینه برای خروج گازهای درونی فراهم شده است و چیزی به نام خطر آتش فشان در آن منطقه وجود ندارد.
وی افزود: ویژگیهای زمین شناسی در هرمزگان تا رشته کوه زاگرس به گونهای است که چیزی به نام آتش فشان در آن وجود ندارد و از طرفی در رشته کوه زاگرس که به لحاظ زمین شناسی از گسل میناب آغاز و تا کرمانشاه و بعد از آن چیزی به نام آتش فشان نیست و این گازها هیچکدام منشاء آتش فشانی نداشته و احتمال دارد مقداری ماده آلی داشته باشند.
زمین لرزه ۶.۴ ریشتری حدود ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۰ بخش فین هرمزگان را به لرزه درآورد، این لرزه پس لرزههای متعددی به دنبال داشت.
شدت این زمین لرزه به حدی بود که در سایر استانهای همجوار از جمله فارس و کرمان نیز احساس شد.
برخی منازل بخش فین بر اثر این زمین لرزه بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدند.
نظر شما