محمدعلی واقعی روز سهشنبه در نشست خبری افزود: مدارس استان در زمینه غربالگری از مجموع ۱۰ نمره در نظر گرفته شده توسط مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان نمره ۸،۵۸ را کسب کردند و چنانچه در غربالگری، دانشآموزی دارای علائم یا بدون علائم ولی مشکوک در مدرسه مشاهده شود، مانع از حضور وی در مدرسه خواهد شد.
وی اظهار داشت: چنانچه تست دانشآموز یا معلمی در یک کلاس مثبت شود کل کلاس و اگر تست چند دانشآموز یا معلم را مثبت اعلام کنند، کل آن مدرسه تا ارائه گواهی سلامت، غیرحضوری اعلام میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: براساس مستندات اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی به مجموعه آموزش و پرورش، درگیری ۶،۵ درصدی دانشآموزان استان با کرونا صحیح نبوده و مورد تایید نیست.
وی با بیان اینکه عدد صحیح کمتر از یک هزارم درصد است افزود: مجموع دانشآموزان استان از دوره پیش دبستانی تا دورههای ابتدایی و متوسطه اول و دوم حدود ۱۸۲ هزار نفر است که ۶،۵ درصد این تعداد، ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر میشود و این رقم بسیار بالاتر از مجموع مبتلایان و بستریهای استان از ابتدای آذر ماه میشود.
واقعی گفت: این عدد کم هم به معنای درگیری همه این دانشآموزان نیست بلکه برخی از آنان به دلیل ابتلای افراد خانواده درگیر شده و از حضور در مدرسه نیز منع شدهاند یا مشکوک به کرونا بودهاند.
وی افزود: آموزش حضوری در مدارس استان خراسان جنوبی طبق دستورالعمل و شیوهنامههای ابلاغی وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش اجرا میشود و والدین در این زمینه دغدغهای نداشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به صدور دستورالمعل شماره ۰۷ پس از دستورالعمل ۰۶ از سوی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: براساس دستورالعمل شماره ۰۷، فعالیت مدارس شبانهروزی و خوابگاهها نیز در هر هفته با حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت، مجاز است.
وی حداکثر تعداد دانشآموز در ارائه آموزشهای حضوری را ۱۵ نفر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۷۰۰ مدرسه استان در نقاط مختلف روستایی و عشایری بهصورت چند پایه و با جمعیت کمتر از ۱۵ نفر فعالیت میکنند و مدارس شهری هم با ۵۰ درصد جمعیت و رعایت پروتکلها دایر هستند.
واقعی افزود: طبق آمار ارایه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکنون ۹۱.۳۳ درصد دانشآموزان استان واکسینه شدند.
وی گفت: شاید در زنگهای تفریح موارد بهداشتی توسط دانشآموزان کمتر رعایت شود اما مدارس قبل و بعد از ورود دانشآموزان و کادر آموزشی ضد عفونی میشود و جای نگرانی در این زمینه نیست ضمن اینکه ارائه خدمات آموزشی، تربیتی و پرورشی به صورت مجازی و در بستر شاد در کنار آموزش حضوری ادامه دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا امروز بیش از ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سرانه بهداشتی بین مدارس استان توزیع شده و علاوه بر این در یک سال اخیر ۲۲ هزار لیتر صابون مایع و ۲۴۰ هزار ماسک بین مدارس مناطق محروم، روستایی و عشایری توزیع شده است.
وی از توزیع ۲۱ هزار لیتر مایع ضد عفونی غلیظ بین مدارس استان خبر داد و افزود: این مقدار محلول با رقیق شدن، نیاز چند ماهه مدارس را تامین میکند.
مدارس روستایی و عشایری، کلاسهای کارگاهی هنرستانها و کاردانش از سوم مهر ماه همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی بازگشایی و مدارس متوسطه دوم از نیمه آبان به روی دانشآموزان باز شدند.
مدارس ابتدایی و متوسطه اول نیز از ابتدای آذر سال جاری با مجوز ستاد ملی کرونا و با حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت بهصورت گروهبندی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، آموزش حضوری را آغاز کردند.
نظر شما