اللهکرم نصیری روز دوشنبه در شورای هماهنگی بانکهای چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: با توجه به نزدیک بودن سفر رییسجمهوری و هیات دولت به استان، خدماترسانی به موقع به زلزلهزدگان کوهرنگ در دستور کار باشد.
وی افزود: بانکهای عامل مشخص شده برای خدماترسانی به زلزلهزدگان کوهرنگ مانند صادرات، ملت، تجارت و سپه در این شهرستان مستقر شوند و نسبت به تسریع در روند پرداخت تسهیلات اقدام کنند.
نصیری اجرای مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام و تصریح کرد: بانکهای عامل استان اجرای این مصوبات را تسهیل و زمینه رونق تولید در استان را فراهم کنند.
وی یادآور شد: در سفر رییسجمهوری و هیات دولت، آخرین وضعیت طرحهای تولیدی تملیک شده از سوی بانکهای عامل در چهارمحال و بختیاری بررسی میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بانکهای عامل نسبت به بروزرسانی و ارزیابی دوباره وثیقههای بانکی اقدام و از سرمایهگذاران واقعی حمایت کنند.
وی بانکهای عامل را خط مقدم جبهه تولید دانست و گفت: مشکلات موجود در حوزه سرمایهگذاری شناسایی و راهکارهای قانونی رفع آن ارائه شود.
نصیری تاکید کرد: دبیرخانه شورای هماهنگی بانکهای چهارمحال و بختیاری اطلاعات مرتبط با منابع و مصارف بانکهای استان را در اختیار اعضا قرار دهد.
وی افزود: تمامی مسوولان چهارمحال و بختیاری موظفند برای توسعه همهجانبه استان در بخشهای مختلف تلاش و از ایجاد مشکل در روند سرمایهگذاری جلوگیری کنند.
به گزارش ایرنا، زمینلرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر امسال مرز استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.
این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.
این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مردمی، زیربنایی و کشاورزی به چهارمحال و بختیاری وارد کرد.
پس از آن نیز ۶۵ پسلرزه شهرستان کوهرنگ را لرزاند که بزرگی چهار مورد آن بیش از چهار ریشتر بود و باعث هراس و نگرانی مردم از پسلرزههای آن شد.
پنج هزار و ۶۷۰ نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار در شهرستانهای کوهرنگ، اردل و فارسان در چهارمحال و بختیاری از زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد متاثر شدند که در همین راستا ۱۰۶ خانه به طور کامل آوار و برای اسکان موقت ۲۰۰ خانوار چادر و بستههای امدادی مانند وسایل گرمایشی، مواد غذایی و سایر نیازهای ضروری زندگی از سوی جمعیت هلالاحمر استان توزیع شده است.
عملیات بازسازی تعدادی از خانههای روستایی تخریب شده از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.
چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
مصارف بانکی بالاتر از منابع
دبیر شورای هماهنگی بانکهای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هماکنون نسبت مصارف به منابع بانکهای این استان ۳۵درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
احمدرضا صباغی روز دوشنبه در شورای هماهنگی بانکهای چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: براساس دستورالعمل بانک مرکزی، باید ۸۵ درصد منابع بانکی مصرف شود در حالی که در این استان هماکنون ۱۲۰ درصد منابع مصرف شده است.
وی رشد مطالبات غیرجاری بانکهای چهارمحال و بختیاری را ۴۸ درصد دانست و افزود: انتظار میرود مسوولان برای برگشت منابع بانکها کمک کنند.
صباغی بانکهای عامل را حامی اشتغالزایی و تولید اعلام و تصریح کرد: هیچ بانکی در چهارمحال و بختیاری به سرمایهگذاران هزینه اضافی تحمیل نمیکند اما رعایت شاخصهای بانک مرکزی در روند پرداخت تسهیلات الزامی است.
هیات دولت سه هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال برای مناطق زلزلهزده کوهرنگ تصویب کرد
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هیات دولت سه هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال شامل ۲ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی و یکهزار و ۳۶۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای مناطق زلزلهزده کوهرنگ تصویب کرد.
فرشید ریاحی سامانی تاکید کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری عملیات اجرایی آواربرداری و بازسازی مناطق زلزلهزده را از روز نخست پس از وقوع زمینلرزه آغاز کرد.
وی افزود: شرایط سخت منطقه، بُعد مسافت و نبود سیستم بانکی متمرکز فرایند پرداخت تسهیلات در این مناطق را مشکل میکند.
ریاحی تصریح کرد: اعتبارات مورد نیاز برای زلزلهزدگان کوهرنگ بهطور مساوی بین چهار بانک صادرات، تجارت، سپه و ملت تقسیم شده است.
وی یادآور شد: در مناطق زلزلهزده کوهرنگ باید ۴۹۶ واحد مسکونی احداث و سه هزار و ۱۲۲ واحد مسکونی تعمیر و همچنین سه هزار و ۲۰۱ فقره تسهیلات معیشتی به نیازمندان پرداخت شود.
ریاحی اظهار داشت: هماکنون ۲۶ دستگاه انواع کامیون، ۱۰ دستگاه خودرو سبک و ۳۰ نفر نیروی انسانی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مناطق زلزلهزده کوهرنگ حضور دارد.
نظر شما