مهندس پژمان شهابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص کشت انتظاری اظهار داشت: در این روش کشاورز در آخرین فرصت تاریخ کشت بذرها را زیر خاک می کند به علت رطوبت کم و همچنین سرما دانه سبز نخواهد شد.
وی افزود: دانه ای که به صورت انتظاری کشت شده است در بهار سبز خواهد شد که در این روش عملکرد محصول بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش می یابد زیراه ریشه ها آنچنان توسعه پیدا نکرده اند.
شهابی اظهار داشت: در کشت به موقع کشاورزان پس از بارش باران و یا آبیاری در شرایط مساعدآب و هوایی بذر را در زمین می پاشند که محصول سبز می شود و در فصل سرد به خواب خواهد رفت.
وی با بیان اینکه کشاورزان در سال های کم آب حتی خشکه کاری نیز خواهند کرد افزود: خشکه کاری غلات نیز در آخرین تاریخ کشت انجام می شود؛ در این نوع کشت اراضی دارای کلوخ های بزرگی خواهد شد که ریز کردن آن برای کشاورزی صرفه اقتصادی نخواهد داشت و همچنین موجب فرسایش بادی می شود.
کشاورزان کشت و کار سنتی را رها کنند
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کشاورزان هم اینک در شرایط خشکسالی و نبود باران موثر باید روش های سنتی را کنار بگذرانند و آنان گاو آهن را کنار بگذرانند و با ماشین آلات و ادوات جدید کار کنند.
شهابی از کشاورزان خواست تا با ماشین آلات جدید زمین را آماده برای کشت کنند و افزود: بهره برداران باید از گاوآهن های قلمی و یا پنبه غازی در مزارع استفاده کنند و شخم را در عمق بالا انجام دهند که باعث حفظ رطوبت می شود.
وی اظهار داشت: در کشاورزی جدید و مدرن شخم زیاد و عمیق کاری نمی شود و هم اینک باید کشاورزان از روش کشت مستقیم و بدون خاک ورزی کشت کنند.
شهابی افزود: شخم و دیسک زدن اراضی زراعی مربوط به سال های پرباران است که خاک از رطوبت بالایی برخوردار بود اما هم اینک این روش باعث فرسایش آبی و خاکی خواهد شد زیرا رطوبت کافی در خاک وجود ندارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه به علت نبود بارندگی موثر در فصل پاییز ۶۰ درصد اراضی دیم استان زیر کشت غلات نرفت گفت: دیمکاران این استان تاکنون حدود ۴۰ درصد از اراضی را زیر کشت گندم و جو برده اند و در برخی از مناطق به علت نبود بارندگی موثر امکان آماده سازی برای کشت و کار وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دیمکاران استان برای کشت و کار تا نیمه دی ماه مهلت دارند اظهار داشت: کشاورزان پارسال در سطح ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی دیم گندم کشت کرده بودند، پیش بینی می شود امسال نیز در این میزان سطح گندم کشت کنند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
نظر شما