مستند «یاسین»؛ روایت کودکان دچار چالش‌های خانوادگی

ساری – ایرنا – مستندساز جوان مازندرانی اثر جدید خود را که بیش از هفت سال تصویربرداری و تولید آن طول کشید با رونمایی از پوستر مستند در آستانه آغاز به کار پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت معرفی کرد.

به گزارش ایرنا، مستند اجتماعی «یاسین» اثر مستندساز مازندرانی که به جمع آثار بخش نهایی پانزدهمین جشنواره سینما حقیقت راه یافت، با رونمایی از پوستر اثر برای اکران در معتبرترین جشنواره مستند ایران به طور رسمی معرفی شد.

این مستند ۵۶ دقیقه‌ای یکی از پنج فیلم تولید شده توسط مستندسازان مازندرانی است که امسال به بخش نهایی پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت راه یافت و قرار است برای نخستین بار در این جشنواره اکران شود. مستند «یاسین» که نامش از نام شخصیت اصلی این مستند گرفته شد، به روایت چالش‌های پسر نوجوان مازندرانی می‌پردازد.

کارگردان این مستند درباره اثر جدیدش به خبرنگار ایرنا گفت: داستان «یاسین» درباره یک نوجوان ۱۴ ساله است که از دوران نوزادی والدین‌اش او را رها کردند و نزد مادربزرگ و پدربزرگش بزرگ شد و حالا در ۱۴ سالگی دچار تضاد رفتاری شده و جامعه همچنان از پذیرش او خودداری می‌کند.

رضا اکبریان گالش‌کلایی با بیان این که «فیلم «یاسین» یک مستند تعاملی است، از کمتر توجه شدن به مستندهای مرتبط با آسیب‌های اجتماعی در جامعه و به ویژه از نگاه مسئولان انتقاد کرد و افزود: این سبک از مستند به صورت مستقیم با اصل موضوع ارتباط دارد و برای مخاطب ملموس‌تر است. در طول این سال‌ها مستندهای اجتماعی کم تولید نشد، اما متاسفانه عمده این آثار در نمایش عمومی مهجور مانده‌اند. شاید مسئولان نمی‌خواهند که تا این حد بی‌پرده با مشکلات مواجه شوند.

وی درباره چگونگی مواجهه با سوژه مستند خود گفت: ساخت این کار در سال ۱۳۹۴ زمانی که پسر بچه ۸ سال داشت آغاز شد. در زادگاهم مشغول تولید مستند ورزشی بودم که در گوشه زمین فوتبال پسر بچه‌ای ناآشنا نظرم را جلب کرد. او به بچه‌های همسال خود که در زمین مشغول بازی بودند خیره شده بود، ولی بچه ها با او ارتباط برقرار نمی‌کردند. درباره‌اش پرس و جو کردم و او را بیش‌تر شناختم.

مستند «یاسین»؛ روایت کودکان دچار چالش‌های خانوادگی

کارگردان مستند «یاسین» درباره نوع رفتار با کودکانی که ناخواسته دچار چالش‌های اجتماعی و خانوادگی می‌شوند، گفت: جامعه با چنین کودکانی درست برخورد نمی‌کند و این در آموزش‌های غلط ریشه دارد. کار مستند و مستندساز این است که این موضوعات را بازگو کند تا تلنگری برای جامعه باشد و مردم و مسئولان به شناخت دقیق‌تری از این افراد برسند. اینکه جامعه بداند رفتار نامناسب، چه تاثیرات مخربی بر روح و روان کودکان و نوجوانان ما دارد.

 این مستندساز درباره تاثیر حضور این فیلم در جشنواره سینماحقیقت گفت: سینماحقیقت ویترین آثار مهم سال سینمای مستند ایران است و بی‌شک در دیده شدن این آثار تاثیر بسزایی دارد. امیدوارم مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی که متولی جشنواره سینما حقیقت است برای خرید و نمایش آثار در جامعه هم برنامه‌هایی داشته باشد تا این کالای فرهنگی به دست مخاطبان اصلی یعنی جامعه و مسئولان برسد. البته تولید مستندهایی با دغدغه معضلات اجتماعی در این شرایط اقتصادی متاسفانه رو به کاهش است و مراکزی همچون تلویزیون و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در تهیه و تولید آن می‌توانند نقش فراوانی داشته باشند.

پژوهش، فیلمبرداری و کارگردانی اثر بر عهده رضا اکبریان گالش‌کلایی است و آرش اسحاقی (تدوین)، گیسو آزادروش (صداگذار)، محمد قاسمی (صدابردار)، طاها ذاکر (طراح پوستر)، رضا تیموری (اصلاح رنگ و نور)، حسن شرف‌الدین (ترجمه)، رضا تاری‌وردی (زیرنویس انگلیسی) و محمد اکبریان گالش‌کلایی (عکاس) سایر عوامل تولید این مستند هستند.

مستند «یاسین» ساعت ۱۴ روز یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ در سالن شماره ۵ مجتمع سینمایی چهارسو تهران برای نخستین بار اکران می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha