محمدصادق معتمدیان روز شنبه در نخستین جلسه شورای هماهنگی استانی احیای دریاچه ارومیه افزود: آموزش کشاورزان برای تغییر الگوی کشت، استفاده از سیستم های نوین کشاورزی، کاشت محصولات کم آب بر واستفاده از ظرفیت رسانه ها از جمله راهکارهای مهمی است که در راستای احیای دریاچه ارومیه باید مورد توجه مدیران حوزه ترویج جهاد کشاورزی استان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: همچنین هوشمند سازی و شناسایی چاه های غیر مجاز آب در مناطق روستایی و استفاده از سیستم های جدید آبیاری در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اهمیت فراوانی دارد.
وی ادامه داد: یکی از اولویت های جهاد کشاورزی آذربایجان غربی درراستای احیای دریاچه ارومیه و بهبود روند آبی حوضه آبریز این دریاچه، ایجاد گلخانه های با متراژ بالا و کشت محصولات کم آببر است.
استاندار آذربایجان غربی گفت: یکی از پروژه های فاخر در اجرای طرح احیای دریاچه ارومیه احدث تونل انتقال آب از سد کانی سیب بود که با تلاشهای انجام شده به اتمام رسید.
معتمدیان افزایش اختیارات دستگاه های متولی احیای دریاچه ارومیه و اختصاص منابع مالی اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه از منابع ملی را مورد تاکید قرار داد وافزود: رسانه ها باید اقدامات انجام شده در اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه را به اطلاع مردم برسانند.
در این جلسه مدیران دستگاه های اجرایی استان گزارشی از روند فعالیت های پروژه های احیای دریاچه ارومیه را ارائه کردند.
به گزارش ایرنا، وضعیت دریاچه ارومیه با کاهش بارش ها چندان مطلوب نیست و به ارقامی بسیار پایین تر از پیش بینی ها رسیده که با توجه به این امر در کنار ادامه طرح های پیشین، طرحی نو به ویژه برای کم شدن مصرف آب نیاز است که به همت دولت سیزدهم این امر قابل دستیابی خواهد بود.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است در مدت ۱۰ سال (از ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۴ ) به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
نظر شما