۱۲ آذر ۱۴۰۰، ۲۰:۰۴
کد خبر: 84564198
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پیکر آیت‌الله رضی شیرازی در قم تشییع شد

۱۲ آذر ۱۴۰۰، ۲۰:۰۴
کد خبر: 84564198
پیکر آیت‌الله رضی شیرازی در قم تشییع شد

قم ـ ایرنا ـ پیکر آیت‌الله سید رضی شیرازی از استادان حوزه علمیه تهران، عصر امروز از مسجد امام حسن عسکری(ع) به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در شهر قم تشییع شد.

به گزارش ایرنا، آیین ارتحال آیت‌الله سید رضی شیرازی با حضور نمایندگان بیوت مراجع تقلید، علما، فضلا و طلاب حوزه علمیه و قشرهای گوناگون مردم در مسجد امام حسن عسکری(ع) برگزار شد.

سپس، پیکر این استاد حوزه علمیه به سمت بارگاه ملکوتی کریمه اهل بیت(ع) تشییع و در صحن امام رضا(ع) نماز بر پیکر این عالم ربانی توسط آیت‌الله سید موسی شبیری زنجانی از مراجع تقلید اقامه شد.

پیکر آیت‌الله سید رضی شیرازی پس از تشییع در قم، به نجف اشرف (عراق) منتقل و در جوار بارگاه نورانی حضرت علی(ع) در مقبره میرزای بزرگ شیرازی به خاک سپرده می شود.

آیت‌الله حاج سید رضی شیرازی؛ مجتهد، فقیه و فیلسوف و استاد حوزه علمیه تهران، ۱۰ آذرماه جاری در ۹۳ سالگی دارفانی را وداع گفت؛ پیکر پاک این عالم، صبح امروز در تهران نیز تشییع شد.  

وی متولد ۱۳۰۷ در نجف و از مریدان امام خمینی(ره) و از همراهان و مبلغان انقلاب اسلامی بود، او از اعضای خاندان میرزای‌شیرازی بزرگ بود که از سال ۱۳۳۸ هجری خورشیدی تاکنون به تدریس سطوح عالیه خارج فقه، اصول و فلسفه در تهران پرداخت و حاصل این سال‌ها تربیت علمی و اخلاقی شاگردان متعدد و تالیف کتاب‌های علمی است.

وی در این مدت، علاوه بر اشتغالات علمی به اقامه جماعت در مسجد شفای تهران و تفسیر قرآن و بیان مباحث اخلاقی و تربیت جوانان و مشتاقان علوم اسلامی و بحث و گفت‌وگو با اقلیت‌های مذهبی اهتمام داشت.

وی در نجف به تحصیل مراحل علمی، اعم از مقدمات، سطح و خارج فقه و اصول پرداخت؛ برجسته‌ترین استادان وی در نجف بزرگانی همچون سید محمدحسین شیرازی، جد مادری ایشان محمدکاظم شیرازی و حسین حلی بوده‌اند.

آیت‌الله حاج سید رضی شیرازی نخستین اجازه اجتهاد را در سال‌های جوانی از محمدحسین کاشف الغطا دریافت کرد و خارج فقه را به مدت هفت سال از محمدتقی آملی درک فیض کرد.

وی کتاب‌های فلسفه و عرفان از قبیل شرح منظومه، اشارات، اسفار و شرح فصوص را نزد فلاسفه و فقهای مشهوری چون آقا میرزا مهدی الهی قمشه‌ای، آقا میرزا ابوالحسن شعرانی، سید ابوالحسن رفیعی قزوینی، آقا میرزا احمد آشتیانی، فاضل تونی، میرزا محمدعلی حکیم شیرازی و حایری سمنانی فرا گرفت.

از آثار او درس‌هایی از شرح منظومه است؛ ابیات حکیم الهی، ملا هادی سبزواری (۱۲۱۲-۱۲۹۰ ه. ق) در حکمت الهی و مباحث مرتبط با آن (۱۰۴۹ بیت) با عنوان المنظومه فی الحکمه شناخته می‌شود؛ همچنین شرح جامع او بر همین ابیات، به شرح منظومه، در نزد اهل حکمت شناخته شده؛ این کتاب مجموعه تقریرات دروس سید رضی شیرازی و توضیحات لازم و ضروری پیرامون فهم هر قطعه از ابیات منظومه است؛ این اثر در ۲ مجلد و بیش از ۲ هزار صفحه توسط انتشارات حکمت در سال ۱۳۸۳ برای نخستین بار منتشر و به عنوان کتاب برگزیده سال حوزه انتخاب شد.

همچنین آیت‌الله حاج سید رضی شیرازی در تیرماه ۱۳۵۸ مورد سوءقصد گروه تروریستی فرقان قرار گرفت./

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha